Schreuder (Tempo): ‘Dames gaan de doorslag geven’

Hoofdklasse

Tempo won dit weekend van DSC en mag zich kampioen van de Hoofdklasse A noemen. De ploeg uit Alphen aan den Rijn neemt het zaterdag in de play-offs op tegen nummer twee van de Hoofdklasse B: AW.DTV. Speelster Elma Schreuder maakte dit seizoen de overstap van HKV/Ons Eibernest en valt meteen met haar neus in de boter.

“Ik vond het mooi dat het er zaterdag al écht om ging”, zegt Schreuder. “Als wij wonnen waren we kampioen, als zij met meer dan twee punten wonnen, gingen zij de play-offs in. Het voelde als een echte finale. Het was dan ook een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen er alles voor deden om te  winnen. Ik denk dat het publiek zich vermaakt heeft.”

Er was wel een fase dat DSC de wedstrijd naar zich toe kon trekken. “In de laatste paar minuten van de wedstrijd had ik niet meer het gevoel dat het mis kon gaan en vierde het publiek een mooi feestje. Maar in de fase dat zij een aantal punten voorstonden, kon de wedstrijd kantelen. Toen scoorden wij een aantal keer achter elkaar en hebben we de wedstrijd binnengesleept. Dat was wel het breekpunt, denk ik.”

Doordat Tempo eerste is geworden heeft het tegen AW.DTV thuisvoordeel. “Dat is altijd lekker, helemaal met ons thuispubliek. Ik denk dat het daardoor weer een vergelijkbare wedstrijd wordt als tegen DSC.”

Harde wedstrijd
AW.DTV heeft volgens Schreuder een ervaren ploeg. “AW.DTV heeft wel wat meer ervaring met play-offs spelen, maar daar zetten wij ook genoeg ervaring tegenover. We hebben een relatief oude ploeg, dus dat heft elkaar wel op. Beide ploegen hebben goede heren, dus denk ik dat we ze op de dames kunnen pakken. Ik vind zelf dat wij iets betere dames hebben dan AW.DTV; daar zal dus de sleutel liggen.”

“Verder verwacht ik een vrij harde wedstrijd. Iedereen zal erop klappen met fysieke duels. Dat is alleen maar mooi. Ik durf wel een voorspelling te doen. Het wordt een spannende wedstrijd, met ons als winnaar: 26-24.”

Schreuder heeft het naar haar zin bij Tempo. “Ja, het gaat lekker. Ik vind zelf dat ik een dame ben die aanvallende kracht kan brengen. Ik vind dat ik zo’n drie à vier goals moet maken per wedstrijd. Omdat de focus vaak op onze heren kwam te liggen, is het wel fijn als ik zoiets kan brengen.”

“Tot nu toe ben ik wel tevreden over mijn spel. Natuurlijk was het even wennen en moet je even je plek vinden in het team, maar die heb ik nu wel gevonden.”

Wip naar KCC
Gisteren werd bekend dat huidig Tempo-trainer Frits Wip de overstap maakt naar KCC/SO natural. Als Tempo in de play-downs komt, kan het die ploeg ook treffen. “Frits vertelde het maandag aan ons en zei dat hij uiteraard vol voor Tempo gaat. Maar het zal natuurlijk raar voor hem zijn als dat gebeurt. Maar voor ons tellen op dit moment alleen de play-offs. Eerst moeten we AW.DTV zien te verslaan, daarna zien we wel weer.”

Datum: 14 maart 2019 - 09:00 uur
Door: Redactie Korfbal.