Schenk en Out verkozen in selectie TeamNL Korfbal

Korfbal League TeamNL Korfbal

Marjolijn Schenk en Alwin Out (beide KZ/Thermo4U) zijn door bondscoach Wim Scholtmeijer toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Het Nederlands korfbalteam bereidt zich voor op het WK, dat van 1 tot en met 10 augustus in het Zuid-Afrikaanse Durban gespeeld wordt.

Schenk (22) en Out (22) nemen de plekken in van Suzanne Struik en Momo Stavenuiter. Struik nam na het gewonnen EK in Friesland afscheid van TeamNL Korfbal en Stavenuiter kreeg onlangs van Scholtmeijer te horen dat hij afviel. De complete selectie van TeamNL Korfbal vind je hier.

Beide KZ-spelers kwamen eind december, tijdens de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam, al uit voor een eenmalige selectie van TeamNL Korfbal. Met KZ/Thermo4U liepen ze eind maart net de play-offs van de Cashback World Korfbal League mis.

Scholtmeijer over zijn keuze: “Alwin viel ons vorig seizoen al op en Marjolijn heeft zich dit seizoen echt in de kijker gespeeld. Met beiden hebben we tijdens de Korfbal Challenge gewerkt en die samenwerking is goed bevallen. Allebei zijn ze dominant in de competitie en hebben ze de absolute drive om zich verder door te ontwikkelen, hetgeen uitstekend kan in ons programma.”

WK-voorbereiding
TeamNL Korfbal traint vanaf 29 april elke maandag en dinsdag op Papendal. Woensdag werken ze een krachttraining af en de overige trainingen - en wedstrijden – zijn bij de clubs. Begin juni speelt de selectie van Scholtmeijer een voorbereidingstoernooi in China en in juli worden de puntjes op de i gezet tijdens een vierdaagse trainingsstage in Barcelona.

Datum: 17 april 2019 - 18:00 uur