Snaphaan: ‘Dit was mooiste finale met Fortuna A1’

Snaphaan: ‘Dit was mooiste finale met Fortuna A1’

Hoofdklasse A-jeugd

Drie keer is scheepsrecht, luidt het gezegde. En voor Fortuna/Delta Logistiek A1 blijkt die vlieger ook op te gaan. Na nederlagen tegen Groen Geel en PKC/SWKGroep wisten de Delftenaren nu dan eindelijk de titel binnen te slepen.

Voor aanvoerder Tom Snaphaan was het vooral een opluchting om nu de gouden medaille om zijn nek te hebben hangen. “We begonnen goed, kwamen 5-3 voor, maar daarna was het matig van onze kant. We bleken niet in staat om het zelf op te lossen”, analyseert Snaphaan de eerste helft van de Delftenaren, die bij een 9-13 achterstand de kleedkamers opzochten. “Toen zijn we wel even wakker geschud door de coaches. Dat was ook nodig, want we moesten terug naar hoe we begonnen. ”

De tweede helft was volgens de oud-speler van Die Haghe typerend voor Fortuna A1. “We gingen door, bleven energie leveren en volle bak strijden. Wat Niels (van der Steuijt, red.) eerder deze week al zei, dat deze ploeg het volledig moet hebben van strijdlust en voor elkaar werken, daar ben ik het helemaal mee eens. Dat deden we, en als dan uiteindelijk de gelijkmaker valt geeft dat zo’n onwijze boost.” In de verlenging benutte Victor Entken vervolgens een strafworp waardoor Fortuna er met de titel vandoor ging. “Of de gelijkmaker in de reguliere speeltijd de doorslag gaf? Nou ja, als je op twee blijft staan is het natuurlijk lastig en dwing je ook geen verlenging af. Maar we zijn goed door blijven gaan.”

Voor Snaphaan was het de mooiste finale. “Ja, natuurlijk”, klinkt het lachend. “Deze keer winnen we hem, en sta ik met een gouden medaille in plaats van een zilveren. Dat geeft gewoon een onwijs lekker gevoel.”

Datum: 7 april 2018 - 19:30 uur
Door: Redactie Korfbal.