Steenbergen: ‘Het wordt alleen nog maar beter’

Korfbal League1

Maaike Steenbergen maakte de overstap van DOS’46 naar PKC/SWKGroep. Dit deed Steenbergen vooral omdat haar vriend in Papendrecht woont en bij PKC speelt. Maar sportief gezien gaat het haar nu ook voor de wind, al kan het nog wel beter, vindt de speelster zelf. ‘’De competitie is net begonnen en we spelen nog niet zoals we willen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit gedurende het seizoen beter wordt.’

De keuze voor PKC is Steenbergen goed gevallen. “De keuze heb ik heel bewust gemaakt. PKC en DOS’46 gaan van oudsher al heel goed met elkaar en PKC is natuurlijk een grote club. Ik ben uitstekend ontvangen en het bevalt mij hier ontzettend goed. En ik moet zeggen: ik had niks anders verwacht. Ik kom al een paar jaar bij PKC ‘over de vloer’ dus ik kende ook al veel mensen. Dat ik in de zaal meteen de eerste drie duels mag starten is voor mij heel fijn. Op die manier kan ik wennen aan het spel en aan de spelers om mij heen.”

“Voor Suzanne is het natuurlijk heel erg vervelend dat ze deze eerste wedstrijden nog niet kan spelen vanwege een blessure aan haar schouder. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk terug is. Tot die tijd spelen we met vier dames in 1. Nu Danny (Den Dunnen, red.) zijn eerste minuten heeft gemaakt en met de terugkomst van Suzanne zullen we straks met een fitte PKC-selectie de Korfbal League-wedstrijden gaan spelen. Het wordt alleen nog maar beter.”

Inkomen
“In de Korfbal League staan we tot nu toe bovenaan met twee gewonnen wedstrijden. Dit geeft een heel goed gevoel maar het verloopt nog niet helemaal vlekkeloos. Dat we winnen, zegt natuurlijk wel wat. Maar het gaat wat stroef en we spelen niet het spel wat iedereen van PKC gewend is. Het excuus dat we na het EK niet lang met elkaar hebben getraind, kun je straks ook niet meer gebruiken. We moeten ervoor zorgen dat we per wedstrijd steeds beter worden. En ik ben ervan overtuigd dat dat ook gaat lukken.”

“Doordat ik bij Oranje heb gezeten tot vlak voor het EK heb ik geen last van niveauverschil. Ik was het vanuit Oranje al gewend om te trainen tegen de beste van Nederland en ik heb vorig jaar met DOS’46 natuurlijk ook gewoon Korfbal League gespeeld. Die ervaring heb ik wel gewoon meegepakt van Oranje, al baal ik nog steeds dat ik niet ben geselecteerd voor het EK. Wel heeft het mij wat rust gegeven in die periode. Ik was toen aan het verhuizen naar Papendrecht, ik was nieuw bij PKC én ik speelde bij Oranje. Doordat ik het EK niet heb gespeeld, heb ik de club wat beter leren kennen en mij in alle rust kunnen settelen.”

Grenzen verleggen
“Ik ben iemand die niet snel tevreden is en eigenlijk snel teveel van zichzelf eist. Ik kan nu niet tevreden zijn met een basisplek alleen. Ik wil gewoon lekker in mijn spel komen, constanter worden en mijn grenzen verleggen. Nu het seizoen is begonnen, smaakt alles naar meer. Ik weet niet hoe alles gaat verlopen, maar als we de play-offs en finale halen, wil ik die natuurlijk heel graag spelen. We beginnen over een paar weken weer trainen bij Oranje. Ik zal er alles aan doen om nog beter te worden.”

Datum: 1 december 2016 uur