Talents Only #10: Koplopers laten punten liggen

Hoofdklasse B-jeugd

In de tiende speelronde leden de koplopers van zowel Hoofdklasse A als B hun eerste puntverlies. Verder maakte DOS Kampen/Veltman B1 in Hoofdklasse A het play-off kandidaat AVO B1 erg lastig en spatte in Hoofdklasse B de play-off droom van Groen-Geel B1 uiteen na de verloren streekderby tegen KZ B1.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

Unitas/Perspectief B1 – LDODK/Rinsma Modeplein B1
Tot de 2-2 gingen de ploegen gelijk op in deze wedstrijd, daarna kreeg Unitas het erg lastig. De thuisploeg had veel moeite met de verdedigende druk van LDODK en kwam daardoor aanvallend niet lekker in de wedstrijd. De gasten hadden daarentegen geen moeite met scoren en konden daardoor simpel uitlopen naar een 2-12 voorsprong. Vlak voor rust werd de uitploeg wat slordiger en kon Unitas de schade nog wat beperken tot een 5-14 ruststand. Dit spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft. LDODK was slordig, maar door de goede verdedigende druk kon de thuisploeg geen vuist meer maken. Zo kwam de overwinning van de uitploeg niet meer in gevaar en werd er afgefloten bij een 10-24 stand. “LDODK gaf veel druk op de pass en het voorverdedigen. Ze dwongen ons tot diepte passes, maar die konden wij niet verzorgen”, aldus Jesse Aartsen (coach Unitas). (Uitslag: 10-24)

DOS’46 B1 – Heerenveen B1