Schep over U17: ‘Dit weekend telt alleen de titel’

Oranje U17

Komend weekend gaat Oranje U17 op de U17 Korfball World Cup weer voor niets minder dan goud. Dit officieuze wereldkampioenschap vindt voor de twintigste keer plaats. Locatie is sporthal De Vijfkamp in Eindhoven, nadat het toernooi de laatste zestien jaar in Schijndel werd gehouden.

Titelverdediger Nederland zit in de poule met Duitsland, Portugal, Tsjechië en Nieuw-Zeeland. De andere poule bestaat uit België, Catalonië, Engeland, Hongarije en Slowakije. Barry Schep, bondscoach van U17: “Fantastisch dat Nieuw-Zeeland hier is. Manon Wiegerink en Youri Borrink verrichten geweldig werk aan de andere kant van de wereld. Of Nieuw-Zeeland concurrentie is voor Duitsland, Portugal en Tsjechië is nog een groot vraagteken.”

Zijn eigen team is er in ieder geval klaar voor na oefenwedstrijden - en clinics – bij KVZ in Zutphen, AVO in Assen en Drachten. In ’s-Gravenzande speelde U17 bij ckv ONDO tegen een Westlands team (senioren en junioren). Schep: “Het is geweldig om te zien hoe deze spelers omgaan met de fysieke weerstand tegen senioren, die op overgangsklasseniveau spelen. Elke week laten ze zien wat voor klasse ze al hebben.”

Wedstrijden en trainingen
Hij vervolgt: “Heel veel toeschouwers hebben hier van kunnen genieten, de sporthallen waren bomvol en dat willen we natuurlijk. Zo kunnen de talenten stappen maken in het spelen van wedstrijden op topniveau en voor veel publiek. Daarnaast wordt er van iedere international ook verwacht dat ze zich presteren als een international”, aldus Schep.

Tijdens de vele trainingen in Zeist werd ook het niveau opgekrikt. Schep: “Je ziet dat iedereen enorm goed kan verdedigen waardoor het samenspel moeilijker wordt. Zo merken de spelers en speelsters direct waar ze nog tekort komen. De echt goede spelers onderscheiden zich veelal in spelinzicht en schotkracht. Indien dit perfect is dan ben je vaak goed aanspeelbaar, ben je in staat om de ultieme assists te geven, weet je perfect het moment van schieten te bepalen, neem je de juiste posities in de paalzone in en ga zo maar door.  Uiteraard is het afrondingpercentage onder hoge weerstand ook essentieel.”

Titel
Over de eerste keer Eindhoven zegt Schep: “Ik hoop dat het net zo’n succes wordt als in Schijndel, maar voor dit weekend telt maar één ding en dat is de titel.

Voor meer informatie over het toernooi, kijk hier. Net als Talent TeamNL Korfbal (U21) en U19 is U17 op Instagram te vinden via www.instagram.com/jongoranjekorfbal!

Datum: 20 juni 2018 - 13:02 uur