Roozenboom (DVO A1): 'Blijven erin geloven'

Hoofdklasse A-jeugd

Het belooft een apotheose van jewelste te worden als DOS’46, Groen Geel, Dalto en DVO op de laatste speeldag gaan strijden voor twee play-offtickets. Alleen de ploeg uit Bennekom heeft het niet in eigen hand, maar blijft desalniettemin hopen op een goede afloop. “Zolang je nog een kansje hebt, moet je erin blijven geloven”, stelt Annelotte Roozenboom.

Nooit stond DVO/Accountor op een eerste of tweede plek, maar tot de laatste speelronde hebben ze nog kans op de play-offs. “Hoeveel vertrouwen er is? Het is een klein kansje, maar iedereen gaat er volledig voor. Maar we zijn well afhankelijk van de anderen”, weet Roozenboom. Ze kijkt hoe dan ook positief terug op het afgelopen zaalseizoen. “We wilden bovenin meedoen en ik ben wel tevreden over hoe het is gegaan. De eerste wedstrijden was het nog een beetje zoeken, maar we zijn nu veel meer een team dan eerst.”

Eerder liet aanvoerster Roos Scherrenburg weten dat het team wel wat meer uitstraling mocht krijgen. “Daar ben ik het mee eens. We mogen nog wel meer uitstralen dat we een serieuze kandidaat voor de play-offs zijn. Als je wedstrijden gaat winnen krijg je dat automatisch ook meer.” Daarnaast moest het schotpercentage omhoog en ook dat is gelukt, meent Roozenboom. “We scoren nu ook over meer schijven. Daarvoor hebben we veel getraind en wedstrijden gespeeld, dat ging vanzelf beter. We hebben niet per se iets aangepast in onze tactiek. Ik weet niet of we nu bij de beste twee horen, maar we zijn wel een ploeg die bovenin mee hoort te draaien in de Hoofdklasse”, meent de jeugdinternational van Oranje U17.

De ploeg uit Bennekom draait nu lekker, de laatste overwinning op DOS’46 is daar het bewijs van. Toch lijkt het te laat voor DVO, want de play-offs worden alleen bereikt als DOS’46 minimaal een punt pakt tegen Dalto/Klaverblad Verzkeringen en Groen Geel moét verliezen van AW.DTV. “In DOS’46 heb ik wel vertrouwen, ik denk dat zij gaan winnen. Ze hebben een sterke ploeg en hebben veel goede wedstrijden gespeeld. Normaal gesproken wint Groen Geel echter wel van AW.DTV, maar laten we hopen dat zij gaan stunten. Zolang je nog een kansje hebt, moet je erin blijven geloven.”

Het zou een klein wonder zijn, mocht DVO de play-offs alsnog halen. In de onderlinge wedstrijden tegen de concurrentie wonnen ze alleen een keertje van DOS’46 en speelden ze gelijk tegen Dalto. “Toch vind ik het terecht als we het redden. Dan heb je gewoon de meeste punten gehaald, daar valt niks tegen in te brengen”, aldus het jonge talent. Mocht de ploeg het niet halen, dan weet Roozenboom waar ze het hebben laten liggen. “In het begin. Week na week werden we beter en daarom strijden we nu ook nog steeds voor de play-offs.”

Dan zal DVO wel zelf moeten winnen van Unitas/Perspectief. Dat lukte eerder al wel (23-14), maar dit weekend zal de druk iets hoger liggen. “Als we er maar genoeg energie in stoppen en geconcentreerd spelen, dan moeten we kunnen winnen. We gaan er alles aan doen in ieder geval.”

Datum: 10 maart 2018 - 13:00 uur
Door: Redactie Korfbal.