Talent TeamNL Korfbal verslaat Portugal U21; finale tegen België U21

Jong Oranje

Met een 5-29 zege op Portugal U21 heeft Talent TeamNL Korfbal zich geplaatst voor de eindstrijd van het IKF U21 World Korfball Championship. Zaterdag om 16.00 uur treedt het team van bondscoach Kees Vlietstra aan tegen België U21, dat in de slotfase van diens halve finale definitief afstand nam van Chinees Taipei U21 (25-17).

Talent TeamNL Korfbal startte met Zuijdwegt, Petersen, Zwolle en Van Nieuwenhuijzen in de eerste aanval. De eerste verdediging werd gevormd door Van der Werff, Van der Zee, Flokstra en De Vries. Net als in de laatste drie poulewedstrijden nam Oranje snel afstand van de opponent. Bij rust was het 3-15.

In het derde kwart stokte het aanvallend en hield Oranje de nul, waarna Vlietstra bijna al zijn wissels speeltijd gunde. Eindstand: 5-29. Topscorer was Carlo de Vries met vijf treffers.

Band
Vlietstra: "Het was wederom een bijzondere wedstrijd. Niet alleen om dat het een halve finale was, maar omdat we in de recente stage tegen en met hetzelfde Portugese team hebben getraind en gespeeld en er een band is ontstaan. Op bepaalde momenten marcheerde het behoorlijk, maar het zal zaterdag wel beter moeten dan vandaag. We gaan ons voorbereiden op een ‘ouderwetse’ Nederland – België als finale. Dat is voor ons lang geleden en we gaan ervoor.”

Klik voor de livestream en voor meer informatie over het IKF U21 World Korfball Championship. Buiten de lijnen volg je Talent TeamNL Korfbal op Instagram!

Datum: 12 juli 2018 - 22:38 uur