Schulting (Dalto): 'Het komt aan op de laatste wedstrijd'

Hoofdklasse

Na een lang seizoen komt voor Dalto/Klaverblaverblad Verzekeringen alles aan op de laatste wedstrijd. In een onderling duel tegen AW.DTV zal beslist worden wie van de twee ploegen via de felbegeerde play-offs mag proberen te promoveren naar de Korfbal League. Rudo Schulting heeft vertrouwen in zijn ploeg: “We spelen met een bepaald idee, en als we ons daar allemaal aan houden heb ik er zeker vertrouwen in dat we het reguliere seizoen goed kunnen afsluiten.”

Het seizoen van Dalto is volgens Schulting relatief goed verlopen. “We zijn niet goed begonnen door twee keer te verliezen, maar vanaf dat moment zijn we best wel goed in het seizoen gegroeid. Verder was het verlies thuis tegen Wageningen eigenlijk het enige minpuntje tot nu toe. We hebben goede stappen gemaakt en we zijn tevreden, maar dat kan na zaterdag natuurlijk weer anders zijn.”

Het vertrouwen is er bij Dalto eigenlijk het hele seizoen al. “Na een slechte start weet je dat je in de achtervolging moet”, legt Schulting uit. “Dat hebben we lang vol moeten houden. Maar de winst bij AW.DTV was toch wel een momentje dat we een gevoel hadden van ‘zie je wel, het zit er gewoon in’. Daarna groeide met elke overwinning het vertrouwen. Het komt nu aan op de laatste wedstrijd, maar dat geldt ook voor AW.DTV. Zij moeten nu net zo nodig winnen als wij.”

Vorige week verloor AW.DTV nog van Oost-Arnhem. De korfballer uit Driebergen is er echter nog niet gerust op. “Het beïnvloedt onze wedstrijd op de manier dat een gelijkspel nu voor ons ook genoeg is, maar ik verwacht niet dat het verder veel invloed zal hebben. Beide ploegen gaan zaterdag voor de winst spelen. Dat zou toen al zo zijn, en dat zal nu nog steeds zo zijn. AW.DTV zal zich oprichten, ze hebben genoeg ervaring en spelers die dit soort wedstrijden vaker hebben gespeeld. Al is het natuurlijk voor ons fijn dat Oost-Arnhem won.”

Schulting kent de Amsterdammers goed: “De speerpunten liggen voornamelijk bij de mannen, maar de meiden mogen ook beslist niet onderschat worden. Het is een heel degelijke ploeg, die altijd het eigen plan doortrekt. Daardoor komen ze altijd weer terug. Ze hebben in veel wedstrijden een grote achterstand omgedraaid. Op bezoek bij Wageningen wist AW.DTV bijvoorbeeld terug te komen van 11-3, al verloren ze daar uiteindelijk wel. Daar zullen wij voor moeten waken.”

Mocht de ploeg de play-offs halen, dan zal daar Tempo, Groen Geel of DSC wachten. “Het kan in de andere poule nog alle kanten op, maar ik moet zeggen dat ik er nog niet echt goed naar heb gekeken”, spreekt Schulting. “Ik heb zelf geen voorkeur, en ik denk dat dat eigenlijk voor de hele groep geldt. We houden ons eerst bezig met komende zaterdag.”

In het ultieme scenario wint Dalto die zaterdag inderdaad van AW.DTV, dan de play-offs en de Hoofdklassefinale, en mag het volgend aar in de Cashback World Korfbal League uitkomen. Schulting benadrukt dat er nog veel stappen tussen de huidige positie en de Korfbal League zitten. “Ik denk zeker dat we de kwaliteit hebben, maar het is nog zo ver vooruit. Je moet na zaterdag nog twee keer winnen voor je in de finale staat.”

Op de laatste vraag of Dalto komende zaterdag dan gaat winnen van AW.DTV, antwoordt Schulting kort, bondig en vol vertrouwen. “Ja.”

Datum: 6 maart 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.