Peter Scheek zorgt voor prolongatie NK-titel Blauw-Wit

Beachkorfbal NK Beachkorfbal

Een hele wedstrijd achter de feiten aan lopen en toch kampioen worden. Het is wat Blauw-Wit vandaag presteerde. In een spannende finale wisten de Amsterdammers een 6-4 achterstand in de slotminuut om te buigen naar een 6-6 gelijke stand. Waarna Peter Scheek de golden goal voor zijn rekening nam. Zijn schot vanaf de zijkant van het veld, betekende titelprolongatie voor Blauw-Wit op het NK Beachkorfbal.

TOP Arnemuiden wist overtuigend de finale te halen, door bijvoorbeeld in de groepsfase het eerste team van Blauw-Wit overtuigend te verslaan. Het tweede team van de Amsterdammers, in de andere groep, hield de hoop op prolongatie levend, door wel als eerste te eindigen. Een interessante strijd waar bij TOP natuurlijk Jeanine Marijs één van de blikvangers was, terwijl natuurlijk de Amsterdamse ogen op Marc Broere gericht waren.

Een mooie afleidingstruc bleek later. Hoewel de 37-jarige sierlijke atleet in de beginfase met zijn doelpunten erg belangrijk was, was het nog niet voldoende om de Nederlandse titel te verzilveren. De Zeeuwse ploeg timmert al jaren aan de weg, zowel in de zaal als op het veld. En liet nu ook zien op het zand goed uit de voeten te komen.

Terwijl de zon langzaam doorbrak, nam de ploeg uit Arnemuiden een bijna solide 6-4 voorsprong vlak voor tijd. Pas in de laatste minuut kwam Blauw-Wit op gelijke hoogte. Supersub Scheek schoot raak.

In de fase waarin de golden goal doorslag moest geven, lieten beide ploegen veel kansen onbenut. Marijs kreeg een opgelegde kans, wat ook gold voor Broere. Beiden misten. Scheek, die stiekem hoopt op een basisplaats komend seizoen, gaf in ieder geval zijn visitekaartje af. Vanaf de zijkant van het veld, legde hij aan 6-7. Golden Goal. Einde wedstrijd. Blauw-Wit wederom Nederlands Kampioen Beachkorfbal.

Volgende week kan Blauw-Wit haar tweede titel van de voorbereiding binnenslepen. Het speelt dan als Nederland 1 mee aan het Open EK Beachkorfbal. Dit toernooi wordt gespeeld van 19 tot 20 augustus in hetzelfde The Hague Beach Stadium.

Datum: 12 augustus 2017 - 17:59 uur