Rosolo overtuigend Bekerfinale gewonnen

Dameskorfbal

De korfbalsters uit Reusel wisten donderdagavond, na een ruststand van 4-6, overtuigend te winnen van SPES met 8-14.

De Bekerfinale Dameskorfbal in het Zuideinderpark in Schijndel kenmerkte een aftastende fase in het begin. De harde wind die over het veld ging, was de oorzaak dat er weinig goals vielen. Na 10 minuten tekende Maud Wenting voor de 0-2. SPES vocht terug door 2 goals van Yara Koster. Het initiatief bleef echter bij Rosolo dat de kansen zocht in de ruimte achter de korf, maar daar ook snel balverlies leed door de overheersende reboundkracht van SPES. Via 3-3 sloeg Rosolo wederom een gaatje; 3- 6. Het slotwoord van de eerste helft was voor Dyan Peeters en gingen ze rusten met een stand van 4-6.

Ook in de tweede helft vielen er in de beginfase weinig goals, Britt Lavrijsen schoot van afstand raak, 4 -7. SPES pareerde via Femke van Wijnhoven, 5 -7. In deze fase, speelde Rosolo slim korfbal, hadden lange opgezette aanvallen en liep uit naar 5-9 via goals van Maud Wenting en Eline Teurlings. Tot  8-12 vielen de goals om en om, SPES wilde wel maar kwam niet dichter bij. Met haar 5de treffer zorgde Maud Wenting (de captain van Rosolo) voor de 8-13 en daarmee was de wedstijd beslist. In de eindfase scoorde Anke Jansen de laatste goal en daarmee werd de eindstand bereikt: 8-14.

Prijsuitreiking en toespraken
Gastheer was KVS’17, (de vorig jaar gefuseerde korfbalverenigingen De Boemerang en Alico) had de organisatie goed voor elkaar en ontving daarvoor dan ook terecht de complimenten van Bondsbestuurslid Jeroen Breeschoten die direct na afloop de prijzen had uitgereikt.

Bijzonder was dat Kees Rodenburg (directeur KNKV) in de pauze een warm woord had voor de voorzitter van KVS’17, Coen van der Sangen. De Boemerang heeft 16 jaar de World Cup <17 georganiseerd en hij werd (evenals de vele vrijwilligers die dat mogelijk hebben gemaakt) daarvoor dan ook hartelijk bedankt en ontving een mooi attentie.

Veldfinale
Het slot van de Topklasse in de Dameskorfbalcompetitie is uiterst spannend. Zes teams komen nog in aanmerking voor de halve finales. Klik hier voor meer informatie over de Topklasse (programma en stand).

De winnaars spelen de finales tijdens de Dameskorfbal Veldfinale, die op zondag 17 juni a.s. wordt georganiseerd door de korfbalverenigingen Ready’60 en Roka in Roermond.

Datum: 18 mei 2018 - 15:10 uur