Talents Only C en D #7: Doelpuntenregen bij ONDO

Hoofdklasse B-jeugd

Halverwege dit zaalseizoen is het in beide poules duidelijk wie mogen strijden voor kwartfinales en wie moeten strijden voor handhaving. Toch is de spanning er daardoor niet minder om: in poule C kon de wedstrijd tussen KOAG en Albatros tot de laatste seconde beide kanten op en ook de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter in poule D was tot het einde interessant.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – ONDO B1
Het zijn duidelijke cijfers: als je de veertig aantikt – of het nu een aspiranten- of seniorenteam is – heb je de wedstrijd praktisch altijd gewonnen. Net als in de vorige wedstrijden had ONDO dit keer niet veel moeite met het vinden van de korf en Maassluis had niet de kracht om hier iets tegenover te zetten. Na een kwartier stond het al 1-11 in het voordeel van de ploeg uit ’s-Gravenzande. Zowel aanvallend als verdedigend liet ONDO goed spel zien en Maassluis had hier geen antwoord op. Na een time-out aan de kant van Maassluis kwam de thuisploeg iets meer tot scoren en kon het de pijn iets verlichten, maar aan de doelpuntenregen van ONDO was niets te doen. In de tweede helft werd bij ONDO als doel gesteld om de 40 doelpunten te halen, wat acht seconden voor tijd lukte. ONDO blijft dus ongeslagen in poule C en Maassluis blijft steken op vier punten, net als Fortis en Oranje Wit. (Uitslag: 17-40)

Fortis B1 – Oranje Wit B1