Pikaar: ‘Kruisfinale niet zo snel verwacht’

Ereklasse

Elke keer klinkt hetzelfde liedje bij TOP/SolarCompleet. Aan het begin van het seizoen loopt het nog niet lekker, met een matig eerste veldseizoen tot gevolg. Het verhaal van de zaal is dan bekend, waarin de Sassemers op het juiste moment altijd weten te pieken. En vervolgens staan ze toch ook weer in de kruisfinales op het veld.

Hoe ze het doen, maakt Nick Pikaar ook niks uit. Zolang het plezier in de ploeg is, volgen de resultaten ook vanzelf. Toch is het TOP op het veld een heel ander TOP dan in de zaal. “In de zaal zijn de omstandigheden gewoon veel beter. Dat trekt je meer dan het veld. Wij hebben meer een ploeg met ‘publiekslievelingen’. We willen mooie dingen laten zien en dat kan beter in de zaal”, aldus Pikaar, die zelf ook graag het publiek vermaakt.

Hij is blij dat de kruisfinales wel weer zijn gehaald. “We gaan er vol voor”, klinkt het strijdlustig. Maar het heeft van diep moeten komen. “Als je start met de groep aan het nieuwe seizoen, ben je op zoek naar de juiste combinaties. Dat is iets bij ons. Maar we weten altijd wanneer we er wel moeten staan. Wanneer iedereen wel goed moet zijn. Dat het dan nog niet loopt op het begin is jammer, verliezen bij DVO-uit en DOS’46-uit zijn dan wel pijnlijk.”

De ploeg van Jan Niebeek had een achterstand op DOS’46 en DVO toen het terugkwam uit de zaal, de kruisfinales leken ver weg. “Ik had dit niet zo snel verwacht. Als die andere ploegen – DOS’46 en DVO dus – het beter hadden gedaan, dan had een van die twee de kruisfinale gehaald. Met de achterstand die wij hadden, is het knap dat we nu tweede zijn geëindigd. Aan de andere kant, de tweede helft van de veldcompetitie hebben we maar één potje verloren. Dus we doen het gewoon goed”, overtuigt de international.

De 25-jarige Pikaar heeft zin om weer tegen Fortuna te spelen. In de Ziggo Dome liep het goed tegen hen af en Pikaar verwacht geen andere uitslag dan een overwinning voor zijn TOP. “Over alle acht de poppetjes kunnen we iets over hebben. We zijn gewoon beter. Fortuna heeft wel een stug team en geven veel druk. Met de vele rebounds van Thomas Reijgersberg en Mirjam Maltha wordt het lastig. Het is belangrijk om bij je tegenstander te blijven en niet te veel mee te springen.” In de zaal pakte dat goed uit, maar niets wijst erop dat het eenzelfde soort wedstrijd wordt. “Dit zal meer een wedstrijd worden, wat fysieker misschien. Maar wij trekken aan het langste eind”, verzekert Pikaar.

Op zaterdag 16 juni vindt het NK Veldkorfbal plaats bij DVO/Accountor. Lees hier alles over het NK Veldkorfbal.

Datum: 7 juni 2018 - 13:00 uur