Randell van der Steen viert basisdebuut: ‘Ik lijk helemaal niet op Momo’

Korfbal League1

Ineens was daar het Korfbal League-debuut voor Randell van der Steen. De 21-jarige Purmerender mocht bij Blauw-Wit twee keer in de basis starten, omdat Momo Stavenuiter met een enkelblessure kampte.

Coaches Barry Schep en Jennifer Tromp deden tegen Fortuna/Delta Logistiek en AW.DTV (beide 28-23 winst) een beroep op Van der Steen, het neefje van voormalig Blauw-Wit-topschutter Gerald van Dijk.

"Tegen Fortuna was ik zoekende", blikt hij terug. "Ik stond tegen Daan Preuniger, dus ik wist dat het een pittige wedstrijd zou worden. Voor mij was het mijn eerste Korfbal League-wedstrijd in de basis, dus wat dat betreft kan ik tevreden terugkijken."

Helemaal als een verrassing kwamen zijn basisplaatsen niet. "In de voorbereiding maakte ik al heel veel minuten in het eerste. Ik viel net af. Anderzijds hebben we een goed tweede en dan is het maar net wat de trainers zoeken. Gelukkig kozen ze voor mij."

Is Van der Steen dan een jongere versie van de 28-jarige Stavenuiter? "Ik denk dat ik totaal niet op Momo lijk. Iedereen geeft Momo graag de bal, wat hij vervolgens waarmaakt door te scoren. Mijn kracht is anderen helpen om te scoren. Als dat niet lukt, kan ik zelf ook doelpunten maken."

Podiumvrees
Van podiumvrees in de Korfbal League had Van der Steen geen last. "Ik heb tijden gekend dat het spannender was. Eerder dit seizoen toen ik minuten mocht maken in het eerste stond ik met trillende benen in het veld. De voorbereiding is daarom een goede ervaring geweest en ga ik anders met de spanning om. Bij mijn basisdebuut voelde ik mij best wel relaxt."

Van der Steen vervolgt: "Spelen in de Korfbal League is super gaaf. Dat voelt heel anders dan spelen in de Reserve Korfbal League. Je naam wordt opgenoemd bij het oplopen en je staat in een gigantische spotlight. Het geeft een kick. Ook omdat het bij Blauw-Wit is, dat de laatste jaren goed heeft gepresteerd. Om in de basis te staan geeft mij een gevoel van trots."

Van BEP naar Blauw-Wit
Het is een bevestiging voor Van der Steen dat zijn keuze op vijftienjarige leeftijd een juiste was. Zeven jaar geleden verruilde hij BEP uit Purmerend voor de Amsterdamse vereniging. Hij sloot aan bij de A-junioren, dat acteerde in de Hoofdklasse.

Nu is Van der Steen bezig aan zijn derde seizoen in de senioren. "Ik wilde stap omhoog maken. Daarnaast is Gerald van Dijk mijn neef (hun moeders zijn zussen van elkaar, red.) en hij speelde bij Blauw-Wit. In die periode keek ik echt tegen hem op. Zo kende ik de mensen bij Blauw-Wit ook al een beetje."

Tegen KZ/Hiltex (31-30 nederlaag) keek Van der Steen heel de wedstrijd vanaf de bank toe, omdat Stavenuiter terug is van zijn blessure. "De coaches vertelden mij dat mijn moment wel komt. Het enige wat mij te doen staat is hard blijven trainen en wachten op mijn kansen", zegt Van der Steen tot besluit. "Op lange termijn wil ik vaste basisspeler worden bij Blauw-Wit. Een aantal spelers gaat ook niet lang meer mee. Ik hoop daarvan te profiteren."

Datum: 16 december 2016 uur