Talents Only C en D #6: Veel spanning en belangrijke duels

Hoofdklasse B-jeugd

De zesde speelronde was er één met veel belangrijke en spannende wedstrijden. Vooral in poule C werden een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld, met als meest interessante het duel tussen koploper ONDO en aanhaker KCC. In poule D werd een boeiende en belangrijke wedstrijd gespeeld tussen middenmoters Vriendenschaar en Tiel ’72.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C:

Maassluis B1 – PKC/SWKGroep B1
Met slechts één verloren wedstrijd in 2019 speelt PKC nog mee om de koppositie. Echter, Maassluis bevindt zich in de drukbezette middenmoot van poule C. Ondanks het verschil in punten, begon de wedstrijd aan beide kanten stroef en met weinig goals. Na een kwartier spelen stond er een stand van 3-6 op het bord. Echter, hierna kwam PKC los en middels een tussensprint kon de ploeg uit Papendrecht rusten met een ruime voorsprong van 5-13. Maassluis had meer moeite met scoren en moest toezien hoe PKC in de tweede helft tien keer op rij scoorde, zonder er iets tegenover te kunnen zetten. Bij de stand van 5-22 was de wedstrijd dan ook al gespeeld en kon Maassluis met wat extra doelpunten het leed iets verzachten. De rest van de wedstrijd werd door beide ploegen rustig uitgespeeld met nog een aantal mooie doelpunten. “Leuk om te zien dat de ploeg zich als collectief blijft ontwikkelen en de doelpunten door alle tien de spelers werden gemaakt”, aldus Remco Verhoeven, coach van PKC. Volgende week kan PKC een belangrijke stap zetten richting de kwartfinales in de wedstrijd tegen achtervolger KCC. Maassluis heeft een lastige wedstrijd tegen koploper ONDO voor de boeg. (Uitslag: 11-31)

Albatros B1 – Fortis B1
Een belangrijke wedstrijd tussen twee ploegen die beide punten nodig hadden om mij de middenmoot aan te blijven sluiten. Albatros speelde gretig en zette dit goede spel om in een hoog scoringspercentage. Fortis speelde met minder overtuiging en traag spel, wat een afgetekende ruststand van 13-4 opleverde. Albatros bleef doorgaan met scoren in de tweede helft. Fortis begon ook beter te spelen na de rust, maar kon niet meer terug in de wedstrijd komen. Een ruime winst voor Albatros en twee belangrijke punten voor de ploeg uit Zwijndrecht. “Dit was voor ons helaas niet voor het eerst”, zegt Leonard Debaut, coach van Fortis. “De tweede helft herstelden we ons wel, maar we konden nooit meer terug in de wedstrijd komen.” (Uitslag: 27-15)

ONDO B1 – KCC B1
Een interessante wedstrijd tussen twee teams uit de top-drie van de poule. KCC kon belangrijke punten pakken om aan te sluiten bij ONDO en PKC, en ONDO kon de koppositie verstevigen om zo een belangrijke stap richting de kwartfinales te zetten. Het was ONDO dat scherp en gretig begon en al na tien minuten op een 8-1 voorsprong kwamen. KCC nam een time-out om weer bij de les te komen en dit wierp zijn vruchten af. Het team uit Capelle aan den IJssel creëerde beter kansen en begon deze ook te benutten met afstandsschoten en doorbraken. Hoewel ONDO ook door bleef scoren, kon KCC het gat iets verkleinen tot een ruststand van 18-13. Aan het begin van de tweede helft werd dit gat zelfs verkleind tot drie punten, maar een kwartier voor tijd nam de verdedigende druk van KCC af en dit werd afgestraft door het scherpe ONDO. Bij een verschil van zeven punten was de wedstrijd gespeeld en boekte ONDO uiteindelijk een ruime overwinning. “Als we niet top zijn, kunnen we in deze poule van bijna alle ploegen verliezen”, zegt Wilco Knops, coach van KCC. “Vooralsnog is de doelstelling de derde plek vasthouden en eventueel kijken wat er qua spel nog meer in het vat zit.” (Uitslag: 31-23)

KOAG B1 – Oranje Wit B1
Ook deze wedstrijd in poule C was een belangrijke pot tussen twee degradatiekandidaten. In de eerste helft kon geen van beide ploegen echt een gaatje slaan. De ploeg uit Dordrecht kwam op een kleine voorsprong, maar na een time-out aan de kant van KOAG werd deze ploeg wakker en pakte het de voorsprong in de rust (12-10). Direct na rust bouwden de Krimpenaren de voorsprong uit tot zes punten verschil en leken ze de wedstrijd beslist te hebben. Oranje Wit zette echter nog even aan en wist tot 18-16 de aansluiting te vinden. In een spannende eindfase was het KOAG dat de bevrijdende 19-16 op het bord zette en uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok. “We hadden goede fases in de wedstrijd, maar lieten het na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Volgende week kunnen we tegen Albatros geen moment verslapping veroorloven”, zegt Robert Knoop, coach van KOAG. (Uitslag: 21-17)

Stand in de Hoofdklasse C:

1. ONDO B1  6 12
2. PKC B1 6 10