Sterke poule voor titelverdediger TOP A1 in strijd om Juniorenfinale

Hoofdklasse A-jeugd

De juniorenteams van Dalto/Klaverblad Verzekeringen, Fortuna/Delta Logistiek, TOP/SolarCompleet en KZ/Thermo4U zitten, net als op het veld, bij elkaar in de poule. Zij gaan het opnemen tegen Achilles, DSC, SKF en PKC/SWKGroep A1. Een gewaagde poule, waar sommige teams voor een verrassing kunnen zorgen. De strijd om de play-offs en natuurlijk de finale - die dit jaar in Ahoy plaatsvindt - gaat komende zaterdag van start.

Achilles (Hg) A1 is momenteel op het veld nog ongeslagen in de Overgangsklasse en in de zaal heeft de ploeg afgelopen weekend de finale van de Haagsche Courant Cup gewonnen. Het team moet niet onderschat worden, want ook afgelopen jaar deed het team niet onder aan de verwachtingen. “We willen ons zo goed mogelijk profileren en elk team zullen we het vuur aan de schenen leggen”, stelt coach Arjen van Nieuwenhuijzen. “We gaan altijd voor de winst en achten ons nooit kansloos”, vervolgt hij. De ploeg heeft zin in de uitdaging en kijkt al uit naar de start van zaterdag.

Afgelopen jaar lukte het Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 net niet om zich te plaatsen voor de play-offs. De ploeg eindigende als derde op slechts een paar punten verschil met DOS’46 en DVO/Accountor. Beide tegenstanders vinden we niet in deze poule terug, dus de kansen voor de ploeg liggen open. “We hebben als doel om elke wedstrijd te winnen. Ook zijn wij ons bewust van de kwaliteit bij andere ploegen in de poule, maar we zijn vastberaden het iedereen zo moeilijk mogelijk te maken”, vertelt coach Rick Memelink. “Als wij zorgen dat ons basisniveau stabieler wordt en we een voorsprong vast kunnen houden met volwassen korfbal, dan zijn we gevaarlijk voor de andere ploegen”.

DSC A1 heeft op het veld tot nu toe een goed seizoen gespeeld. De ploeg staat op de eerste positie en wil hun spel vasthouden. Vorig jaar deed het team het goed, maar viel het net buiten de play-offs. “Wij moeten veel vertrouwen meenemen vanuit het veld. Onze prioriteit ligt nu bij het ontwikkelen en opleiden van jeugdspelers. Wij zijn van plan om ons te mengen in welke strijd dan ook en daarmee kijken hoever we komen”, aldus traner/coach Dana Vos.

Fortuna/Delta Logistiek A1 haalde afgelopen Juniorenfinale net niet. In de play-offs werd de ploeg uitgeschakeld, maar dit jaar gaat het team er weer alles op zetten om zo hoog mogelijk te eindigen. “We zijn weer aan het wennen aan de schotklok, maar we zijn blij dat het zaalseizoen gaat beginnen. Ons doel is om beter te worden en we gaan ons best doen om de play-offs te halen”, vertelt coach Cindy van Eijk. Fortuna ontmoet meerdere ploegen uit de poule van vorig jaar, onder anderen TOP, DSC en Achilles. De teams waren toen erg aan elkaar gewaagd. We gaan zien wat de ploegen dit seizoen brengen.

Ook SKF A1 was er vorig jaar bij. De ploeg wist zich redelijk gemakkelijk zich te handhaven in de Hoofdklasse en dat is ook dit jaar het doel. Van de tien spelers uit de A1 van vorig jaar zijn er zeven spelers vetrokken naar de selectie of naar andere clubs. “Het wordt dus een leuke uitdaging met een nieuw team in een super gave poule”, aldus coach Niels van Vessem. “We hebben er enorm veel zin in, maar beseffen ook dat het een heel zwaar seizoen gaat worden”. SKF zit wel in een hele andere poule dan afgelopen jaar, wellicht kan het voor verrassingen zorgen.

PKC/SWKGroep A1 vonden we vorig jaar niet terug in de race om de Juniorenfinale. Nu hebben de Papendrechters op het veld al laten zien wat ze in hun mars hebben en moet de ploeg zeker niet onderschat worden. Het team staat vooralsnog op de tweede positie op het veld en probeert dit in de zaal te evenaren. “De doelstelling die het team heeft uitgesproken, is de top drie halen”, vertelt Jeroen Euser. “We spelen in een uitdagende, sterke poule wat goed is voor de ontwikkeling, daarnaast hebben we op het veld laten zien dat wij het elke ploeg lastig kunnen maken”, vult Euser aan.

KZ/Thermo4U A1 zat afgelopen jaar bij de topploegen, maar nu komt de ploeg misschien wel als een gewaagde tegenstander om de hoek kijken. Op het veld heeft het team namelijk nog geen punten laten liggen. De ploeg laat er dan ook geen gras over groeien: “We willen dit seizoen graag de play-offs gaan spelen”, aldus coach Dion Witsmeer. Ook de spelers hebben er zin in. “We kijken al een tijdje uit naar de start van het zaalseizoen en we trainen er al fanatiek voor. Zowel de spelers als de staf zijn ijzersterk, dus laat de competitie maar snel beginnen”, zegt KZ-aanvoerder Onno Bakker.

Vorig jaar won TOP/SolarCompleet A1 de bloedstollende Juniorenfinale tegen DVO/Accountor A1 en het liefst willen de Sassemers deze prestatie evenaren.  De ploeg schitterde nog niet optimaal op het veld, maar dat hoopt het team wel te doen in de zaal. “Nu het weer echt gaat beginnen, zien wij het als een herstart. We kijken weer positief vooruit en zijn er klaar voor om punten te halen, te ontwikkelen en plezier te gaan hebben”, zegt Christiaan Germans overtuigd. Of de ploeg het zonder onder anderen sterkhouders Thijs van der Zaag en de zusjes Schuiling (over naar de selectie) net zo goed zal doen als vorig seizoen, zal de aankomende maanden moeten blijken.

Programma speelronde 1, zaterdag 16 november:

11.00 uur Fortuna A1 - PKC A1
14.40 uur TOP A1 - Dalto A1