Talents Only: Halve finales

Talents Only: Halve finales

Hoofdklasse B-jeugd

Het einde van de zaalcompetitie van de B-aspiranten is in zicht. Nadat in de kwartfinales de eerste teams waren afgevallen, waren er nog vier over. In de halve finales werd beslist welke twee teams de finale mogen spelen.

KZ/Thermo4U B1 – PKC/SKWGroep B1
De halve finale ploegen zouden het niet makkelijk krijgen. Beide teams staan hier niet voor niks. Vorige week hadden beide ploegen met een redelijk verschil weten te winnen, echter zat dat er deze keer niet in. Dat het spannend was bleek al uit de eerste helft. De eerste voorsprong was voor KZ, maar dit werd al snel door het team uit Papendrecht ongedaan gemaakt door een one-hander van Sander den Ouden. Door een aantal meegekregen strafworpen bleef Koog Zaandijk goed in de buurt en met een stand van 12-12 gingen beide ploegen de rust in. Ook na de korte break ging het weer gelijk op. In tegenstelling tot de eerste helft bleken nu de blauw-zwarten het voortouw te nemen. Met drie doelpunten op rij voor de ploeg leek het even dat KZ de wedstrijd naar zich toe zou trekken, maar PKC had de moed nog niet opgegeven en knokte verder. Hierdoor kon het verschil van drie punten niet verder uitgebouwd worden. Twintig seconden voor tijd werd er nog een doelpunt voor de gasten afgekeurd en zo eindigde de spannende halve finale in Harderwijk in het voordeel van de Koogers. (Uitslag 24-23)

DOS’46 B1 – KCC/SO natural B1
Ook de andere halve finale vond plaats in Harderwijk. De kampioen van poule A trof daar de runner-up uit poule C. KCC kwam beslagen ten ijs met een plan om de verdedigende druk van DOS’46 aan te pakken, maar faalde in de beginfase. De Drenten liepen uit naar 3-0. Vanaf toen scoorde KCC ook mee, maar het verschil kwam op vier en werd niet meteen weer minder. De ploegen schoten samen de stand omhoog en belandden op een ruststand van 16-12, waarbij een vlammende Fleur Pruim mocht tekenen voor maar liefst vijf van de rood-zwarte treffers. De tweede helft liet echter een ander spelbeeld zien. In de rust gooiden de korfballers uit Capelle aan den IJssel het roer om, en vochten zich in het begin van het tweede bedrijf terug naar 18-18. KCC kwam er echter niet voorbij, want na de 19-19 zorgde een ingevallen Danique Koster voor de 20-19 en 21-19. KCC bleef aanzetten en kwam bij 22-22 weer op gelijke hoogte. Ook nu was het echter weer DOS’46 met het laatste woord. Bij 26-23 kwam het gat op drie met nog zo’n drie minuten te gaan, en begon de ploeg uit Nijeveen te geloven in de overwinning. Zo ook Friso Kienstra, die de goal vierde door de bal weg te trappen – waarvoor hij wel weer een gele kaart ontving. De machine uit Nijeveen bleef echter gewoon doorgaan, en bij 28-23 hadden de Capellenaren geen schijn van kans meer. KCC B1 strandt in de halve finales, terwijl DOS’46 samen met KZ mag uitmaken wie de beste van het land is. (Uitslag: 29-24)

Finale:    
DOS'46 B1 - KZ/Thermo4U B1

 

Datum: 2 april 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl