Talents Only A en B #8: Veel spanning en doelpunten in Wormer

Hoofdklasse B-jeugd

We zijn over de helft van de competitie en dat betekent dat voor alle ploegen elke wedstrijd steeds belangrijker wordt. Zo pakte in Hoofdklasse A DOS Kampen B1 ondanks de matige afronding erg belangrijke punten tegen Unitas/Perspectief B1 en kwam in Hoofdklasse B GG/IJskoud de Beste B1 in een spannende, doelpuntrijke wedstrijd met de schrik vrij tegen Haarlem B1.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

Heerenveen B1 – Dindoa B1
Tot de 2-2 stand gingen de ploegen nog gelijk op, maar daarna lukte het Dindoa lange tijd om niet te scoren. Dat deed Heerenveen wel en daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar een ruime 10-3 ruststand. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De uitploeg kon niet in hun aanvallende spel komen doordat de ploeg uit Heerenveen veel verdedigende rebounds pakte. Bovendien was het afrondingspercentage van de gasten veel te laag om Heerenveen pijn te doen. Uiteindelijk eindigde de thuisploeg op 24 punten, maar coach Jogchum Jan Klaren weet dat dit nog hoger uit had kunnen vallen: “Het enige probleem van deze wedstrijd was de afwerking. Als we de strafworpen, doorloopballen en de kleine kansjes hadden gemaakt was de teller minimaal met vijftien doelpunten opgelopen.” Kasper Velgersdijk (coach Dindoa) baalt ook van de slechte afronding van zijn ploeg: “Zes goals is te weinig en mag niet gebeuren. Ondanks dat we moeite hadden om onze aanvallende rebounds te pakken moeten we wel een bepaald schotpercentage halen dat ons meer dan zes doelpunten oplevert.” (Uitslag: 24-6)

DOS Kampen/Veltman B1 – Unitas/Perspectief B1