Talents Only: Antilopen B1 – Groen Geel B1

Hoofdklasse B-jeugd

Met de ingang van het nieuwe zaalseizoen, genieten we ook van een nieuwe rubriek op Korfbal.nl. Dankzij de sympathieke telecom-aanbieder Simpel.nl bieden we u wekelijks een verslag van een wedstrijd uit de Hoofdklasse B-aspiranten. Meer over het partnerschap van Simpel.nl en Korfbal. vind je hier. Simpel presenteert: Talents Only.

Sinds het zaalseizoen staat Groen Geel B1 erom bekend vanaf het eerste fluitsignaal goed uit de startblokken te komen. ‘Een Amsterdamse houding’ noemde tegenstander Antilopen/Lancyr Deelen B1 het. Ondanks dat ze zich zorgvuldig hadden voorbereid op de wilskracht en het fysieke spel van Groen Geel B1, konden de spelers uit Leusden een 0-6 achterstand niet voorkomen.

“Met het team hebben we het veel over deze houding gehad. Hoe gaan we zelf de wedstrijd in en hoe ga je om met een team dat zo sterk begint”, vertelt coach Bart Witteveen van Antilopen/Lancyr Deelen B1 na afloop. “Ons eerste aanvalsvak kreeg veel druk en had moeite om te scoren. We hadden meer kunnen investeren om onszelf vrij te spelen en kansen te creëren. Al kan je achteraf nog zo leuk aanvallen, als de bal er niet ingaat win je niet.” Klinkt Cruijffiaans, maar er zit een kern van waarheid in. Vanaf het begin liep de thuisploeg achter de feiten aan.

Hoewel Groen Geel ook de afgelopen twee wedstrijden in de zaal scherp begon, leidde dit nog niet tot een overwinning. “Het was onze taak om de voorsprong te behouden, ons eigen spelletje te blijven spelen en geen gekke dingen te doen”, zegt Groen Geel B1-coach Jordy Kok. Wik Weening en Tijmen Molenaar konden elkaar deze wedstrijd goed vinden en kwamen met mooi samenspel meermaals tot scoren. “Ook verdedigend hadden we onze zaakjes goed op orde. We stonden goed in een driehoek te verdedigen, gaven druk en sloten aan maar gingen niet voorbij de tegenstander staan.”

Met een 5-10 ruststand kwamen de spelers uit Wormer comfortabel de kleedkamer uit. Antilopen/Lancyr Deelen verdedigde de tweede helft beter en hoewel dit voor onrust zorgde bij Groen Geel lukte het de spelers uit Leusden niet om de wedstrijd te keren. “Daar was de achterstand al te groot voor”, aldus Bart Witteman. “Het is een goede les en we moeten leren omgaan met ploegen die veel druk geven. We hebben goede spelers als Jorg Costa die kunnen scoren en in de rebound sterk zijn. Dit niveau vraagt om meer variatie in ons spel en daar gaan wij mee aan de slag.”

De wedstrijd eindigde met 13-24 in het voordeel van Groen Geel. “We hebben de afgelopen tijd veel progressie doorgemaakt en hebben deze wedstrijd over alle schijven kunnen scoren en de plannen uitgevoerd”, aldus een tevreden Jordy Kok.

Datum: 29 november 2016 uur