Rodenburg: 'China - Suriname absolute hoogtepunt'

TeamNL Korfbal

Na drie ruimes zeges in de poulefase, speelt TeamNL Korfbal om 15.30 uur de achtste finale tegen Ierland. De nummer twintig van de wereldranglijst eindigde op doelsaldo als beste nummer vier na nederlagen tegen Chinees Taipei (27-14), Australië (22-20) en Polen (14-13). De tegentreffer in de absolute slotseconde tegen Polen maakte dat het team van bondscoach Kees Verhoeven veroordeeld is tot het spelen tegen de titelfavoriet.

KNKV-directeur Kees Rodenburg vliegt vandaag met bondsvoorzitter Rob Meijer naar Durban om daar het IKF Korfball World Congress en de IKF General Meeting 2019 bij te wonen. Hij heeft de poulefase vanaf zijn vakantieadres gevolgd. "Het toernooi kent enkele fantastische wedstrijden die je met plezier zult terug kijken. Het treffen tussen China en Suriname, dat China met golden goal won, is daarbij het absolute hoogtepunt."

Over de hele linie zijn de verschillen volgens Rodenburg te groot. "Conform het EK in 2018 had hier ook beter met een A- en B-groep gespeeld kunnen worden, dus inclusief een tussenronde, zodat in theorie wel iedereen wereldkampioen kan worden. Een groot pluspunt is weer dat alle landen in hetzelfde hotel zitten. Die onderlinge ontmoeting en kennisuitwisseling is goed. Naast strijd - wedstrijden met het hart - zie ik ook veel onderling respect. Helaas is de publieke belangstelling in Zuid-Afrika tot nu toe gering."

Suriname goede indicator
Rodenburg vervolgt: "De prestaties van Suriname, waarvan wij in Nederland goed het niveau van kunnen inschatten, vormen een goede indicator van het niveau van de beste landen. We kunnen stellen dat er inmidddels meer dan tien goede landen zijn."

Tot slot, over de eindfase van het toernooi: "Tot nu toe lijken de Belgen op een finaleplaats af te stevenen. We zullen goed moeten presteren om goud te halen, dat is veel moeilijker dan iedereen denkt. Ons team speelt tot nu toe met veel plezier en met name de eerste twee wedstrijden op een hoog niveau. Onze spelers en staf zijn optimaal gemotiveerd om voor de titel te gaan."

Livestreams en meer over het WK vind je op korfbal.nl/wkc2019.

Datum: 5 augustus 2019 - 08:53 uur
Door: Redactie korfbal.nl