Talents Only C en D #8: DSC B1 zet belangrijke stap richting kwartfinales

Hoofdklasse B-jeugd

Door te winnen in een boeiend duel tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1, nam DSC B1 afstand van de rest van de poule en moet het alleen DVO B1 nog boven zich dulden in poule D. Hierdoor lijken DVO B1 en DSC B1 zich nu te gaan plaatsen voor de kwartfinales.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Oranje Wit B1 – KCC B1
KCC heeft inmiddels gepaste afstand moeten nemen van de nummer één en twee van de poule en zal belangrijke wedstrijden tegen ploegen zoals Oranje Wit moeten winnen om niet meer tegen mogelijke degradatie aan te hoeven kijken. Oranje Wit staat met vier punten op een gedeelde laatste plek en moet ook voor elk punt blijven vechten. In de eerste helft was KCC echter de bovenliggende ploeg door sterk verdedigend werk. Oranje Wit kwam slechts zes keer tot scoren en zo was de ruststand 6-13. In de tweede helft was KCC minder scherp en kon Oranje Wit door hard te blijven werken langzaamaan terugkomen in de wedstrijd. Echter, voor KCC was de voorsprong die opgebouwd was in de eerste helft groot genoeg om aan de goede kant van de score te blijven en met doelpunten op belangrijke momenten kon KCC zo de winst binnen slepen. “Al met al was de conclusie dat het een slechte tweede helft was van KCC, maar we liggen nog steeds op koers voor behoud van een mooie derde plek! Volgende week hopelijk weer een scherp en gedreven KCC”, zegt Wilco Knops (coach KCC). (Uitslag: 17-20)

PKC/SWKGroep B1 – Fortis B1