Talents Only A en B #2: Belangrijke rol voor de dames

Hoofdklasse B-jeugd

In de tweede ronde van de B-Hoofdklasses A en B vielen er veel damesdoelpunten. Ook zijn er in Hoofdklasse B al duidelijke verschillen, terwijl in Hoofdklasse A de ploegen wat dichter bij elkaar blijven.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

Unitas/Perspectief B1 – De Meeuwen B1
Na een ongelukkig begin van de competitie, vooral voor De Meeuwen, waren beide ploegen gebrand om deze wedstrijd te winnen om zo met een wat beter gevoel de rest van de competitie in te kunnen gaan. Het was de thuisploeg die het initiatief nam en ook behield in de wedstrijd. Unitas was aanvallend erg sterk en De Meeuwen wist daar geen grip op te krijgen. Verdedigend liet Unitas hier en daar wel wat steekjes vallen en daar maakte de Meeuwen gebruik van. Desondanks lukte het de gasten niet om dichterbij te komen dan een achterstand van drie doelpunten. Unitas heeft heel de wedstrijd voorgestaan en sleept zo zonder grote problemen de punten binnen. Jesse Aartsen (coach Unitas) is blij met het resultaat: “We hebben als team een goede prestatie geleverd na moeilijke wedstrijden op het veld.” (Uitslag: 25-17)

DOS’46 B1 – DOS Kampen/Veltman B1