Talents Only A en B #7: Veel ruime uitslagen

Hoofdklasse B-jeugd

Afgezien van een paar spannende wedstrijden waren de verschillen duidelijk in deze speelronde. In Hoofdklasse A had koploper Heerenveen B1 geen problemen met hekkensluiter De Meeuwen B1 terwijl in Hoofdklasse B Die Haghe B1 zich na het teleurstellende resultaat van vorige week zich goed herpakte met een ruime overwinning op Tempo B1.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

De Meeuwen B1 – Heerenveen B1
In Putten kwam de koploper van Hoofdklasse A op bezoek bij de hekkensluiter. Heerenveen wilde graag zonder problemen de punten binnenhalen, maar begon toch moeizaam aan de wedstrijd. “We moesten in het begin nog even warm worden en het tempo was wat te laag. Toen we dat eenmaal wat hadden opgeschroefd was de wedstrijd gauw gespeeld”, zegt Jogchum Jan Klaren (coach Heerenveen) over deze fase van de wedstrijd. Toen de Friezen eenmaal goed in hun spel waren gekomen, had de Meeuwen daar nog maar weinig tegenin te brengen. De ploegen gingen rusten met een 3-15 stand en daarna bouwde Heerenveen zijn voorsprong alleen maar verder uit. De Meeuwen kwam er de gehele wedstrijd niet aan te pas en scoorde zelfs bijna de gehele tweede helft niet. Pas vijf minuten voor tijd vond de thuisploeg de korf weer en scoorde nog drie keer, maar dat maakte voor de eindstand weinig uit. Met veel herendoelpunten – Boris Geertsema scoorde maar liefst acht keer en Daniel Feenstra schoot zes keer raak – pakte Heerenveen een ruime overwinning en verstevigt zo zijn koppositie. (Uitslag: 6-34)

Unitas/Perspectief B1 – AVO B1