Talents Only C en D #8: DSC B1 zet belangrijke stap richting kwartfinales

Talents Only C en D #8: DSC B1 zet belangrijke stap richting kwartfinales

Hoofdklasse B-jeugd

Door te winnen in een boeiend duel tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1, nam DSC B1 afstand van de rest van de poule en moet het alleen DVO B1 nog boven zich dulden in poule D. Hierdoor lijken DVO B1 en DSC B1 zich nu te gaan plaatsen voor de kwartfinales.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit B1 – KCC B1
KCC heeft inmiddels gepaste afstand moeten nemen van de nummer één en twee van de poule en zal belangrijke wedstrijden tegen ploegen zoals Oranje Wit moeten winnen om niet meer tegen mogelijke degradatie aan te hoeven kijken. Oranje Wit staat met vier punten op een gedeelde laatste plek en moet ook voor elk punt blijven vechten. In de eerste helft was KCC echter de bovenliggende ploeg door sterk verdedigend werk. Oranje Wit kwam slechts zes keer tot scoren en zo was de ruststand 6-13. In de tweede helft was KCC minder scherp en kon Oranje Wit door hard te blijven werken langzaamaan terugkomen in de wedstrijd. Echter, voor KCC was de voorsprong die opgebouwd was in de eerste helft groot genoeg om aan de goede kant van de score te blijven en met doelpunten op belangrijke momenten kon KCC zo de winst binnen slepen. “Al met al was de conclusie dat het een slechte tweede helft was van KCC, maar we liggen nog steeds op koers voor behoud van een mooie derde plek! Volgende week hopelijk weer een scherp en gedreven KCC”, zegt Wilco Knops (coach KCC). (Uitslag: 17-20)

PKC/SWKGroep B1 – Fortis B1
Hoewel de stand in de poule anders deed vermoeden, ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op. Met goed spel had Fortis het grootste deel van de eerste helft de voorsprong in de handen, maar PKC bleef aanhaken tot een 10-10 ruststand. In de tweede helft was het Fortis dat de eerste twee doelpunten wist te maken, maar hierna veranderde het spelbeeld compleet. PKC kon een tandje bijschakelen en begon een niveau hoger te korfballen. De extra druk zorgde ervoor dat PKC zo zestien goals achtereen maakte. Het was uiteindelijk Fortis dat het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, maar niets kon doen tegen het scoringsgeweld van PKC. “Toch kan Fortis terugkijken op een goede wedstrijd wat de opmaat moet zijn voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Maassluis over een paar weken. Want duidelijk is dat Oranje-Wit, Maassluis en Fortis onderling zullen moeten uitmaken welke twee ploegen degraderen”, aldus Leonard Debbaut (coach Fortis). PKC zal volgende week als de nummer twee van de poule aantreden tegen de koploper ONDO. (Uitslag: 26-14)

Albatros B1 – Maassluis B1
Albatros begon de wedstrijd met veel verdedigende druk, waar Maassluis het lastig mee had. Albatros pakte hierdoor al snel een 4-1 voorsprong, maar kon in de eerste helft niet helemaal loskomen. Maassluis bleef aanhaken tot halverwege de eerste helft. Hierna had Albatros het spel van Maassluis helemaal door en kon het de speerpunten van Maassluis aan banden leggen. De voorsprong van Albatros liep zo uit van 6-5 tot een 15-8 ruststand. De tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Albatros bleef doorgaan met scoren en pas bij de 27-8 wist Maassluis de korf weer te vinden. Voor Maassluis was dit ook het enige doelpunt in de tweede helft en bleef de score van Albatros steken bij de 31 doelpunten. “We hebben nu een gaatje geslagen met de onderste vier en staan op slechts één punt van KCC. Met de huidige vorm zien we de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit met veel vertrouwen tegemoet”, aldus Kees Euser (coach Albatros). (Uitslag: 31-9)

ONDO B1 – KOAG B1
Hoewel ONDO de ongeslagen koploper is in poule C, had het in de uitwedstrijd tegen KOAG B1 een lastige middag. KOAG had van tevoren een duidelijk plan richting ONDO en dat pakte prima uit. Met sterk reboundwerk dwongen de Krimpenaren de ploeg uit ’s-Gravenzande tot korte aanvallen. Een interessant steekspel ontvouwde zich in de eerste helft. Mede door kleine foutjes af te straffen en het tijdelijk uitvallen van de aanvoerder bij KOAG kon ONDO een gaatje slaan. Met een 13-9 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Voor beide ploegen was er nog genoeg om voor te strijden in de tweede helft. Met nog ruim elf minuten op de wedstrijdklok leek ONDO de wedstrijd in het slot te gooien door het gat naar zes doelpunten verschil te tillen (22-16). Reden voor een time out aan KOAG-zijde om het team nog één keer op scherp te zetten. Dat lukte want ONDO wist nog maar één keer te scoren in die resterende minuten, KOAG stelde daar vier doelpunten tegenover. De overwinning voor ONDO kwam niet in gevaar, maar KOAG liet tegelijkertijd zien dat het goed mee kon met de koploper. Trainer Robert Knoop (KOAG): “De analyse vooraf en de gekozen tactiek was goed, dit spel kunnen we meenemen richting de thuiswedstrijd tegen Fortis.” (Uitslag: 23-20)

Stand in de Hoofdklasse C:

  W P
1. ONDO B1  8 16
2. PKC B1 8 14
3. KCC B1 8 9
4. Albatros B1  8
5. KOAG B1 8 5
6. Maassluis B1  8 4
7. Fortis B1 8 4
8. Oranje Wit B1  8 4

 

Programma:
PKC B1 – ONDO B1
Albatros B1 – Oranje Wit B1
KCC B1 – Maassluis B1
KOAG B1 – Fortis B1

 

Hoofdklasse D

DVO B1 - Tiel ‘72 B1
Deze wedstrijd tussen twee ploegen uit de top van de poule kon ook voor meer spanning in de poule zelf zorgen. Tiel ‘72 en DVO hadden al twee spannende wedstrijden tegen elkaar op het veld gespeeld, waarbij DVO beide keren als winnaar van het veld stapte. De start en eigenlijk de hele eerste helft was voor DVO. De ruststand was dan ook een duidelijke 10-4 in het voordeel van de ploeg uit Bennekom. De start van tweede helft was - na tactische omzettingen - voor Tiel. Tiel kwam dichterbij tot een verschil van drie doelpunten. Echter, DVO werd hierdoor wakker geschud en door betere aanvallen te draaien kon het de voorsprong gestaag weer vergroten. “Tiel heeft als eerstejaars zeker kennisgemaakt met de potentiële winnaar van deze poule en met Hoofdklasseniveau”, aldus aldus Alex van Valburg (coach Tiel ‘72). (Uitslag: 20-13)

DSC B1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
De wedstrijd tussen DSC en Dalto was een belangrijke wedstrijd in de strijd op de kwartfinales. DSC begon de wedstrijd scherp en kwam op een 6-2 voorsprong. Een time-out aangevraagd door Dalto zorgde ervoor dat de Driebergenaren DSC niet verder liet uitlopen, maar scoren bleef voor beide ploegen lastig. Eer werd gerust met een stand van 8-4 in het voordeel van DSC. Dalto kwam vervolgens scherper de kleedkamer uit en kwam terug tot 10-9. Echter, dichterbij kwam Dalto niet door deze inhaalslag. DSC zette een tandje bij en kwam tot vijf doelpunten voorsprong. Hiermee was de wedstrijd zo goed als gespeeld. De einduitslag liet slechts twee doelpunten verschil zien, maar DSC was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg. DSC staat door deze overwinning nu op de tweede en Dalto op de vijfde plek, maar de verschillen zijn niet groot. Alles is nog mogelijk, dus het belooft een spannend einde van de competitie te worden. “Wij als Dalto B1 kijken met veel moed naar de tweede helft van het zaalseizoen. We zijn als team heel erg gegroeid en hebben het daardoor ook voor lastige tegenstanders zoals DVO B1 moeilijk kunnen maken. Ook al is een kwartfinaleplek op dit moment heel ver weg, wij blijven 100% inzet tonen tot de laatste wedstrijd is gespeeld,” zegt Michiel van Amerongen (coach Dalto). (Uitslag: 20-18)

Vriendenschaar B1 – SKF B1
Op het veld eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, mede door slordig spel van beide kanten. Echter, nu was Vriendenschaar vanaf de eerste minuut geconcentreerd. SKF werd door Vriendenschaar verdedigend vastgezet, wat direct leidde tot drie keer een overschrijding van de schotklok. Vriendenschaar kwam zelf wel makkelijker tot goede kansen, waardoor het snel tot een 6-0 voorsprong kwam. Deze voorsprong kon echter niet vastgehouden worden en SKF kwam makkelijker aan spelen toe. Na de rust kwam SKF zo dichterbij tot de 9-6. Toch was Vriendenschaar ook in de tweede helft de bovenliggende ploeg en door scherper te spelen liep het weer uit tot 15-7. Bij deze stand was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden in de laatste minuten nog om en om, waardoor een eindstand van 19-11 werd bereikt. Voor Vriendenschaar belangrijke punten om stevig afstand te nemen van de onderste plaatsen, SKF zal naar beneden moeten blijven kijken. (Uitslag: 19-11)

Stand in de Hoofdklasse D:

 
1. DVO B1 7 14
2. DSC B1 7 12
3. Tiel '72 B1  6 7
4. Vriendenschaar B1  7 7
5. Dalto B1 7 6
6. SKF B1 7 2
7. Woudenberg B1  7 1

 

Programma:
Woudenberg B1 – SKF B1
Dalto B1 – Tiel ’72 B1
DVO B1 – DSC B1

 

 

Datum: 28 januari 2020 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl