Talents Only: Hoofdklasse C en D #10

Hoofdklasse B-jeugd

De B-Hoofdklassen naderen de slotfase van het zaalseizoen, wat betekent dat het tijd is voor beslissingen om te vallen. In Hoofdklasse C lijkt de strijd om de kwartfinales tussen Fortuna/Delta Logistiek, TOP SolarCompleet en KCC/SO natural te gaan, terwijl in poule D alleen DSC en Vriendenschaar Fortis en PKC/SWKGroep nog uit de nacompetitie kunne houden. Dit gebeurde er in speelronde 10.

Hoofdklasse C

TOP/SolarCompleet B1 – Avanti/Flexcom B1
Met een door ziekte en blessures incomplete selectie trad Avanti B1 aan in Sassenheim. Het was dan ook TOP dat beter startte. De thuisploeg liep uit naar 5-0 wat de staf van Avanti tot een vroege time-out deed besluiten. Al snel kwam de ploeg terug naar 5-3, waarna de ploeg de rest van de eerste helft op een kleine achterstand bleef, maar de 14-13 ruststand bood perspectief voor de ploeg uit Pijnacker. Na rust zette Avanti door, kwam op gelijke hoogte, en kwam bij 15-16 zelfs op voorsprong. Nu was het TOP dat naar de time-out greep. Avanti hield de voorsprong nog even vast, maar zodra TOP-heren Bjarne van Hees en Mathias Prischink van vak wisselden nam de thuisploeg het heft weer in handen. Met een uitmuntende Sanne Pijpers, uiteindelijk verantwoordelijk voor tien doelpunten, trok TOP de wedstrijd met ruim verschil over de streep. TOP blijft op koers voor de kwartfinales, terwijl Avanti van plek vier naar het rechterrijtje zakt. (Uitslag: 27-21)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Sporting Delta B1