Talents Only C en D #2: Veel spannende wedstrijden

Talents Only C en D #2: Veel spannende wedstrijden

Hoofdklasse B-jeugd

Op één uitzondering na lagen alle uitslagen in de tweede ronde van de poules C en D veel dichter bij elkaar dan in de eerste ronde en waren er veel nagelbijtende eindfases.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit (D) B1 – Albatros B1
Het was een spannende wedstrijd tussen de ploegen uit Dordrecht en Zwijndrecht. De score ging gelijk op, mede doordat beide ploegen moeite hadden om de korf te vinden. Aan de kant van Albatros had dit mogelijk te maken met een ziektegeval en een blessure van haar aanvoerder in de eerste helft. Met een ruststand van 5-5 gingen de ploegen de rust in. Albatros kwam scherper de kleedkamers uit, maar Oranje Wit liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd. In een bloedstollende eindfase was het uiteindelijk Oranje Wit dat aan het langste eind trok. (Uitslag: 14-13)

Maassluis B1 – KCC B1
De enige wedstrijd met een duidelijke winnaar begon met een sterke fase voor KCC, waarbij de Capellenaren binnen 10 minuten met 2-6 voor kwamen. Het spel werd aan de kant van KCC daarna slordiger en langzamer, waardoor Maassluis terug in de wedstrijd kon komen. Via 4-9 kwam Maassluis op gelijke hoogte, 11-11. KCC nam een time-out en zorgde voor een verschil van twee punten in de rust: 11-13, waarvan elf damesgoals. In de tweede helft was KCC een stuk scherper, de heren gingen mee-scoren en Maassluis kon niet meer mee komen met het hoge tempo en de grote druk van de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Een ruime overwinning en twee punten voor KCC. (Uitslag: 16-29)

ONDO (G) B1 – PKC/SKWGroep B1
Beide ploegen hadden vorige week een ruime overwinning geboekt en waren zaterdag erg aan elkaar gewaagd. Bij een oefenwedstrijd had PKC een duidelijke winst behaald, maar dit duel liep iets anders. Beide ploegen begonnen scherp en de stand ging gelijk op. Door goed verdedigend werk kon ONDO de score uitbreiden, maar na een tactische wissel aan de Papendrechtse kant kwam PKC weer op gelijke hoogte. De ruststand was 9-8. Na rust zette PKC deze lijn door en kwam het op een ruime voorsprong van 12-17. Na veel wissels kwam ONDO terug en met nog één minuut te gaan was de stand 19-19. Van de hoge verdedigende druk van PKC werd door ONDO slim gebruik gemaakt en er werd een doorbraak geforceerd. PKC had nog twee goede kansen om er een punt uit te slapen, maar beide schoten vielen niet. (Uitslag: 20-19)

Fortis B1 – KOAG B1
Ook in Oost-Souburg werd het een spannende wedstrijd. Op het veld eindigde de wedstrijd in een 14-14 gelijkspel, dus het was van tevoren duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ook nu was dit te zien. Fortis opende de wedstrijd met een sterke beginfase en kwam op een 5-2 voorsprong. De rest van de eerste helft ging gelijk op, waarbij KOAG beetje bij beetje dichterbij kwam. Fortis had goed spel, KOAG schoot makkelijk raak bij een beetje ruimte en zo hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Met een ruststand van 13-12 konden de ploegen rusten. In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd en kwam KOAG voor het eerst op voorsprong bij 16-17. Fortis trok het weer gelijk en bij 19-19 gingen beide ploegen een spannende eindfase in. De scherpte ging omhoog, vooral verdedigend, en het was uiteindelijk Fortis dat het beslissende gat naar 22-19 sloeg. (Uitslag: 22-21)

Stand in de Hoofdklasse C:

  P 
1. ONDO (G) B1  2 4
2. Fortis B1 2 4
3. PKC B1 2 2
4. Oranje Wit B1 2 2
5. Albatros B1 2 2
6. KCC B1 2 2
7. KOAG B1 2 0
8. Maassluis B1 2 0
Programma:
PKC B1 – Oranje Wit B1
Albatros B1 – ONDO B1
KCC B1 – Fortis B1
KOAG B1 – Maassluis B1

Hoofdklasse D

SKF B1 – Woudenberg B1
SKF schoot uit de startblokken en kwam al gauw op een 5-0 voorsprong dankzij een hoog schotpercentage. Woudenberg liet zich echter door de felheid van SKF overrompelen en kwam mede door korte aanvallen moeilijk terug in de wedstrijd. Na een paar wissels werd de schade in de eerste helft beperkt, maar SKF kon met een ruime voorsprong van 14-6 gaan rusten. In de tweede helft ging de score meer gelijk op en kreeg Woudenberg wat zelfvertrouwen terug. Zeker door één sterk vak van Woudenberg kwam het terug op 17-14. Daarna werd er bijna tien minuten niet meer gescoord, waardoor Woudenberg niet meer op gelijke hoogte kon komen en SKF uiteindelijk met drie punten verschil wint. (Uitslag: 19-16)

DSC B1 – DVO/Accountor B1
DSC begon scherp aan de wedstrijd en kwam met 3-1 voor. Als antwoord nam DVO een tactische time-out, waardoor het ritme van DSC werd onderbroken en DVO in de wedstrijd kon komen. DVO nam het momentum en hierbij ook de voorsprong over. DSC deed nog wat terug, maar keek tegen een achterstand aan bij rust (5-9). Na de rust ging DSC meer volgens plan spelen en konden de Eindhovenaren op gelijke hoogte komen. Tot de 15-15 was het stuivertje wisselen tussen de ploegen en kon de winst naar beide ploegen gaan. Uiteindelijk was het DVO dat het hoofd koel hield en vlak voor tijd de 15-16 en 15-17 scoorde. (Uitslag: 15-18)

Tiel ’72 B1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
Voor Tiel ’72 B1 was het de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen en ook de eerste wedstrijd met schotklok voor de gehele vereniging. Daar tegenover stond Dalto B1 dat al meer ervaring had met het spelen op het hoogste niveau. Toch was dit grote verschil niet terug te zien in de wedstrijd. Het was Tiel ’72 dat de score opende, maar Dalto die antwoord gaf door een 2-4 voorsprong te nemen. In de eerste helft gingen de scores heen en weer, waarbij Tiel ’72 uiteindelijk de ruststand op het scorebord zette met een fraaie doorloopbal: 11-9. In de tweede helft was het niet anders. Tiel ’72 pakte de voorsprong en Dalto trok deze stand weer gelijk tot het uiteindelijk 16-16 gelijk stond. Met nog 1.40 minuten op de klok schoot Tiel ’72 met een afstandsschot de eindscore op het bord. Beide ploegen hadden nog twee kansen, maar Dalto kon deze keer de stand niet meer gelijk trekken. Voor Tiel ’72 is het de eerste overwinning van dit zaalseizoen; Dalto moet nog op zoek naar de eerste punten.(Uitslag: 17-16)

Stand in de Hoofdklasse D:

  P 
1. DVO B1  2 4
2. DSC B1 2 2
3. Vriendenschaar B1  1 2
4. Tiel '72 B1 1 2
5. SKF B1  2 2
6. Dalto B1 2 0
7. Woudenberg B1 2 0

 

Programma:
Dalto B1 – SKF B1
Woudenberg B1 – Tiel ’72 B1
Vriendenschaar (H) B1 – DSC B1
Datum: 26 november 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl