Ruim 900 deelnemers NK Beachkorfbal

Ruim 900 deelnemers NK Beachkorfbal

Beachkorfbal NK Beachkorfbal

Zondag staat het NK Beachkorfbal weer op het programma. Dit NK volgt op de succesvolle World Cup Beachkorfball in België vorige week. Op het strand van Scheveningen doen 19 augustus ruim 900 deelnemers mee.

Een mooi aantal nadat de World Cup Beachkorfball in België vorige week al enthousiastelingen trok uit 11 verschillende landen.

Barry Schep was vorige week natuurlijk aanwezig bij de World Cup. Hoe kijkt hij hier op terug? “Een fantastisch toernooi. Na dit evenement kunnen we vaststellen dat beachkorfbal internationaal grote stappen heeft gezet en alle landen het serieus aanpakken.” De medailles van België, Portugal en Polen bij de senioren hebben ons geleerd dat we als Nederland moeten kijken naar onze aanpak met de selectie van het nationaal beachkorfbalteam.”

Op het NK Beachkorfbal aanstaande zondag in Scheveningen zijn het niet de nationale selecties die voor de titel spelen maar kan iedereen meedoen, jong en oud, top- en breedtesport. “We hebben 900 deelnemers. Dat is gigantisch, er zijn maar weinig toernooien met zoveel deelnemers”, aldus een trotse Schep.

Het deelnemersveld kent veel jeugdteams. Beachkorfbal is in Nederland vooral erg populair onder de jongeren. Waarom Beachkorfbal juist de jeugd aanspreekt, zit hem volgens organisator Barry Schep vooral in de laagdrempelige hippe vorm, regels en sfeer.
“We organiseren het NK Beachkorfbal nu een aantal jaren achter elkaar. In het begin moesten we mensen benaderen mee te doen, nu moeten we op een gegeven moment de inschrijving stoppen omdat we vol zitten.”

Het NK Beachkorfbal kent dit jaar een verandering. Nieuw dit jaar is dat in alle categorieën finales worden gespeeld. Allemaal in het The Hague Beachstadium. De finales beginnen vanaf 15:00 uur.
We vroegen Barry Schep naar zijn verwachtingen voor zondag? “Het wordt weer een prachtige dag, het weer lijkt perfect te worden, geen echt strandweer maar mooi. Met de vele deelnemers en vrijwilligers maken we er weer een gezellige sfeer en sportief toernooi van,” zegt Schep vol enthousiasme. “Het is van te voren enorm veel werk om zo’n groots evenement in de vakantie te organiseren, maar als je dan de dag zelf ziet wat voor feestje het is, het is geweldig om te zien dat zoveel mensen genieten van de dag en onze sport.”

Wil je zondag op de hoogte blijven van het NK Beachkorfbal? Hou dan de kanalen van Beachkorfbal in de gaten.

Datum: 16 augustus 2018 uur