Talents Only C en D #10: De competitie ligt weer open

Talents Only C en D #10: De competitie ligt weer open

Hoofdklasse B-jeugd

Halverwege de competitie leek de rangorde in beide poules te zijn uitgemaakt, maar na deze ronde blijkt niets minder waar. Vooral door de overwinning van Albatros B1 in poule C op ONDO B1 is de jacht op de kwartfinales weer open!

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit B1 – PKC/SWKGroep B1
Beide ploegen begonnen aanvallend goed aan de wedstrijd, waardoor het na vijf minuten spelen al 5-9 stond. PKC was echter net iets scherper in de afronding en het creëren van kansen, waardoor het snel een ruime voorsprong pakte. Zo beloofde de beginfase dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. Maar na het begin, waarin bijna elke kans een doelpunt was, kostte het beide ploegen meer moeite om de korf te vinden. Toch scoorden beide ploegen door, waardoor er gerust werd met een stand van 9-17 in het voordeel van de uitploeg. Ook in de tweede helft wisten beide ploegen weer genoeg kansen te creëren om de score verder op te laten lopen. Echter stond het vizier niet meer zo scherp als aan het begin van de wedstrijd en werd afronding minder. Zo was de wedstrijd voor rust eigenlijk al gespeeld en werd de tweede helft voornamelijk gebruikt om veel kansen te nemen. In de tweede helft verliep het scoreverloop geleidelijk en liep de score verder op tot een eindstand van 16-28. “Leuk om te zien was dat ook spelers van B2 en C1 mee kunnen draaien met de ploeg als dit nodig is”, zegt Remco Verhoeven (coach PKC B1). (Uitslag: 16-28)

Maassluis B1 – KOAG B1
Voor zowel Maassluis als KOAG was de wedstrijd van zaterdag een belangrijke om afstand te nemen van de onderste plaatsen in de poule. Het was Maassluis dat het best uit de startblokken kwam en het eerste gaatje snel wist te slaan. Halverwege de eerste helft prijkte er een 8-5 tussenstand op het scorebord. Vanaf dat moment kwam KOAG beter in het spel en ging het bij Maassluis wat moeizamer lopen. KOAG kwam op gelijke hoogte en ging er vervolgens over heen. Met 11-13 als ruststand gingen beide ploegen naar de kleedkamer. Na de rust wist KOAG het gaatje groter te maken, maar liet het na om de wedstrijd in het slot te gooien. In de slotfase kon Maassluis van vier doelpunten achterstand naar één doelpunt verschil komen. Met nog vierentwintig seconden op wedstrijd klok had KOAG het balbezit en werd dit keer de klok goed leeg gespeeld. Een benauwde overwinning in de strijd tegen degradatie voor KOAG. Trainer Robert Knoop (KOAG B1): “We hebben het onnodig spannend laten worden op het einde, maar gelukkig konden we overwinning over de streep trekken.” (Uitslag: 22-23)

Fortis B1 – KCC B1
Een spannende wedstrijd in Oost-Souburg tussen Fortis en KCC. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in het begin was het KCC dat telkens aan de goede kant van de score stond met geduldig spel. Fortis kon met zijn lange mannen lange aanvallen spelen, maar moest toch in de rust tegen een 8-10 achterstand aan kijken. In de tweede helft voerde KCC de verdedigende druk op en kon zo de voorsprong uitbouwen naar vier verschil. Fortis moest in de achtervolging en kwam dichterbij, wat voor KCC het signaal was om wat wissels toe te passen. Dit pakte positief uit voor de uitploeg, dat zo de wedstrijd in het slot kon gooien. “Twee aan elkaar gewaagde ploegen waarbij uiteindelijk de efficiëntie van KCC de doorslag gaf. Voor de jonge Fortis ploeg zit er niets anders op dit snel te verwerken om aanstaande zaterdag voor de laatste kans te spelen tegen Maassluis”, aldus Leonard Debbaut (coach Fortis). (Uitslag: 19-23)

ONDO B1 – Albatros B1
Tot vorige week was ONDO ongeslagen in poule C, maar Albatros heeft de nummer één en twee uit de poule nog niet uit het oog verloren. Albatros begon de wedstrijd dan ook met veel verdedigende druk. ONDO werd zo tot veel fouten gedwongen en door scherp te schieten kon Albatros tot een riante voorsprong van 9-14 komen in de rust. In de tweede helft herpakte ONDO zich. Het bleef hard werken voor elk doelpunt en kwam terug tot 20-21. Albatros bleef rustig en wist een belangrijk gaatje te slaan van 20-23. In de laatste minuut kwam ONDO terug tot 22-23, maar daar bleef het bij. “Na een slecht begin van de competitie met veel blessureleed hebben we ons goed weten te herpakken en een mooie serie wedstrijden neergezet. Door de tien punten die we in 2020 uit vijf wedstrijden hebben gehaald is er veel vertrouwen aanwezig in de ploeg. Zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen om de derde plaats tegen KCC op het programma”, zegt Kees Euser (coach Albatros B1). (Uitslag: 22-23)

Stand in de Hoofdklasse C:

  P 
1. PKC B1  10 18
2. ONDO B1  10 16
3. Albatros B1  10 12
4. KCC B1 10 11
5. KOAG B1 10 8
6. Maassluis B1  10 6
7. Fortis B1 10 5
8. Oranje Wit B1  10 4

 

Programma:
Oranje Wit B1 – ONDO B1
Fortis B1 – Maassluis B1
PKC B1 – KOAG B1
KCC B1 – Albatros B1

 

Hoofdklasse D

SKF B1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
SKF verloor vorige week van Woudenberg, de directe concurrent in strijd tegen degradatie, maar ook Dalto is nog niet zeker van handhaving, waardoor ook dit een belangrijke wedstrijd zou worden. SKF vloog uit de startblokken en pakte een 6-2 voorsprong. Na een time-out aan de kant van de bezoekers kwam Dalto terug op gelijke hoogte. Dit spelbeeld herhaalde zich: SKF wist wederom tot een verschil van vier te komen, maar Dalto knokte zich terug tot een 11-10 ruststand. Ook in de tweede helft herhaalde de geschiedenis zich: met sterk spel kon SKF uitlopen op de uitploeg, maar Dalto profiteerde van de ruimte die het vervolgens kreeg en kon terugkomen. Door een sterke slotfase van de thuisploeg kon SKF de wedstrijd definitief naar zich toetrekken en zo de overwinning veiligstellen. ‘We toonden geen ontzag voor Dalto en grepen ze bij de keel vanaf de eerste minuut. Deze overwinning is de verdienste van het hele team, het harde werken en vooral de mentale weerbaarheid’, aldus Jelte de Jong (coach SKF B1). (Uitslag: 21-17)

DSC B1 – Vriendenschaar B1
De eerste wedstrijd werd een duidelijke overwinning voor DSC, maar deze keer was Vriendenschaar niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. DSC startte goed, maar miste daarna de scherpte. Mede dankzij drie strafworpen kwam Vriendenschaar terug. Met dynamisch aanvalsspel werd de verdediging van DSC goed uitgespeeld, met een 6-9 tussenstand tot gevolg. DSC gaf na een time-out extra gas bij en mede door een sterkere verdediging kon de ploeg uit Eindhoven de voorsprong in de rust pakken (12-11). In de tweede helft gingen de ploegen gelijk op, waarbij DSC aan de goede kant van de score bleef. Tot de 18-17 bleef Vriendenschaar zich aanklampen, maar de aanvallende kracht van DSC zorgde ervoor dat de thuisploeg uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok. (Uitslag: 21-17)

Tiel ’72 B1 – Woudenberg B1
De vorige wedstrijden tussen deze teams waren doelpuntrijk, waarbij Tiel met een kleine marge de overwinning naar zich toe wist te trekken. Ook in dit duel bleven de teams dicht bij elkaar. Beide teams kwamen moeizaam op gang, maar Tiel startte net iets beter dan Woudenberg en kon zo een 7-3 voorsprong pakken, mede dankzij een sterk spelende Tijn van Ommeren. Woudenberg kon echter blijven aanhaken en zo rustten de teams met een stand van 12-9 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft kwam Woudenberg beter in de wedstrijd en kon het meer kansen creëren. Zo kwamen de ploegen in de tweede helft bij een stand van 17-16 dicht bij elkaar, maar het was Tiel dat het scherpst bleef spelen en met het afstraffen van overtredingen de wedstrijd naar zich toe trok. Het laatste doelpunt was voor Woudenberg, maar Tiel kon de twee punten thuis houden. (Uitslag: 19-17)

Stand in de Hoofdklasse D:

  W P
1. DVO B1  8 16
2. DSC B1 9 14
3. Tiel '72 B1  8 11
4. Vriendenschaar B1  8 7
5. Dalto B1 9 6
6. SKF B1 9 4
7. Woudenberg B1  9 2

 

Programma:
DVO B1 – Dalto B1
Tiel ’72 B1 – SKF B1
Woudenberg B1 – Vriendenschaar B1

 

Datum: 11 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl