RTC-toernooi: voor eerste keer met andere opzet

Korfbal RTC Talentontwikkeling

Het complex van SKF in Veenendaal is op Koningsdag het decor van het jaarlijkse RTC-toernooi. Een evenement dat dit jaar een iets andere opzet kent dan voorheen. Kees Rodenburg legt een en ander uit.

"Dit jaar spelen we nog maar in drie categorieën", vertelt de directeur van het KNKV. "De onder 13 is opgesplitst in veertien RTC’s. Dit wordt ook de toekomst voor de onder 15. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat pas na de groeispurt op het niveau van de B’s vastgesteld kan worden wie nu de echte talenten zijn. Het KNKV kiest daarom bewust voor een brede basis voor haar talentontwikkeling."

"Komende vanuit vijf Districten zal na afronding van de transitie op zestien plaatsen met RTC’s onder 13 en onder 15 worden gespeeld en op zes plaatsen met RTC’s onder 17 en onder 19. Een tweede verandering is dat dit jaar voor het eerst vanaf 1 januari, de eerste dag van het kalenderjaar, wordt geselecteerd.

De talenten die tijdens de Challenge geselecteerd zijn voor de nationale teams onder 17 en onder 19 zullen niet meedoen. Dit mooie evenement in deze vorm is gericht op de Challenge van 2017 en de nationale teams van 2018.

Dit jaar zijn we opnieuw te gast bij de uitstekend georganiseerde vereniging SKF. De Veenendaalse club heeft al jaren haar jeugdteams op een hoog niveau spelen en kan bogen op een prachtige accommodatie."

Het RTC-toernooi start om 10.00 uur, de laatste speelronde begint om 17.00 uur.

Datum: 26 april 2017 uur