Pullen: 'Ontzettend trots op handhaving'

Hoofdklasse

Er is in de Hoofdklasse nog één speelronde te gaan. De ploegen die het in de play-offs tegen elkaar gaan opnemen zijn bekend en de degradanten zijn eveneens bekend. Sparta wist zich afgelopen zaterdag veilig te spelen na een overwinning tegen directe concurrent ODIK. De Zwollenaren wisten hierdoor als promovendus direct te handhaven, een knappe prestatie van de ploeg.

Sparta
“Dit is het vierde seizoen voor mij bij Sparta, eigenlijk mijn eerste club als trainer. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Het is een fijne vereniging waar we de afgelopen jaren heel wat stappen hebben gezet richting topkorfbal. Toen ik begon met deze trainersklus speelden we eerste klasse en was handhaving in de Overgangsklasse (zaal) nog nooit bereikt. We hebben dus een mooie groei doorlopen, zowel met het team als in de vereniging waar heel veel mensen meehelpen om onze doelen te bereiken”, aldus trainer/coach Henco Pullen, die tevreden is over de gang van zaken in Zwolle.

Handhaving
“We zijn gehandhaafd en daar zijn we ontzettend trots op. We werden vooraf, en na de eerste drie speelronden helemaal, toch wel gezien als gedoodverfde degradatiekandidaat. Door onze overwinning op ODIK van afgelopen zaterdag hebben we ons een ronde voor het eind al veilig gespeeld. Dat dat is gelukt met elkaar is iets om heel trots op te zijn. Daarnaast geeft de (individuele) ontwikkeling ook veel voldoening en met het vooruitzicht op een langer verblijf in de Hoofdklasse is dat alleen maar mooi.”

De kracht van Sparta
Sparta heeft zich dus als promovendus gehandhaafd en Pullen weet waar dat door komt: “We hebben precies gedaan wat we voor het seizoen bedacht hadden te moeten doen om te kunnen handhaven. De wedstrijden tegen onze directe concurrenten hebben we gewonnen, en we hebben twee wedstrijden bonuspunten gepakt. Dat is ons gelukt en daar ligt onze kracht. Het is ons gelukt om te pieken op de juiste momenten en we zijn daarnaast ook echt wel in de competitie gegroeid. Na drie heel dikke en kansloze nederlagen aan het begin hebben we dat goed om kunnen zetten en we zijn daar collectief voor gegaan. Onze sterke punten zijn de collectiviteit en de mogelijkheid om te schakelen binnen wedstrijden.”

Hoger op de ranglijst
Er zijn voor volgend seizoen nog wel stappen te maken. Sparta wil een blijvertje worden in de Hoofdklasse en op de ranglijst gaan klimmen. Er moeten dan ook het één en ander verbeterd worden. “We kunnen in alles verbeteren. We hebben ons zowel als team als individueel dit seizoen verbeterd maar er zijn voor iedereen nog wel stappen te maken. Om in de toekomst hoger op de ranglijst te komen zullen we beter moeten gaan afronden, rebound beter verzorgen en fysiek sterker worden. Zowel conditioneel als in kracht. We hebben met de vereniging daar een mooi plan voor klaarliggen waarmee we dit dan ook hopen te realiseren.”

Volgend seizoen
De selectie zal er volgend seizoen anders uit gaan zien. “Pim Steenbergen en Anique Steenbergen gaan beiden bij ons stoppen. Deze spelers gaan we enorm missen, ze zijn er (bijna) vanaf het begin bij geweest en mede door hun hebben we ons zo kunnen ontwikkelen. Daarnaast stoppen de trainers van het tweede waardoor de staf er volgend jaar ook wat anders uit komt te zien.”

Datum: 4 maart 2020 uur