Round-Up Hoofdklasse Junioren: Play-Offs #2

Hoofdklasse A-jeugd

De twee finalisten zijn bekend: DVO/Accountor A1 en TOP/SolarCompleet A1 mogen in de Ziggo Dome gaan uitvechten wie de beste van Nederland is. Overtuigend wonnen beide ploegen de play-offs, al vochten Fortuna/Delta Logistiek en DOS'46 voor wat zij waard waren.

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DVO/Accountor A1
Net als in Bennekom ging het in de beginfase weer gelijkop tussen beide ploegen. De druk stond er flink op en dat kwam het spel niet ten goede. Het was rommelig, beide teams maakten veel fouten. DVO leek echter wat beter bij de les, getuige de twee doelpunten bij het terugwinnen van de bal bij het uitverdedigen. Bovendien schoten de groen-witten met meer precisie, waardoor ze uitliepen naar 8-13, al werd er met 10-13 gerust. In de tweede helft leek het nog spannend te worden toen de Fortunezen terugkwamen van 10-14 naar 13-14, maar een doelpuntloze fase van tien minuten nekte de thuisploeg. Aanvoerder Victor Entken gaf in een interview al aan dat zijn ploeg moeite had met de achterverdedigende tactiek van DVO, ook dit duel bleek dat het geval. De organisatie stond niet en er werd te snel geschoten. Daardoor kwam het team uit Delft nooit in een lekker ritme, terwijl zij DVO in die tien minuten van de tweede helft uit zagen lopen naar 13-18, onder aanvoering van de uitblinkende dames Babette Lauber Caitlin Keller. Hoogstaand was de wedstrijd misschien niet, maar DVO was over twee duels absoluut de sterkste en viert een klein feestje richting de Ziggo Dome. (Uitslag: 14-26)

DOS’46 A1 – TOP/SolarCompleet A1
Na de blamage van vorige week stond er dit weekend een heel ander DOS’46 in het veld. Een strijdend DOS’46, zoals Lynn Bijkerk dat aangaf in gesprek met Korfbal.nl. De Nijeveners kwamen dan ook met 3-0 voor. Deze kickstart konden ze geen goed vervolg geven, TOP kwam terug tot 5-5. Voor DOS’46 het moment om zo’n tussensprint in te zetten, een fase waarin alles lukt. Het leidt tot de 11-7. Maar zo snel als DOS’46 op vier kwam, zo snel gingen de Sassemers erop en erover. Uiteindelijk eindigde de eerste helft in 14-16 na een heerlijke fade-away in de buzzer van Thijs van der Zaag. Kortom, het was een aantrekkelijke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers. In de tweede helft bleef DOS’46 vechten voor hun laatste kans, maar ze kwamen simpelweg nooit langszij, omdat TOP de regie over het duel had. Op het moment dat DOS’46 het spannend wilde maken (18-19), liepen de gasten weer uit (18-23). Zo beslist TOP deze play-off reeks in twee wedstrijden en mag het hun mogelijke favorietenrol gaan waarmaken in de finale. (Uitslag: 24-27)