Talent TeamNL Korfbal ook veel te sterk voor Engeland U21

Talent TeamNL Korfbal ook veel te sterk voor Engeland U21

Talent TeamNL Korfbal

Opnieuw is Talent TeamNL Korfbal op het WK U21 in Boedapest tot een erg ruime overwinning gekomen. Engeland U21 werd met 5-50 aan de kant gezet.

 

U21 startte met dezelfde acht spelers (Zuijdwegt, Petersen, Zwolle, Van Nieuwenhuijsen - Van der Werff, Pries, Flokstra, De Vries) als in het eerste groepsduel tegen België U21, alleen waren nu Kim Petersen en Lieneke Pries van vak geruild.

De jarige Leander Zwolle opende met een doorloopbal de score en direct was duidelijk wat iedereen vooraf ook al wist: Nederland was veel te sterk voor dit Engeland, dat tegen de topfavoriet de beste spelers op de bank liet. Na twee keer tien minuten gaf het scorebord een 2-24 tussenstand aan en de tweede helft kende eenzelfde spelbeeld en scoreverloop.

Hoog schotpercentage
Carlo de Vries wist negenmaal de korf te vinden en kwam tot een schotpercentage van 64 procent. Sanne van der Werff kwam tot zeven goals en liep lange tijd één op één, maar mag met een percentage van maar liefst zeventig procent erg tevreden zijn.

Bondscoach Kees Vlietstra: "Het is jammer dat zulke landen hun beste spelers niet opstellen, omdat wij dan niet de weerstand krijgen die we graag willen. Daar kunnen wij zelf niets aan doen en dus richten wij ons alleen op goed spelen en zoveel mogelijk doelpunten maken. In zulke duels proberen we het tempo hoog te houden, zodat we tot mooie acties komen en het publiek spectaculair korfbal kunnen laten zien." 

'Hal en spelers verdienen veel publiek'
Woensdag om 14.15 uur speelt Talent TeamNL Korfbal de laatste groepswedstrijd tegen Hongkong U21. Hongkong is wat verder dan Engeland en dus verwacht Vlietstra wat meer weerstand dan in de afgelopen twee duels. Donderdag worden de halve finales gespeeld, zaterdag staan de kleine en grote finale gepland.

"Het is een erg fijne groep en we hebben er veel plezier in om samen toe te werken naar het einddoel: de wereldtitel. Deze hal en spelers verdienen het om veel publiek te krijgen", zo besluit Vlietstra.

Klik voor de livestream en voor meer informatie over het IKF U21 World Korfball Championship. Buiten de lijnen volg je Talent TeamNL Korfbal op Instagram!

Datum: 10 juli 2018 - 15:45 uur
Door: Redactie Korfbal.nl