Talents Only: Hoofdklasse C en D #1

Talents Only: Hoofdklasse C en D #1

Hoofdklasse B-jeugd

Naast de Cashback World Korfbal League en de Hoofdklasse begon ook de B-jeugd weer aan het zaalseizoen. In poule C maakt Tempo meteen indruk met een ruime uitslag, PKC/SWKGroep deed dat nog in hogere mate in poule D. Fortis had nog een weekje vakantie, aangezien poule D slechts zeven ploegen bevat. 

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

KCC/SO natural B1 – Die Haghe B1
In Capelle aan den IJssel mocht KCC B1 voormalig kwartfinalist Die Haghe ontvangen. KCC had zich vorig seizoen daarentegen net boven de degradatiestreep kunnen houden. We hebben het echter over B-jeugd, wat betekent dat teams er elk jaar weer compleet anders uit kunnen zien en kunnen presteren. Dit seizoen lijken de ploegen namelijk een stuk gelijkwaardiger. Beide teams hadden veel in te brengen in sporthal Schenkel, wat voor een vermakelijke wedstrijd zorgde. Uiteindelijk kwam KCC als winnaar uit de bus. Die Haghe krijgt volgende ronde poging twee tegen TOP. (Uitslag: 23-20)

Tempo B1 – Maassluis B1
Het duel tussen Tempo en Maassluis in Alphen aan den Rijn zag twee minder aan elkaar gewaagde ploegen. Maassluis en Tempo zijn beide nieuw in de Hoofdklasse, maar er was uiteindelijk wel een verschil tussen de twee te merken. Hoewel de bezoekers af en toe mooie dingen lieten zien en de Alphense ploeg zeker wat tegenstand konden bieden, was de thuisploeg simpelweg de betere. Tempo won met duidelijke cijfers. Maassluis zal het volgende ronde tegen Avanti moeten proberen. (Uitslag: 23-15)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – TOP/SolarCompleet B1
De wedstrijd in Delft was een stuk spannender. Fortuna nam het eerste initiatief en kwam op een voorsprong van twee doelpunten, maar na verloop van de eerste helft passeerde TOP de thuisploeg. De ploeg uit Sassenheim wist op een nipte voorsprong te komen bij rust. In de tweede helft begon TOP met het uitbreiden van de voorsprong. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde leken de bezoekers de touwen iets te laten vieren, wat de ploeg nog bija duur kwam te staan. Fortuna knokte zich terug, maar wist zich niet meer naast TOP te zetten. TOP won met rustiger en meer gefocust spel, Fortuna verloor, maar weet dat het nog een kans krijgt. (Uitslag: 18-19)

Sporting Delta B1  – Avanti/Flexcom B1
Het begin van het duel in Dordrecht was licht chaotisch. Avanti leek de betere ploeg te zijn, maar maakte veel verdedigende fouten. Die fouten leverden Sporting Delta genoeg kansen op om lange tijd bij te blijven. In het tweede deel van de eerste helft verbeterde Avanti zich echter. Plotseling liep de ploeg uit Pijnacker uit naar 5-11, met uitblinker Jona Taal, die uiteindelijk zeven keer de korf wist te vinden. De rust gaf Sporting Delta de kans om orde op zaken te stellen, en de thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer. In de tweede helft deed het team wat het kon om terug te komen, maar het verschil was al te groot. Sporting Delta B1 kon zich niet snel genoeg herstellen om punten te verdienen. Avanti maakte fouten, maar neemt uiteindelijk verdiend de punten mee naar Pijnacker. (Uitslag: 16-20)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. Tempo B1 1 2
2. Avanti/Flexcom B1 1 2
3. KCC/SO natural B1 1 2
4. TOP/SolarCompleet B1 1 2
5. Fortuna/Delta Logistiek B1 1 0
6. Die Haghe B1 1 0
7. Sporting Delta B1 1 0
8. Maassluis B1 1 0

 

Programma:    
TOP/SolarCompleet B1 - Die Haghe B1
Maassluis B1 - Avanti/Flexcom B1
Tempo B1 - Sporting Delta B1
Fortuna/Delta Logistiek - KCC/SO natural B1

Hoofdklasse D

Oranje Wit B1 – KOAG B1
De wedstrijd tussen Oranje Wit en KOAG was wellicht de leukste wedstrijd van speelronde 1 voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen lieten op het veld al zien in staat te zijn grote aantallen doelpunten te maken, maar in het eerste zaalduel brachten beide ploegen dat naar een ander niveau. Doelpunt na doelpunt viel in Dordrecht, maar anders dan bijvoorbeeld ZKV B1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 in poule B, bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Na de volle vijftig minuten trok KOAG uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel wist net de 30 doelpunten aan te tikken, terwijl Oranje Wit op 29 bleef hangen. KOAG pakt de punten, maar Oranje Wit zal iets goed te maken hebben bij de return op 19 januari. (Uitslag: 29-30)

PKC/SWKGroep B1 – Vriendenschaar (H) B1
KOAG was echter niet de enige ploeg in B-Hoofdklasse D die de 30 aantikte. Ook PKC wist in 30 maal de korf te vinden, maar stuitte met Vriendenschaar niet op zo veel weerstand als KOAG met Oranje Wit. In plaats daarvan had Vriendenschaar het aanvallend moeilijker. De bezoekers uit Hardinxveld hadden zeker wel wat in te brengen, maar wisten de Papendrechtse doelpuntenkraan niet ver genoeg dicht te draaien. Voormalig kwartfinalist PKC pakte meteen weer de eerste punten, promovendus Vriendenschaar bleef op de nul staan.(Uitslag: 30-16)

DeetosSnel B1 – DSC B1
Tot slot kwam DSC bij DeetosSnel op bezoek. De ploeg uit Eindhoven had het vorig seizoen tot de halve finales geschopt, waar het door Harkema/Frigro/Invicta uit de finale werd gehouden. Met een nieuwe selectie zal DSC dit seizoen weer pogen bij die prestatie in de buurt te komen. Het stuitte nu echter meteen al op veel meer weerstand van DeetosSnel. De derde Dordtse club in de B-hoofdklasse ontving DSC met een warm welkom. In een interessante wedstrijd kwamen de bezoekers toch weer bovendrijven. DeetosSnel verloor strijdend in speelronde 1, maar komt dicht in de buurt van zijn opponent. DSC mocht meteen punten mee naar huis nemen.  (Uitslag: 16-18)

  W P
1. PKC/SWKGroep B1 1 2
2. DSC B1 1 2
3. KOAG B1 1 2
4. Fortis B1 0 0
5. Oranje Wit B1 1 0
6. DeetosSnel B1 1 0
7. Vriendenschaar (H) B1 1 0

 

Programma:    
Oranje Wit B1 - DeetosSnel B1
KOAG B1 - DSC B1
Fortis B1 - PKC/SWKGroep B1

Datum: 20 november 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl