Pardieck (AW.DTV): “Probleem ligt in de eindfase”

Korfbal League1

Cedric Pardieck verloor met AW.DTV de belangrijke wedstrijd van DSC met 23-24, waardoor de Amsterdammers puntloos onderaan staan. De teleurstelling in Amsterdam is daardoor heel groot. Paniek is er nog niet. “Vorig jaar begonnen we ook met weinig punten en hebben we ons terug geknokt. Maar de afgelopen dagen hebben we wel ontzettend gebaald.”

Pardieck baalt vooral van de verloren wedstrijd omdat het weer op het einde misging. “Zondag was heel erg teleurstellend. Tegen DOS’46 waren we ook dichtbij, maar gaat het uiteindelijk ook mis. De andere wedstrijden hebben we lang mee gedaan, maar konden we op de belangrijke momenten ook geen vuist maken. Op de eerste training na zondag hebben we elkaar goed de waarheid gezegd. We misten power en beleving in de eindfase en dat mag niet op dit niveau. We hebben het publiek tekort gedaan.”

Concentratie
“We begonnen de wedstrijd tegen DSC erg zwak. Zij liepen uit naar 5 of 6 punten en wij scoren er in die fase veel te weinig. Het is goed dat we dan terug komen in de wedstrijd, maar op het einde laten we het weer liggen. Wij moeten leren van dit soort momenten. We hebben nu te vaak gehad dat als we in een mindere fase zitten en we wat goals tegen krijgen, we te snel willen aanvallen. We willen op zo’n moment te graag een doelpunt forceren, terwijl we eigenlijk rustig onze kansen moeten uitzoeken.”

“Daar valt natuurlijk amper op te trainen omdat het een wedstrijdsituatie is. Op trainingen leggen we wel af en toe het spel stil en moeten we ons hardop afvragen of het wel een goede kans was. Daar denken we steeds bewuster over na en dat moeten we mee gaan nemen naar de wedstrijden.”

Tegen DSC viel de winnende goal in de laatste minuut voor de Eindhovenaren. AW.DTV deed nog een uiterste poging - door Ilona van den Berg te wisselen naar het aanvalsvak - maar dat mocht niet baten. “Dat hij op het einde wel voor DSC valt, had ook precies andersom kunnen zijn”, analyseert Pardieck. “Dan hadden we nu een heel ander gevoel gehad. Nu is het zuur, maar in sport verandert alles heel erg snel. Daar houden we ons aan vast. Vorig jaar begonnen we ook met weinig punten en waren we lang hekkensluiter en toen is het ook goed gekomen. Het vertrouwen is nog steeds aanwezig: het seizoen is nog lang.”

Plek in één
De jongeling heeft dus een basisplaats in het eerste kunnen veroveren. Een beetje onverwacht wellicht, al maakte Pardieck vorig seizoen ook al minuten in de Korfbal League. “Vorig jaar, toen ik nog in het tweede speelde, had ik wel het gevoel dat dit mijn jaar kon worden. Maar ik had niet verwacht dat mijn kans zo snel zou komen. Ik ben heel erg blij met mijn plek in het eerste. De entourage is fantastisch vergeleken met het tweede. Dan speelde ik soms voor een halflege hal en dan is de Korfbal League wel even andere koek.”

“Sinds ik in de senioren speel is mijn rol ook veranderd. In de A1 was ik samen met Bret Nolthuis een echte spits in een statisch spelletje. Nu moet het veel dynamischer omdat je anders niet op de been blijft in de Korfbal League. Dit spelletje vind ik lekkerder. Alleen maar in de spits staan, brengt veel druk met zich mee en andere taken in het veld liggen mij ook. Ik kan er oprecht van genieten als ik anderen beter kan laten spelen of kan laten scoren.”

“Dat het tegen DSC, ook met mij persoonlijk, wat minder ging, betekent niet dat er meteen gewisseld gaat worden. Althans, dat verwacht ik niet. Ik heb er vertrouwen in dat wij ons snel herpakken. Wij moeten met AW.DTV het doel hebben om direct te handhaven, helemaal omdat we vorig jaar ook hebben gezien hoe dichtbij TOP Arnemuiden was.”

Komend weekend speelt Pardieck de Amsterdamse derby tegen Blauw-Wit. “Maar voor mij is dat geen speciale wedstrijd. Natuurlijk zijn het twee Amsterdamse ploegen, maar het moet voor ons gewoon een nieuwe wedstrijd zijn waar we punten willen pakken. Wij kunnen tegen iedereen punten pakken, op elk moment. Vorig jaar wonnen we ook opeens van KZ/Hiltex en begon het te lopen, een stuntje zit er altijd in en daar moeten wij voor gaan.”

Datum: 8 december 2016 uur