Talents Only C en D #7: Doelpuntenregen bij ONDO

Talents Only C en D #7: Doelpuntenregen bij ONDO

Hoofdklasse B-jeugd

Halverwege dit zaalseizoen is het in beide poules duidelijk wie mogen strijden voor kwartfinales en wie moeten strijden voor handhaving. Toch is de spanning er daardoor niet minder om: in poule C kon de wedstrijd tussen KOAG en Albatros tot de laatste seconde beide kanten op en ook de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter in poule D was tot het einde interessant.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – ONDO B1
Het zijn duidelijke cijfers: als je de veertig aantikt – of het nu een aspiranten- of seniorenteam is – heb je de wedstrijd praktisch altijd gewonnen. Net als in de vorige wedstrijden had ONDO dit keer niet veel moeite met het vinden van de korf en Maassluis had niet de kracht om hier iets tegenover te zetten. Na een kwartier stond het al 1-11 in het voordeel van de ploeg uit ’s-Gravenzande. Zowel aanvallend als verdedigend liet ONDO goed spel zien en Maassluis had hier geen antwoord op. Na een time-out aan de kant van Maassluis kwam de thuisploeg iets meer tot scoren en kon het de pijn iets verlichten, maar aan de doelpuntenregen van ONDO was niets te doen. In de tweede helft werd bij ONDO als doel gesteld om de 40 doelpunten te halen, wat acht seconden voor tijd lukte. ONDO blijft dus ongeslagen in poule C en Maassluis blijft steken op vier punten, net als Fortis en Oranje Wit. (Uitslag: 17-40)

Fortis B1 – Oranje Wit B1
Een belangrijke wedstrijd tussen de onderste ploegen uit poule C. Het was een wedstrijd met weinig doelpunten: een ruststand van 4-8 liet zien dat beide ploegen last hadden van gebrek aan schotkracht. De tweede helft was voor beide ploegen iets beter, maar Fortis kon niet dichterbij Oranje Wit komen. Het was de uitploeg die iets overtuigender was en zo twee waardevolle punten mee naar huis kon komen. Leonard Debaut, coach Fortis: “De ploeg heeft het lastig en snakt naar een goed resultaat. De tweede helft zal gepresteerd moeten worden, maar dat krijgen we niet op bestelling. We leven nu van wedstrijd tot wedstrijd en zullen proberen daarin de wedstrijden eruit te pikken om te pieken.” (Uitslag: 14-18)

KCC B1 – PKC/SWKGroep B1 
Deze wedstrijd was voor KCC een belangrijk moment om nog bij de top aan te haken en voor PKC om een goede stap richting de kwartfinales te zetten. Net zoals de vorige wedstrijd tussen deze ploegen was ook nu het scoreverloop wisselvallig. Het was KCC dat goed en scherp aan de wedstrijd begon en gebruik maakte van het missen van de focus bij PKC. Echter werd PKC al snel wakker geschud en kon het zich langzaam terug in de wedstrijd knokken en er zelfs overheen gaan. Door de werklust en overtuiging aan de kant van PKC stond het in de rust vervolgens ruim voor: 13-21. In de tweede helft bleek al gauw dat de wedstrijd al was gespeeld. Hoewel KCC goed bleef scoren, deed PKC dat ook en kon KCC niet dichterbij komen. Uiteindelijk kon PKC twee mooie punten bijschrijven en moet KCC weer naar onderen kijken. “De verdeling in de poule lijkt halverwege de competitie al gemaakt te zijn. Bovenin lijken twee ploegen (ONDO en PKC) al met 1 been in de kwartfinales te staan. Tussen de nummer drie en nummer acht van de poule zit een verschil van drie punten en lijkt nog alles mogelijk”, aldus Remco Verhoeven, coach PKC. (Uitslag: 24-35)

KOAG B1 – Albatros B1
Opnieuw een degradatiekraker in poule C en meteen een heel spannende. Na een gelijk opgaand begin kon Albatros een gat van drie punten slaan, maar KOAG kon dit gat door opportunistisch spel meteen weer dichten met een gelijke stand in de rust tot gevolg: 7-7. Aan het begin van de tweede helft was het KOAG dat een gat kon slaan, maar in een nu kon Albatros weer aanhaken en erover heen gaan. Wat volgde was een ontzettend spannende slotfase met maar liefst drie doelpunten in de laatste minuut. Waar KOAG met nog acht seconden op de klok de gelijkmaker maakte, kreeg Albatros vijf seconden later een strafworp die koelbloedig benut werd. Hoewel een gelijkspel misschien eerlijk was geweest, was het Albatros dat twee belangrijke punten zo binnensleepte. Robert Knoop (coach KOAG): “We hebben nog belangrijke uitwedstrijden staan bij Maassluis en Oranje Wit. In onze eigen sporthal ontvangen we nog Fortis en KCC. Onze strijd voor handhaving wordt met de wedstrijden tegen deze vier verenigingen beslist. De onderlinge verschillen in stand en kwaliteit zijn klein.” (Uitslag: 17-18)

Stand in de Hoofdklasse C:

 
1. ONDO (G) B1  14
2. PKC B1 7 12
3. KCC B1 7 7
4. Albatros B1 7 6
5. KOAG B1 7 5
6. Maassluis B1 7 4
7. Fortis B1 7 4
8. Oranje Wit B1 7 4

 

Programma:
Oranje Wit (D) B1 – KCC B1
PKC B1 – Fortis B1
Albatros B1 – Maassluis B1
ONDO (G) B1 – KOAG B1

Hoofdklasse D

SKF B1 – DSC B1
De ploeg uit Eindhoven begon de wedstrijd sterk en gaf veel druk op de ploeg uit Veenendaal. Hierdoor had SKF moeite met scoren en kon DSC met een voorsprong van 9-14 rusten. In de tweede helft van DSC wat gas terug en was het aanvalspercentrage lager. Hierdoor kon SKF weer een beetje in de wedstrijd komen en zag het kansen om weer op gelijke hoogte komen. Helaas voor SKF liet DSC het niet zover komen en boekte DSC uiteindelijk een zakelijke overwinning. “De ploeg ziet dat we hele mooie ontwikkelingen maken en wil graag die lijn doortrekken. We zien mogelijkheden om met de top mee te draaien, maar bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd,” aldus Niels van Kemenade, coach van DSC. (Uitslag: 21-23)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 – Vriendenschaar B1
Een mooi affiche tussen de twee middenmoters uit poule D. Het begin was goed voor beide ploegen en er vielen veel doelpunten. Daarna leek de machine aan de kant van Dalto even te haperen en daar maakte Vriendenschaar goed gebruik van: het stond van 6-2 opeens 7-12. Dalto liet het hoofd echter niet te lang hangen en de ploegen konden rusten met een bijna gelijke stand van 12-13. De tweede helft was een nieuw begin voor beide ploegen en het was Dalto dat het beste spel liet zien na de rust. Door veel overtuiging en hard werken kon Dalto de meeste goals maken en uiteindelijk uitlopen op Vriendenschaar. Door de overwinning van Dalto ruilt het met Vriendenschaar van plek in de stand en blijft het spannend in de poule. (Uitslag: 27-21)

Woudenberg B1 – DVO/Accountor B1
De hekkensluiter tegen de koploper zou op papier een makkelijke overwinning moeten zijn voor de laatstgenoemde, maar dat was het het allerminst. De ploegen bleken deze zaterdag aan elkaar gewaagd te zijn en speelden beiden een goede eerste helft met een ruststand van 14-14 tot gevolg. DVO begon in de tweede helft sterker en kwam tot een gaatje van vier doelpunten. Voor Woudenberg was dit een teken om wat tactische wissels toe te passen met een succesvol gevolg. De eindfase in de wedstrijd was spannend met weer veel goals, maar het lukte Woudenberg niet om de aansluitingstreffer te maken. DVO blijft in deze poule vooralsnog ongeslagen. Hoewel Woudenberg nog geen wedstrijd heeft kunnen winnen, zouden de eerste punten na zo’n wedstrijd snel moeten komen. “Woudenberg speelt na de kerst weer een stuk beter en vooral een stuk stabieler. Ondanks het verlies was iedereen erg tevreden. De punten gaan de komende weken echt komen, we hebben zaterdag duidelijk laten zien dat dit team op dit niveau thuishoort,” aldus Jacoline van Laar, coach Woudenberg. (Uitslag: 24-26)

Stand in de Hoofdklasse D:

 
1. DVO B1  6 12
2. DSC B1 6 10
3. Tiel '72 B1  5 7
4. Dalto B1 6 6
5. Vriendenschaar B1  6 5
6. SKF B1 6 2
7. Woudenberg B1 7 0

 

Programma:
DVO/Accountor B1 – Tiel ’72 B1
DSC B1 – Dalto B1
Vriendenschaar B1 – SKF B1

 

Datum: 21 januari 2020 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl