Talents Only C en D, #11: Alles is nog mogelijk

Talents Only C en D, #11: Alles is nog mogelijk

Hoofdklasse B-jeugd

Met nog drie wedstrijden te gaan is de strijd in beide poules nog onbeslist. Zowel de wedstrijd tussen Fortis en Maassluis in poule C en tussen Woudenberg en Vriendenschaar in poule D laten zien dat alles nog mogelijk is.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit (D) B1 – ONDO B1
ONDO had de afgelopen twee wedstrijden verloren. Aangezien Albatros hem nu op de hielen zit, zal het zich moeten herpakken. Echter, de wedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Wit kende ook een moeizame start. Hoewel het tot lange aanvallen kwam, was het afrondingspercentage laag. Hier maakte Oranje Wit goed gebruik van en de ploeg uit Dordrecht kon zo op een voorsprong komen. Door een tactische wissel aan de kant van ONDO kwam er meer rust in de ploeg. Het kon vervolgens de achterstand vlak voor rust ombuigen in een voorsprong. In de tweede helft zette ONDO deze lijn voor en kwam Oranje Wit er niet meer aan te pas. “We hebben genoeg kansen gecreëerd, alleen in de afronding waren we niet scherp. Gelukkig bleven we vertrouwen houden en geven aan elkaar, waardoor we uiteindelijk een stabiel overwinning hebben behaald”, aldus Kelly Deelen (coach ONDO B1). (Uitslag: 17-26)

Fortis B1 – Maassluis B1
Beide ploegen vechten nog voor handhaving, dus een overwinning zou voor allebei de ploegen welkom zijn. Fortis was echter duidelijk de bovenliggende ploeg in deze partij. De ploeg uit Oost-Souberg kwam snel op 4-0 voorsprong. Hierna ging het gas er een beetje af en kwam Maassluis meer in de wedstrijd, maar Fortis kon toch met een duidelijke voorsprong van 10-5 rusten. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Met twee snelle doelpunten van de thuisploeg leek de wedstrijd al gespeeld te zijn. Fortis bleef geconcentreerd spelen en Maassluis kwam lastig tot scoren. Voor Fortis zijn het twee belangrijke punten, aangezien het de laatste drie wedstrijden tegen de top-3 zal moeten spelen. Maassluis zal Oranje Wit nog gaan ontvangen, waar het mogelijk handhaving veilig kan stellen. “Een prima uitslag met perspectief voor de komende wedstrijden, al zal dat tegen de top drie niet gemakkelijk gaan worden”, zegt Leonard Debaut (coach Fortis B1). (Uitslag: 24-12)

PKC/SKWGroep B1 – KOAG B1
Anders dan de uitslag doet vermoeden, had PKC B1 een lastige thuiswedstrijd tegen KOAG B1. De eerste vijf minuten werd er niet gescoord door beide ploegen. Na tien minuten gespeeld te hebben stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Beide ploegen misten aanvallende de scherpte. Door het achterverdedigen van KOAG werd de snelheid uit de wedstrijd, wat het aantal doelpunten ook niet ten goede kwam. Van 5-3 na 18 minuten gespeeld te hebben ging PKC met 8-4 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam KOAG stapje voor stapje dichterbij tot 9-8. Het duurde vijf minuten voordat er weer gescoord werd en dat was PKC. Met nog elf minuten op de klok was het verzet van KOAG bij 11-8 plots gebroken en kon PKC nog 10 doelpunten maken. Remco Verhoeven (coach PKC B1): “Goed om te zien dat ook in wedstrijden waarin alles wat minder gaat, er tot het einde gewerkt wordt en de ploeg zichzelf toch nog kan herstellen.” (Uitslag: 21-9)

KCC B1 – Albatros B1
Waar ONDO en PKC al de gehele competitie de kwartfinales leken te gaan halen, was de strijd om de derde plek nog onbeslist. Zowel KCC als Albatros waren in de race om deze plek op te mogen eisen. De teams waren aan elkaar gewaagd. Dat was in het verloop van de wedstrijd terug te zien. KCC moest door een wisseling in de opstelling wat langzamer in de wedstrijd komen, maar de eerste helft ging gelijk op. Albatros zat in de rust aan de goede kant van de score (10-11). Het eerste deel van de tweede helft ging weer gelijk op, maar na 10 minuten kon KCC een gaatje van drie punten slaan. Door het gedwongen wisselen van enkele spelers, kon KCC dit niet vathouden en Albatros kon op gelijke hoogte komen. Vlak voor tijd was het de uitploeg die op voorsprong kon en de wedstrijd wist te winnen. (Uitslag: 19-21)

Stand in de Hoofdklasse C:

 
1. PKC B1  11 20
2. ONDO B1  11 18
3. Albatros B1  11 14
4. KCC B1  11 11
5. KOAG B1 11 8
6. Fortis B1 11 7
7. Maassluis B1  11 6
8. Oranje Wit B1  11 4

 

Programma:
Maassluis B1 - Albatros B1 (20 februari)
KOAG B1 - ONDO B1 (29 februari)
Fortis B1 - PKC B1 (29 februari)
KCC B1 - Oranje Wit B1 (4 maart)

 

Hoofdklasse D

DVO/Accountor B1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
Hoewel het verschil in de stand tussen de beide ploegen groot is, zijn de wedstrijden tussen de teams altijd spannend. Dalto begon goed aan de wedstrijd. Door goede rebounds en goede schoten, kon het met drie punten verschil (7-10) rusten. Aan het begin van de tweede helft zette Dalto deze lijn door en kwam het de voorsprong tot vijf punten verschil uitbouwen. Echter ging DVO hierna met meer verdedigende druk korfballen en forceerde het Dalto tot meer éénschotsaanvallen. DVO kwam zelf makkelijker tot scoren en via de 12-12 kwam het tot een 19-15 voorsprong. Dalto zette met een buzzerbeater de eindstand op het bord, maar de punten bleven in Bennekom. (Uitslag: 19-16)

Tiel ’72 B1  – SKF B1
In poule D is geen enkele ploeg zeker en elke wedstrijd gaat nog ergens om. SKF knokt in de onderste regionen voor handhaving en Tiel vecht voor de laatste kansen op de play-off plaatsen. Tiel startte goed en het kon veel verdedigende druk zetten op SKF. Aanvallend bleef het zelf rustig en speelde het de juiste spelers vrij, waardoor Tiel met een ruime voorsprong kon rusten (11-3). SKF bleef hard werken en kwam in de tweede helft tot beter spel, maar de afronding was niet scherp genoeg om het verschil in de stand goed te maken. Beide ploegen spelen aankomende week weer een belangrijke wedstrijd: Tiel gaat bij de koploper op bezoek en SKF kan mogelijk twee belangrijke punten pakken tegen de nummer vier Vriendenschaar. (Uitslag: 22-10)

Woudenberg B1 – Vriendenschaar B1
Hoewel Woudenberg het vanwege ziekte zonder twee vaste heren moest doen, speelde het vol overgave. Het had tot nu toe slechts één wedstrijd had gewonnen, maar de strijd was nog niet gestreden. En hoewel Vriendenschaar op een vierde plek staat, kan het ook nog niet zeker van zijn zaak zijn. Vriendenschaar begon iets beter aan de wedstrijd, maar het was Woudenberg dat dankzij het publiek een goede eerste helft neer zette. De thuisploeg kwam van 3-5 achter tot een 11-5 voorsprong in de rust. Na de rust ging de score om en om en bij 14-8 leek de wedstrijd te zijn beslist. Vriendenschaar kwam echter beetje bij beetje terug, toen het doorhad waar de zwakke plekken van de thuisploeg lagen. Het gaat bleek voor Vriendenschaar echter te groot om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en Woudenberg kon met de winst van het veld stappen. “Thijs van Wielink was de uitblinker. Naast een paar belangrijke doelpunten stond hij in de verdediging continue op de goede plek. Hierdoor kregen we in de eerste helft bijna geen doelpunten tegen en hebben we veelvuldig de bal onderschept”, zegt Jacoline van Laar (coach Woudenberg B1). (Uitslag: 19-17)

Stand in de Hoofdklasse D:

  P 
1. DVO B1  9 18
2. DSC B1 9 14
3. Tiel '72 B1  9 13
4. Vriendenschaar B1  9 7
5. Dalto B1 10 6
6. Woudenberg B1  10 4
7. SKF B1 10 4

 

Programma:
Tiel '72 B1 - DVO B1 (20 februari)
Dalto B1 - DSC B1 (29 februari)
SKF B1 - Vriendenschaar B1 (29 februari)

 

Datum: 18 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl