Selectie U17 rond na flinke puzzel voor Schep

Nederland U17

Barry Schep heeft de zestien namen van de spelers en speelsters die de definitieve selectie voor het Nederlands team U17 hebben gehaald bekend gemaakt. Dat was soms een best lastige keuze volgens de bondscoach. “Veel kandidaten zaten heel dicht bij elkaar.”

Na de finale van de Talenten Challenge tussen de U17-teams van West en Noord maakte Schep zijn selectie openbaar. Na twee dagen vol wedstrijden duurde het tot het laatste moment voor Schep zijn zestien namen had. “Tot het einde toe heb ik nog heel lang nagedacht over de laatste naam.”

Sinds oktober is Schep, die sinds kort Kim Senneker als assistent heeft, bezig geweest met de voorselectie. “Dan krijg je al een goed beeld wat voor kwaliteiten er in de groep zitten. Maar een toernooi als de Korfbal Challenge moet dat ook bevestigen. Ze moesten hier presteren, met een andere lading op de wedstrijden. Spelen met druk is anders. Hier wil ik de bevestiging zien.”

Graadmeter

En dan ook nog eens in de wedstrijden die er echt om gaan. “Tien keer scoren tegen, met alle respect, een ploeg Duitsland is geen graadmeter.” Schep zag ook mensen verrassen. Spelers en speelsters die niet op zijn lijstje stonden, maar waar hij toch net even wat geïnteresseerder keek dan verwacht.

“Ook dat is mooi. Het zegt ook iets over de hoeveelheid talent die we in deze leeftijdscategorie al hebben. De bovensten steken er wel echt bovenuit, maar net daaronder zit een heel brede groep die elkaar weinig ontloopt. Dan is het aan mij om te bepalen wat ik voor mensen zoek, met welke rol.”

In februari vertrekt U17 voor de jaarlijkse trainingsstage in Engeland, in juni volgt het WK in Schijndel – dat voor het eerst een officiële status heeft. Mede daarom kiest Schep er voor om minimaal vier spelers die al eerder in zijn selectie zaten opnieuw te selecteren. “Het is belangrijk dat er in de groep mensen zitten die het al eens meegemaakt hebben en kunnen vertellen hoe het is.“

“Spelen in U17 is een echte leerschool. Het gaat er om spelers en speelsters beter te maken door een jaar met ze te werken. Dat is niet alleen trainen, maar ze ook het besef bijbrengen wat spelen in Oranje betekent en wat daarvoor nodig is.”

Selectie U17 2016/'17

Dames: Roos Scherrenburg (DVO/Accountor), Tessa Lap (OWK), Michelle in ’t Veen (Fortuna/Delta Logistiek), Annelotte Roozenboom (DVO/Accountor), Caitlin Keller (DVO/Accountor), Eke Slager (Drachten/Van der Wiel), Annick van der Kooij (KCC/SO natural), Stephanie van Geffen (DeetosSnel).

Heren: Bonne Bus (DOS’46), Jacco Boonstra (ASVD), Timo van Dieren (KCC/SO natural), Mart Vrielink (DOS’46), Victor Entken (Fortuna/Delta Logistiek), Jimmy Swikker (HKV/Ons Eibernest), Marvin Piepers (Drachten/Van der Wiel), Stan Postma (TOP/Quoratio).

Datum: 28 december 2016 - 17:58 uur