Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018

G-korfbal

De Achterhoek was afgelopen weekend de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018.

Van vrijdag t/m zondag waren op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers deden mee aan 21 verschillende takken van sport. Net als bij de Olympische Spelen was er een openingsceremonie en het Special Olympics Dorp heeft drie dagen lang de Special Olympics vlam gebrand.

Ook werd er gekorfbald in de Achterhoek. In Borculo hebben ruim 150 deelnemers van 12 verenigingen vanuit het hele land deelgenomen aan het evenement. Daarbij kregen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Dit weekend is samen te vatten in een paar mooie kenmerken: veel plezier en succesbeleving, samen menging van spelers verschillende teams, hoge gunfactor, veel mooie doelpunten en perfecte arbitrage en organisatie. Kortom, een geslaagd evenement in alle opzichten!

Bekijk op Facebook de sfeercompilatie!

Wil je nog meer lezen over de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018? Kijk dan op specialolympics2018.nl

Datum: 11 juni 2018 - 19:00 uur