Rapid krijgt gezonde kantine en buitenwatertappunt

Advertentie Korfbal

Korfbalvereniging Rapid is één van de winnaars van de Club Goal Actie van telecomaanbieder Simpel. De vereniging uit Haarlem gaat het geld gebruiken voor een gezondere kantine voor haar clubleden en een nieuw buitenwatertappunt om zo het drinken van water tijdens het sporten te stimuleren.

Telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Verenigingen die een goed idee hebben, krijgen hierdoor een extra steuntje in de rug. Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit dit speciale fonds. Het initiatief moet een boost geven aan de verenigingsactiviteiten en is dus geen reguliere begrotingspost. De leukste en meest impactvolle ideeën zijn beloond.

Rapid heeft zich als doel gesteld om bij te dragen aan een gezonde(re) levensstijl van hun clubleden. Ze gaan daarom starten met een gezonde kantine en een nieuw buitenwatertappunt. Als eerste stap gaat Rapid hun kantineassortiment aanpassen. Waar ze al redelijk gezonde belegde broodjes verkochten, gaan ze nu ook voor de meergranen broodjes. De nieuwe gezonde kantine wordt aangevuld met een nieuwe koelvitrine, om zo de promotie van de gezonde producten nog meer naar voren te laten komen. Ook de verkoop van fruit wordt gestimuleerd. De Simpel.nl Club Goal Cheque geeft Rapid een steuntje in de rug om dit initiatief mogelijk te maken.

Marketingbureau 2Basics uit Haarlem begeleid alle marketingactiviteiten van Simpel.nl in het korfbal. Nelleke Rensink (projectmanager Simpel bij 2Basics): “Wij hebben dit initiatief beloond omdat wij vinden dat een gezonde kantine belangrijk is voor korfbalverenigingen. Daarnaast draagt het nieuwe watertappunt bij aan het stimuleren van het drinken van water tijdens het sporten.”

Esther van der Giessen (bestuurslid CKV Rapid) is trots op haar club en al haar kantinevrijwilligers die elk seizoen keihard hun best doen de kantine draaiende te houden. Ook is ze is trots dat Rapid goed gescoord heeft op de controle van de Gemeente Haarlem. “De Gemeente Haarlem heeft mystery guests sportkantines laten bezoeken om te zien of de verenigingen zich houden aan de Drank- en Horecawetgeving. Wij zijn één van de vijf verengingen in Haarlem die hebben voldaan aan de eisen. Hier zijn wij natuurlijk bijzonder content mee.”

Het buitenwatertappunt is inmiddels besteld. Vanaf april start het buitenseizoen weer en daarmee opent de korfbalvereniging de gezonde kantine voor haar leden. Rapid hoopt uiteindelijk het KNVB-certificaat ‘de gouden sportkantine’ binnen te slepen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan de sportclub die aan de hand van een verantwoordelijke kantine bijdraagt aan een gezonde sportieve omgeving voor al haar leden.

Datum: 7 maart 2020 uur