Politie Korfbalteam wint het NK Beachkorfbal

Beachkorfbal NK Beachkorfbal

Op het strand van Scheveningen streden DeetosSnel 1 en NPKT (Politie Korfbalteam) in de hoogste categorie bij de senioren om de titel. NPKT versloeg DeetosSnel 1 in de finale met 6-3 en werd daarmee Nederlands Kampioen.

In de finale kwam het scoren moeizaam op gang al waren er genoeg kansen over en weer. Uiteindelijk opende het Politie Korfbalteam de score met een freeball. Halverwege stond het 1-1. Het tweede gedeelte bouwde het Politie Korfbalteam de score uit naar 4-1. Heel even kwam DeetosSnel 1 nog terug tot 4-3 maar het Politie Korfbalteam maakte het af en won de wedstrijd met 6-3.

Ook voor de categorieën bij de jeugd vonden finalewedstrijden plaats in het The Hague Stadium wat door de meerdere beachkorfbalvelden in het stadium zelf een mooie entourage gaf.

Wie werden Nederlands Kampioen in de verschillende categorieën?

Nederlands Kampioen

Senioren Hoog

NPKT 1 (Politie Korfbalteam)

Senioren Midden

NPKT 2 (Politie Korfbalteam)

A-jeugd Hoog

Dalto A1

A-jeugd Midden

Fortissimo A1

B-jeugd Hoog

KCC B1

B-jeugd Midden

Fortuna B2

C-jeugd Hoog

Fortuna C1

C-jeugd Midden

Kaboem C1

D-jeugd Hoog

Nieuwerkerk D1

D-jeugd Midden

PKC D1

E-jeugd

Nieuwerkerk E1

Dalto A1 pakte de eerste plek bij de A-categorie Hoog. Het is niet de eerste keer dat Dalto A1 meedoet met beachkorfbal. Vorig jaar waren de geelzwarten ook bij het NK Beachkorfbal in Scheveningen aanwezig. En vorige week speelden ze voor Nederland U19 de World Cup Beachkorfbal in België.

Wat maakt het meedoen aan het NK Beachkorfbal zo leuk? “Het is een leuke seizoenstart en je komt allemaal tegenstanders uit de Hoofdklasse tegen. De World Cup in België was een superleuke ervaring, omdat je tegen korfballers uit andere landen mag spelen” aldus Lotte Fokker (Dalto A1). Haar teamgenote Linde Kortleve vult aan: “Het NK is altijd al spectaculair en superleuk. Maar als je op de World Cup Beachkorfbal staat en Nederland mag vertegenwoordigen is dat toch wel magisch. Je staat daar als team om van de andere landen te winnen. Dat gevoel geeft wel veel spanning en zenuwen maar uiteindelijk gaat het wel om plezier maken met het team en alle anderen."

Het NK werd dit jaar druk bezocht. Naast de 900 deelnemers was er ook veel publiek afgekomen op het evenement wat dit jaar op zondag plaatsvond. Organisator Barry Schep is dan ook dik tevreden en kijkt terug op een fantastische dag.

Datum: 19 augustus 2018 - 17:26 uur