PKC wint openingswedstrijd Korfbal League bij TOP

Korfbal League1

De eerste wedstrijd van het nieuwe Korfbal League seizoen zit er op. PKC/SWKGroep klopte in een goedgevulde hal in Sassenheim regerend landskampioen TOP/Quoratio met 20-23.

Na een welkomstwoord van KNKV-voorzitter Rob Meijer, die met behulp van jeugdspelers de tien clubs die dit seizoen de hoogste klasse vormde voorstelde, was het PKC dat het beste opende. Pas bij 0-3 en met een kleine tien minuten op de klok scoorde TOP voor het eerst, terwijl Richard Kunst ondertussen ook al een paar strafworpen had gemist.

TOP kwam daarna terug naar 3-3, maar nog voor rust sloeg PKC weer een gaatje: 7-12. Maar toch was het vooral rommelig en daardoor was het niet meer dan logisch dat vooral TOP meer zekerheid zocht: Iets minder dynamisch, iets meer rebound. Het leverde direct een stuk minder eenschotsaanvallen op.

En het bood TOP toch ook de kans om weer aan te haken bij de Papendrechters. Het werd zelfs 19-19, maar daarna trok PKC het duel alsnog naar zich toe. Mick Snel was topscorer met 8 treffers, bij PKC schoot Kunst met zes doelpunten het vaakst raak.

“Het was eigenlijk a-typisch PKC-korfbal”, zei PKC-coach Detlef Elewaut in een eerste reactie. “Ons spel was niet heel goed. Maar soms moet je een wedstrijd gewoon winnen. Dus ben ik blij.”

Jan Niebeek, coach van TOP, was trots op zijn team. “In de eerste helft stonden we er niet als team. Dat was in de tweede helft wel het geval. Jammer genoeg missen we in de slotfase te veel kansen, maar ik ben blij met de ruggengraat die we getoond hebben.”

Zaterdag staan er nog drie duels in de Korfbal League op het programma: DVO/Accountor – KZ/Hiltex, DSC – Blauw-Wit en DOS’46 – AW.DTV. Zondag spelen LDODK/Rinsma Fashion en Fortuna/Delta Logistiek nog tegen elkaar.

Datum: 18 november 2016 uur