Talent TeamNL Korfbal start WK met zege op België U21

Talent TeamNL Korfbal start WK met zege op België U21

Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal is het IKF U21 World Korfball Championship in Boedapest begonnen met een 21-14 overwinning op België U21. Bij rust was het 11-9 voor de formatie van bondscoach Kees Vlietstra.

België U21 is een tegenstander, die Talent TeamNL Korfbal normaal gesproken pas later in het toernooi tegenkomt en Vlietstra bespeurde vooraf een gezonde spanning bij zijn ploeg. In de eerste helft wisten onze talenten niet los te komen van de Belgen, maar in het derde kwart sloeg een goed spelend U21 het beslissende gat. In het laatste bedrijf doofde de wedstrijd langzaam uit: 21-14.

Uitblinker aan de kant van Talent TeamNL Korfbal was Tim Flokstra. Leander Zwolle kroonde zich met vijf doelpunten, waarvan drie strafworpen, tot topscorer aan Nederlandse zijde. Diezelfde Zwolle kreeg in de slotfase geel na een akkefietje met zijn tegenstander.

'Werk aan de winkel'
Vlietstra, na het duel: “Er is nog werk aan de winkel om straks op onze absolute top te zijn. We weten wat we willen en wat we daarvoor nog moeten doen. Morgen tegen Tsjechië U21 hebben we weer de kans om onszelf te verbeteren.”

Dit duel tegen de Tsjechen, wederom in het imposante Tuskecsarnok-stadion, begint om 19.30 uur en Vlietstra roept de korfballiefhebbers in Nederland op om de komende week de livestream op het Youtube-kanaal van de Internationale Korfbalfederatie te checken. Voor wie ook de verrichtingen buiten het veld wil volgen, kan terecht op het Instagram-account van U21.

Datum: 8 juli 2018 - 22:03 uur
Door: Redactie Korfbal.nl