Sportmarketeer Jonker: ‘Ik kan door werk niet altijd maximaal presteren’

Korfbal League

Voor Sven Jonker (25) vreet het seizoen met DOS'46 extra energie. Het heeft voor hem alles te maken met zijn nieuwe baan. De sportmarketeer uit Meppel zit vier dagen per week in Den Haag.

Jonker ging begin november aan de slag bij sportmarketingbureau SportVibes. Binnen het Haagse bedrijf zet hij de videotak op. “We willen meer videocontent aanbieden", legt Jonker uit. "SportVibes heeft grote projecten lopen met onder meer NOC*NSF en World Grand Prix volleybal,Ik zit hier goed op mijn plek. Dit is het werk dat ik wil doen.”

De keerzijde is dat Jonker bij DOS'46 niet in de vorm steekt dan voorgaande jaren. “Ik moet veel reizen. Aan mijn energie merk ik dat ik minder kan brengen. Het liefst presteer ik maximaal op zowel maatschappelijk als sportief gebied, maar dat blijkt toch een lastige combi. Dat knaagt soms, maar ik krijg niet betaald voor korfbal en moet me maatschappelijk ook ontwikkelen.”

Toekomst
Blijft Jonker volgend seizoen in de Korfbal League spelen? “Dat is een goede vraag. Voor mezelf heb ik die nog niet kunnen beantwoorden. Het ligt eraan hoe mijn werk zich ontwikkelt qua reizen. Duidelijk is dat ik dit niet eeuwig volhoud. Waar kies je dan voor? Ik kan daar nog moeilijk over oordelen. Ik werk ook nog maar een paar maanden bij SportVibes. Het is geen zekerheid dat ik doorga, maar dat heeft niets met de club, mijn rol of wat dan ook te maken. Die afweging is niet anders dan afgelopen jaren. Elk jaar is voor mij de vraag of mijn sportieve ambities nog te rijmen vallen met carrière ambities.”

Jonker vervolgt: “Ik heb het gigantisch naar mijn zin bij DOS'46. We hebben een hele mooie groep. Ik kan misschien niet altijd honderd procent geven en daar heeft iedereen begrip voor. Maar het plezier dat ik eraan beleef is meer dan honderd procent. Dat komt door de sfeer binnen de selectie en de club.”

Ups and downs
DOS'46 gaat het voor de wind, vindt Jonker. “In principe gaat het beter dan vorig jaar. We hebben stappen gemaakt. Ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn. Wij leggen een basis voor de toekomst, dat merk ik aan alles. Dat resulteert de ene keer in een mooie overwinning op Blauw-Wit en de andere keer in een teleurstellend gelijkspel tegen DSC. Het gaat met ups and downs, maar het niveau stijgt. Mooi om mee te maken.”

Halverwege de Korfbal League voert DOS'46 het rechterrijtje aan samen met Fortuna/Delta Logistiek. De Drenten hebben de vierde plek van KZ/Hiltex in het vizier, maar eerst zal de ploeg van Daniël Hulzebosch een definitief gat met de onderste plaatsen willen slaan.

Het gat met hekkensluiter AW.DTV is vier punten en DOS'46, waar de tegen PKC/SWKGroep afwezige Menno Russchen (knietje tegen bovenbeen) dinsdag weer 'redelijk' heeft getraind, gaat zaterdag juist op bezoek bij de Amsterdammers. “Dit zijn voor ons de wedstrijden om te bewijzen hoe we er echt voor staan”, vindt Jonker. “AW.DTV kennen we door en door. Dat maakt het interessant, want het kan wel eens een tactisch steekspel worden.”

Datum: 26 januari 2017 - 19:30 uur