Rottink (SCO): 'Volgend jaar moet het gebeuren'

Hoofdklasse

Voor SCO zijn de laatste twee wedstrijden van het zaalseizoen om des keizers baard. De ploeg uit Oldeholtpade kan niet meer degraderen, maar maakt ook geen kans meer op de play-offs. Eén van de sleutelspelers aan de Friese zijde is Britt Rottink. Korfbal. sprak haar over de het seizoen en de progressie van SCO.

De Groningse is niet geheel tevreden over het zaalseizoen. “Het is een beetje teleurstellend geweest. We hadden eigenlijk verwacht wat hoger te eindigen, maar we zijn te wisselvallig begonnen. Na verloop van tijd hadden we de smaak te pakken, maar vervolgens raakte Melvin (Frieswijk, red) geblesseerd. Hij is belangrijk in dat vak, dus moesten we weer aan de opstelling gaan sleutelen. Zo zakte het weer wat af.”

Vernieuwing
De problemen aan het begin van het seizoen waren ook deels te danken aan veranderingen bij SCO. Rottink: “Het veld begon al wat lastig. We hebben dit seizoen met Riko Kruit een nieuwe trainer na vier goede jaren onder Aegle Frieswijk, maar een nieuwe trainer komt toch met een nieuwe visie. Na zo lang onder Aegle te hebben getraind kwamen we erachter dat we toch wat moeite hadden met vernieuwing.”

“Na verloop van tijd ging ook het nieuwe spelletje goed lopen”, gaat Rottink door. "De spelersgroep is flink gegroeid in het seizoen, en er is veel vertrouwen tussen staf en spelers." SCO maakte gedurende het zaalseizoen inderdaad een gestage klim op de ranglijst, maar wist net niet bovenaan aan te sluiten.

Blessures
Die aansluiting bleef uit door andere problemen. De speelster van SCO legt uit: “We kregen in de zaal met best veel blessures te maken, en dan wordt het lastig om je nog bij de eerste twee te voegen. Dat is best teleurstellend.” Met name de blessure van Melvin Frieswijk in het duel tegen Rohda kwam hard aan. “Het is niet zo dat alles in elkaar zakt bij een blessure van Melvin, maar het heeft wel een impact. Wat dat betreft hebben we met oog op volgend seizoen ook versterking nodig.”

Het zaalseizoen is echter nog niet voorbij. Hoewel er nog maar relatief weinig op het spel staat, ontvangt SCO in de laatste twee wedstrijden de twee concurrenten in de middenmoot. Rottink is nog gemotiveerd: “We willen graag winnen, ook voor mensen die eventueel volgend jaar de ploeg komen versterken. Het zou mooi zijn om nog vlak achter de top drie te eindigen. Dat kan nog wel lastig worden, omdat je zit met blessures en een tweede team dat kampioen kan worden.” SCO 2 gaat aan kop in de Reserve Overgangsklasse.“We willen het tweede graag weer in de Reserve Hoofdklasse hebben, dus dat krijgt nu even de prioriteit. Daardoor starten we ook deze zaterdag eigenlijk niet in de best mogelijke opstelling.”

Jacht naar de play-offs
SCO jaagt al enkele jaren op de topposities, maar lijkt jaar na jaar bot te vangen. De afgelopen twee zaalseizoenen eindigde de ploeg op de vijfde plek, terwijl ook toen het spel meer leek te bieden. Rottink: “Het is lastig daar een duidelijke reden voor te verzinnen. We komen er eigenlijk achter dat we een helft goed meekunnen tegen de topploegen, maar we het in de tweede helft moeten afleggen. Ik denk dat we dan niemand hebben die opstaat. We werken keihard voor elkaar, maar we missen misschien iemand die in zo’n situatie opstaat en de leiding neemt. Maar we zijn nog een jonge ploeg, dus er kan iets moois uit komen.”

“Daarnaast hebben we te maken met blessures, zodat je niet met de sterkste acht staat. We hebben een sterke bank waar we veel mee kunnen, maar het is toch jammer als je niet met die acht kan spelen met wie het zo goed gaat.”aar Rottink heeft de blik eigenlijk alweer op de toekomst. “Het doel is volgend seizoen hetzelfde als dit seizoen: de play-offs. Dat was nu iets te hoog gegrepen met een nieuwe trainer, maar ik geloof wel dat hij ons kan helpen dat doel te behalen, zeker als er nog versterkingen van buitenaf bij komen.”

De selectie van SCO zal er volgend seizoen iets anders uitzien. Rottink sluit af: “Binnen de spelersgroep waren een aantal twijfelaars, maar binnen het eerste vertrekt alleen Menno (de Vries). Er zijn al een aantal gesprekken gaande met spelers van buiten, maar ik weet nog geen concrete namen.”

Datum: 28 februari 2019 - 16:00 uur