Talents Only A en B #9: Opnieuw doelpuntenregen in Den Haag

Talents Only A en B #9: Opnieuw doelpuntenregen in Den Haag

Hoofdklasse B-jeugd

Ook in deze speelronde maakten veel ploegen het elkaar niet gemakkelijk. In Hoofdklasse A pakte De Meeuwen na een ruime achterstand zijn eerste punt tegen Unitas en bleef het in Kampen de hele wedstrijd spannend. In Hoofdklasse B won Tempo in een sterke wedstrijd van Groen-Geel, terwijl Die Haghe erg makkelijk de korf vond in de thuiswedstrijd tegen Avanti.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

De Meeuwen B1 – Unitas/Perspectief B1
In Putten namen de twee onderste ploegen uit het klassement het tegen elkaar op. In de vorige ontmoeting wist Unitas ruim te winnen, maar in het begin van deze wedstrijd gingen de ploegen tot de 5-5 gelijk op. Na deze stand verloor de thuisploeg zijn grip op de wedstrijd en konden de gasten uitlopen naar een 9-13 ruststand. Unitas begon sterker aan de tweede helft en breidde zijn voorsprong uit naar 10-16. Het leek er toen op dat de Meeuwen, net zoals afgelopen weken, opnieuw ruim zou verliezen. Echter, de thuisploeg was erop gebrand om dit ritme te doorbreken en na een time-out en een aantal goede wissels nam de ploeg uit Putten het initiatief over. De 10-16 achterstand werd langzaam maar zeker omgebogen naar een 23-22 voorsprong. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Unitas nog een vrije bal. Die werd verzilverd en daardoor kon de ploeg toch nog een punt meenemen naar Harderwijk. Hoewel dit bij de Meeuwen voor gemengde gevoelens zorgde, is coach Edwin de Kruijf erg blij met het eerste punt: “Complimenten aan het team, dat we ondanks onze beperkte lengte toch zo’n grootse wedstrijd kunnen neerzetten. Ik geniet ervan.” (Uitslag: 23-23)

DOS Kampen/Veltman B1 – DOS’46 B1
In deze wedstrijd werd er door beide ploegen erg goed verdedigd, wat resulteerde in veel eenschots-aanvallen en weinig doelpunten. DOS’46 had moeite met de lengte van de heren van DOS Kampen, die veel verdedigende rebounds pakten. Daarnaast lukte het Niek Junte (DOS Kampen) om Yvo de Vries, normaal de topscorer bij DOS’46, op één doelpunt te houden. Omdat de gasten ook goed verdedigden lukte het de thuisploeg niet om zichzelf te belonen met doelpunten, wat resulteerde in een magere 3-4 ruststand. Na rust ging het aan beide kanten aanvallend beter lopen. DOS’46 bleef de gehele tweede helft aan de goede kant van de score, maar maakte het na een 9-12 tussenstand nog erg spannend voor zichzelf. In de laatste minuten kwam DOS Kampen terug tot 11-12, maar het lukte de thuisploeg niet om de gellijkmaker binnen te schieten. DOS’46 komt met de schrik vrij, weet ook coach Kelvin Borrink: “Het was aanvallend niet goed, maar door goed te blijven verdedigen konden we toch de overwinning over de streep halen.” (Uitslag: 11-12)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 – Dindoa B1
LDODK schoot uit de startblokken in deze wedstrijd, maar doordat de thuisploeg verdedigend veel vrije en strafworpen weggaf stond er na twintig minuten spelen toch een 5-7 voorsprong voor Dindoa op het scorebord. Echter, vlak voor rust maakte LDODK zijn fouten goed door met drie doelpunten op rij de achterstand om te draaien naar een voorsprong. In de tweede helft breidde de thuisploeg deze voorsprong uit, mede doordat de Gorredijksters beter in hun aanvallende spel kwamen. Dindoa liep de gehele tweede helft achter de feiten aan en kon de overwinning van LDODK niet meer in gevaar brengen. “De ploeg uit Gorredijk had de rebound sterk staan in de tweede helft en kon dus veel herhalen. Dat resulteerde uiteindelijk in een ruime overwinning voor de thuisploeg”, aldus Kasper Velgersdijk (coach Dindoa). (Uitslag: 19-12)

Heerenveen B1 – AVO B1
Hoewel Heerenveen ongeslagen bovenaan staat, startte AVO een stuk scherper aan deze wedstrijd. De uitploeg nam brutaal een 1-3 voorsprong en gaf die voorsprong niet meer weg in de eerste helft. Heerenveen kwam, mede door deze goede start van AVO, niet in zijn spel en miste bovendien veel grote kansen. AVO was daarentegen zowel aanvallend als verdedigend erg sterk en daardoor konden de gasten gaan rusten met een voorsprong. Echter, in de tweede helft wilde het aanvallend niet meer lukken bij de gasten. Heerenveen knokte zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Toen Anyke Kramer binnen de lijnen kwam kon Heerenveen het initiatief overnemen: zij scoorde meteen drie keer en pakte verdedigend een paar cruciale onderscheppingen. De thuisploeg had toen een voorsprong van twee doelpunten en dat gat kon AVO niet meer overbruggen. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Heerenveen nog een aantal keer waardoor het ietwat geflatteerd met 19-14 won. “Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft, maar ontevreden over de tweede helft,” aldus Chris Hofstee (coach AVO). “Toch hebben we het driekwart van de wedstrijd het Heerenveen wel lastig gemaakt om tot winst te komen en daar verdient de ploeg wel de complimenten voor.” (Uitslag: 19-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

 

W

P

1. Heerenveen B1

9

18

2. DOS’46 B1

9

16

3. AVO B1

9

12

4. LDODK B1

9

10

5. Dindoa B1

9

6

6. DOS Kampen B1

9

6

7. Unitas B1

9

3

8. De Meeuwen B1

9

-1*

* De Meeuwen B1 heeft 2 punten in mindering

Programma:
AVO B1 – DOS Kampen B1
Dindoa B1 – De Meeuwen B1
DOS’46 B1 – Heerenveen B1
Unitas B1 – LDODK B1

 

Hoofdklasse B

Tempo B1 – GG/IJskoud de Beste B1
In de beginfase van deze wedstrijd gaf Tempo veel verdedigende druk, waardoor Groen-Geel aanvallend veel fouten maakte. De gasten stonden verdedigend een stuk minder goed, waardoor de thuisploeg juist wel de ruimte kreeg om meerdere vrije doorloopballen te maken. Dit resulteerde in een 7-6 ruststand. Tempo begon vervolgens scherp aan de tweede helft en kon zo zijn voorsprong uitbreiden naar 10-6. Hoewel Groen-Geel nog een keer terug wist te komen tot een doelpunt, gaf de thuisploeg zijn voorsprong niet meer weg. Tempo pakt zo erg belangrijke punten, waar coach Jaco Kuiper erg blij mee is: “Ik ben trots op mijn ploeg. Ze hebben de goede wedstrijd van vorige week een mooi vervolg kunnen geven, wat resulteerde in een knappe overwinning. Vooral verdedigend hadden wij de wedstrijd onder controle: we leverden veel energie en hadden de discipline om de tegenstander de hele wedstrijd veel druk te geven.” (Uitslag: 19-16)

Haarlem B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Na de goede wedstrijden van afgelopen weken begon Haarlem deze week een stuk minder goed aan de wedstrijd. De thuisploeg had zowel aanvallend als verdedigend niet de juiste concentratie en mede daardoor Fortuna uitlopen naar een 5-11 ruststand. Aan het begin van de tweede helft waren de rollen omgekeerd: Haarlem startte erg scherp terwijl Fortuna meerdere foutjes maakte. Hierdoor kwam de thuisploeg terug tot een 8-11 stand, maar het lukte de ploeg uit Haarlem niet om door te drukken. Hierdoor kon de uitploeg weer in hun spel komen en zo rustig de wedstrijd uitspelen. Opvallend was dat Fortuna erg zuiver was van afstand: de gasten schoten maar liefst twintig afstandsschoten raak. Guido Duijs (coach Haarlem) denkt dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg: “Over het algemeen ben ik tevreden over wat we hebben laten zien tegen de koploper in onze poule, maar ik denk zeker dat we beter kunnen. Dat heeft vandaag vooral aan de eerste helft gelegen.” Haarlem mag zich nu gaan opmaken voor twee belangrijke wedstrijden tegen mededegradatiekandidaten Tempo en Avanti. “Met de goede dingen die we afgelopen weken hebben laten zien ben ik ervan overtuigd dat we beide wedstrijden kunnen winnen”, oordeelt Duijs. (Uitslag: 20-27)

Die Haghe B1 – Avanti/Post Makelaardij B1
Hoewel Avanti de score opende in deze wedstrijd, was het Die Haghe dat het initiatief had in de eerste helft. Na de 0-1 kwam de thuisploeg op een 6-1 voorsprong en die voorsprong werd alleen maar groter. Vooral Boyd Abbenhuis van Die Haghe scoorde aan de lopende band, terwijl Avanti daar maar weinig tegenin kon brengen. Dit resulteerde in een ruime 20-8 ruststand. In de tweede helft duurde het even voordat de doelpunten weer gingen vallen, maar uiteindelijk bleek Avanti niet in staat om vooral de zuivere afstandsschoten van Die Haghe te voorkomen. Opnieuw een doelpuntrijke overwinning voor Die Haghe, maar coach Jolanda Snaphaan weet dat de ploeg zich nu moet richten op de komende wedstrijden: “Uiteraard ben ik tevreden over de laatste serie wedstrijden, maar nu moeten we er de komende weken staan tegen de topploegen Fortuna en KZ. Ik ben erg benieuwd.” (Uitslag: 38-17)

KZ/Thermo4U B1 – TOP/SolarCompleet B1
TOP startte aan de wedstrijd zonder coach Daniël Harmzen, die afwezig was vanwege de geboorte van zijn zoon Mick. De ploeg uit Sassenheim startte niet goed aan de wedstrijd en ondanks wat slordigheden kon KZ uitlopen naar een 7-1 voorsprong. Doordat dit verschil al vroeg in de wedstrijd gemaakt was bleef TOP achter de feiten aanlopen. De ploegen gingen de kleedkamers in met een 11-6 stand, maar vlak na rust scoorde TOP de 11-7 en kwam er weer wat geloof in bij de uitploeg. Echter, na een goede fase van KZ had de thuisploeg toch weer een ruime 22-9 voorsprong en daarmee was de wedstrijd beslist. Han van der Bunt van KZ weet dat het, ondanks de ruime overwinning, niet de beste wedstrijd was van de thuisploeg: “Het was een wedstrijd waarin door ons goede en slechte periodes afgewisseld werden, maar het was snel duidelijk dat wij de betere ploeg waren en dat we de wedstrijd winnend af moesten sluiten.” Ook Thimo Winter, de coach van TOP, was niet geheel tevreden: “Het was een matige wedstrijd van ons en KZ liet na rust zien dat ze de top van de Hoofdklasse zijn.” (Uitslag: 27-15)

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. Fortuna B1

9

18

2. KZ B1

9

16

3. Groen-Geel B1

9

12

4. Die Haghe B1

9

12

5. TOP B1

9

6

6. Tempo B1

9

4

7. Haarlem B1

9

2*

8. Avanti B1

9

0

* Haarlem B1 heeft 2 punten in mindering

Programma:
Fortuna B1 – Tempo B1 (6 februari)
Fortuna B1 – Die Haghe B1
Groen-Geel B1 – KZ B1
Avanti B1 – Haarlem B1
TOP B1 – Tempo B1

 

 

Datum: 4 februari 2020 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl