Talents Only C en D #9: Wie plaatst zich voor de kwartfinales?

Hoofdklasse B-jeugd

De topper van de week werd gespeeld tussen PKC/SWKGroep B1 en ONDO B1. Beide ploegen lijken al zeker te zijn van de kwartfinales, maar moeten onderling nog uitvechten wie er met de poulewinst vandoor zal gaan.

Hoofdklasse C

PKC/SWKGroep B1 – ONDO B1
Gezien de eerste wedstrijd tussen beide ploegen (20-19 voor ONDO) beloofde dit ook een spannende wedstrijd te worden. Het was van beide ploegen dan ook een zenuwachtig begin. Zo wist PKC de score pas na vijf minuten te openen en nam het de eerste voorsprong van de wedstrijd. Ook ONDO wist hierna de korf snel te vinden en nam daarna ook direct de voorsprong van 1-2. Achteraf was dit het enige moment dat ONDO op voorsprong heeft gestaan. PKC nam de voorsprong weer over en wist heel de eerst helft een voorsprong te houden van één of twee doelpunten. Vervolgens werd gerust met een stand van 9-7 in het voordeel van PKC. De gehele eerste helft was in het spel van beide ploegen de spanning van de wedstrijd af te lezen. Op basis van de eerst helft kon wel gezegd worden dat de ploeg die als eerste rust in het spel eist te brengen, de wedstrijd naar zich toe zou kunnen gaan trekken.

Ook het begin van de tweede helft trokken de ploegen de lijn van de eerst helft door en waren ze nog steeds aan elkaar gewaagd. Tot het moment dat het 11-9 stond was het verschil niet groter geweest dan twee doelpunten. Maar dit was het moment waarop PKC meer rust in het spel kreeg en de voorsprong in 10 minuten uitbouwde naar 20-11. Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Toch hebben beide ploegen er nog een mooie wedstrijd van gemaakt die tot het einde leuk bleef om naar te kijken. “Beide ploegen wisten ondanks de spanning, vooral verdedigend, een hoog niveau te halen en lieten zien dat ze terecht samen om de eerste plek in de poule spelen”, zegt Remco Verhoeven (coach PKC B1). (Uitslag: 22-17)

Albatros B1 – Oranje Wit B1
Hoewel Albatros op het veld twee keer ruim had gewonnen, was het Oranje Wit dat bij de eerste zaalwedstrijd de winst binnen had gehaald. Toch was deze wedstrijd duidelijk voor Albatros. De beginfase was onrustig: Oranje Wit wist op 1-2 voorsprong te komen, maar daarna was het Albatros dat het initiatief naar zich toetrok. Albatros speelde scherp en wist verdedigend veel druk te zetten, wat resulteerde in een duidelijke ruststand van 17-4. In de tweede helft bleef Albatros doorgaan met scoren en kon Oranje Wit niet meer in de wedstrijd komen. “We hebben zowel aanvallend als verdedigend flinke stappen gemaakt en  zijn in vier wedstrijden opgeklommen van de laatste plaats naar de derde plaats. De koplopers PKC en ONDO zijn niet meer te achterhalen. Ons doel is nu de derde plaats vasthouden”, zegt Kees Euser (coach Albatros B1). (Uitslag: 36-12)

KCC B1 – Maassluis B1
Op papier stond Maassluis wat lager geklasseerd dan KCC, maar in deze poule lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. Ook zaterdag was dat het geval. KCC nam door een aantal goede aanvallen en snelle goals van de dames een voorsprong van vier punten. Met rust stond er dan ook een verdiende voorsprong voor de thuisploeg op het bord. In de tweede helft startte Maassluis fel, waardoor het op KCC kon inlopen. Opvallend was het aantal opgelegde kansen dat door KCC gemist werd. Hoewel Maassluis minder kansen kreeg, was het afrondingspercentage een stuk hoger. Hierdoor kon Maassluis voor het eerst op een 13-14 voorsprong komen met nog twee minuten te gaan. KCC maakte vervolgens de gelijkmaker, maar het was Maassluis dat 40 seconden voor tijd de einduitslag op het bord kon zetten en de winst mee naar huis kon nemen.

“De afgelopen weken hebben we getraind op het verdedigen, iets wat zaterdag goed naar voren kwam. Slechts vijftien goals doorlaten is een mooie verbetering. Mede door een fel Maassluis maakten wij aanvallend de verkeerde keuzes waardoor de goals uitbleven. Hier zullen we aan moeten werken”, zegt Wilco Knops (coach KCC). (Uitslag: 14-15)

KOAG B1 – Fortis B1
De wedstrijd KOAG B1 – Fortis B1 was er een met meerdere gezichten. In de eerste helft liep het niet bij KOAG en Fortis wist daar dankbaar gebruik van te maken. Bij een 1-5 tussenstand reden voor een time-out bij KOAG. Dit leek het gewenste effect te hebben, maar nadat KOAG met 3-5 aanhaakte was het Fortis dat goed bij de les bleef. Zo gingen de teams met een 4-8 ruststand richting de bespreking. In de tweede helft was KOAG de betere partij. Negen minuten voor het einde was de achterstand ongedaan gemaakt en stond een 11-11 tussenstand op het scorebord. Fortis kon via de strafworpstip weer een voorsprong pakken, maar de strafworp werd gemist. Dit gaf KOAG een extra boost en maakte vervolgens drie doelpunten. Zo stond KOAG plots aan de winnende kant. Het was Fortis dat echter in de laatste minuten nog een keer wist aan te zetten en zo in de slotminuten een gelijkspel binnen haalde. Coach Robert Knoop (KOAG): “Een gelijkspel is over de gehele wedstrijd gezien wel terecht, maar het gevoel blijft dat je had moeten winnen vandaag.” (Uitslag: 16-16)

Stand in de Hoofdklasse C:

1. PKC B1  9 16
2. ONDO B1  9 16
3. Albatros B1  9 10
4. KCC B1 9 9
5. KOAG B1 9 6
6. Maassluis B1  9 6
7. Fortis 9 5
8. Oranje Wit 9 4