Scholtmeijer verlengt contract als bondscoach TeamNL Korfbal

Scholtmeijer verlengt contract als bondscoach TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Wim Scholtmeijer blijft in ieder geval tot 1 januari 2020 bondscoach van TeamNL Korfbal. Dat zijn het KNKV en Scholtmeijer deze week overeengekomen. Ook assistent-bondscoach Leon Braunstahl verlengt zijn contract en voor dezelfde termijn wordt Jennifer Tromp als assistent-bondscoach toegevoegd aan de staf.

Scholtmeijer (35) is sinds 1 januari 2014 bondscoach van TeamNL Korfbal, waarmee hij Europees kampioen (2014, 2016) en wereldkampioen (2015) werd. Vorig jaar won hij met TeamNL Korfbal de World Games in Polen door in de finale af te rekenen met Chinees Taipei.

Momenteel werkt Scholtmeijer met TeamNL Korfbal toe naar het EK, dat van 13 tot en met 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden gespeeld wordt. Volgend jaar augustus wacht zijn selectie het WK in Durban, Zuid-Afrika.

Braunstahl en Tromp
Assistent Leon Braunstahl (37) trad in 2014 aan, tegelijk met Scholtmeijer. Jennifer Tromp (39) - de nieuwe assistent - is momenteel coach van Die Haghe, nadat ze eerder bij Blauw-Wit (A), OVVO/DeKroon en de reserves van Fortuna/Delta Logistiek voor de groep stond. Tussen 2008 en 2014 had ze achtereenvolgens Nederland U16 en Nederland U19 onder haar hoede.

Ambitieus en vernieuwend
Kees Rodenburg, directeur KNKV: “Wij zijn blij met onze ambitieuze en steeds vernieuwende staf, doorgaan met Wim en Leon past bij onze olympische ambitie. Met Jennifer slaan we twee vliegen in één klap. Zij is een zeer ervaren coach, die ook al haar sporen heeft verdiend in de nationale talentontwikkeling. Bijkomend voordeel in onze gemengde sport is dat we met haar een vrouw in de staf krijgen.”

Benchmark
Wim Scholtmeijer, bondscoach TeamNL Korfbal: “Het blijft onze uitdaging om een benchmark te creëren, wij willen blijven doen wat nog niemand doet. Ik ben blij met het aanblijven van Leon en de komst van Jennifer. Zij heeft in de top gespeeld en gecoacht, is goed geschoold en dus de perfecte kandidaat.”

Innovatief
Leon Braunstahl, assistent-bondscoach: “Het is prachtig om onderdeel uit te maken van een innovatief programma waarin we constant de grenzen opzoeken en op zoek blijven naar nieuwe inzichten.”

Vereerd
Jennifer Tromp, assistent-bondscoach: “Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben voor één van de mooiste uitdagingen, die ik binnen het korfbal kan aangaan. Ik verheug me enorm op de samenwerking met de staf en spelers. Veel van de spelers ken ik uit de tijd dat ze bij mij in U16 of U19 zaten en het wordt een mooi weerzien.”

Datum: 20 maart 2018 - 20:37 uur
Door: Redactie Korfbal.