Talents Only A en B #9: Opnieuw doelpuntenregen in Den Haag

Hoofdklasse B-jeugd

Ook in deze speelronde maakten veel ploegen het elkaar niet gemakkelijk. In Hoofdklasse A pakte De Meeuwen na een ruime achterstand zijn eerste punt tegen Unitas en bleef het in Kampen de hele wedstrijd spannend. In Hoofdklasse B won Tempo in een sterke wedstrijd van Groen-Geel, terwijl Die Haghe erg makkelijk de korf vond in de thuiswedstrijd tegen Avanti.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van zeventien B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

De Meeuwen B1 – Unitas/Perspectief B1
In Putten namen de twee onderste ploegen uit het klassement het tegen elkaar op. In de vorige ontmoeting wist Unitas ruim te winnen, maar in het begin van deze wedstrijd gingen de ploegen tot de 5-5 gelijk op. Na deze stand verloor de thuisploeg zijn grip op de wedstrijd en konden de gasten uitlopen naar een 9-13 ruststand. Unitas begon sterker aan de tweede helft en breidde zijn voorsprong uit naar 10-16. Het leek er toen op dat de Meeuwen, net zoals afgelopen weken, opnieuw ruim zou verliezen. Echter, de thuisploeg was erop gebrand om dit ritme te doorbreken en na een time-out en een aantal goede wissels nam de ploeg uit Putten het initiatief over. De 10-16 achterstand werd langzaam maar zeker omgebogen naar een 23-22 voorsprong. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Unitas nog een vrije bal. Die werd verzilverd en daardoor kon de ploeg toch nog een punt meenemen naar Harderwijk. Hoewel dit bij de Meeuwen voor gemengde gevoelens zorgde, is coach Edwin de Kruijf erg blij met het eerste punt: “Complimenten aan het team, dat we ondanks onze beperkte lengte toch zo’n grootse wedstrijd kunnen neerzetten. Ik geniet ervan.” (Uitslag: 23-23)

DOS Kampen/Veltman B1 – DOS’46 B1