Talents Only: Hoofdklasse C en D #10

Talents Only: Hoofdklasse C en D #10

Hoofdklasse B-jeugd

De B-Hoofdklassen naderen de slotfase van het zaalseizoen, wat betekent dat het tijd is voor beslissingen om te vallen. In Hoofdklasse C lijkt de strijd om de kwartfinales tussen Fortuna/Delta Logistiek, TOP SolarCompleet en KCC/SO natural te gaan, terwijl in poule D alleen DSC en Vriendenschaar Fortis en PKC/SWKGroep nog uit de nacompetitie kunne houden. Dit gebeurde er in speelronde 10.

Hoofdklasse C

TOP/SolarCompleet B1 – Avanti/Flexcom B1
Met een door ziekte en blessures incomplete selectie trad Avanti B1 aan in Sassenheim. Het was dan ook TOP dat beter startte. De thuisploeg liep uit naar 5-0 wat de staf van Avanti tot een vroege time-out deed besluiten. Al snel kwam de ploeg terug naar 5-3, waarna de ploeg de rest van de eerste helft op een kleine achterstand bleef, maar de 14-13 ruststand bood perspectief voor de ploeg uit Pijnacker. Na rust zette Avanti door, kwam op gelijke hoogte, en kwam bij 15-16 zelfs op voorsprong. Nu was het TOP dat naar de time-out greep. Avanti hield de voorsprong nog even vast, maar zodra TOP-heren Bjarne van Hees en Mathias Prischink van vak wisselden nam de thuisploeg het heft weer in handen. Met een uitmuntende Sanne Pijpers, uiteindelijk verantwoordelijk voor tien doelpunten, trok TOP de wedstrijd met ruim verschil over de streep. TOP blijft op koers voor de kwartfinales, terwijl Avanti van plek vier naar het rechterrijtje zakt. (Uitslag: 27-21)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Sporting Delta B1
In Delft werd Sporting Delta ontvangen door Fortuna. De bezoekers uit Dordrecht bevinden zich in de degradatiezone, en konden de punten dus goed gebruiken. Ondertussen was Fortuna verwikkeld in de strijd om de kwartfinales. Het verschil op papier tussen de twee was echter niet meteen terug te zien in de Delftse hal. Sporting Delta kwam beslagen ten ijs, gaf veel druk op het schot en liet de thuisploeg niet simpel de korfposities innemen. Na verloop van tijd scheen het verschil in kwaliteit echter toch door. Fortuna nam afstand, en hoewel het verschil geen enorme proporties aannam, kwam Sporting Delta niet meer in aanmerking voor een punt. Fortuna blijft in de achtervolging voor de nacompetitie, terwijl Sporting Delta aan de onderkant van de ranglijst blijft bungelen. (Uitslag: 19-12)

Tempo B1 – KCC/SO natural B1
Als Sporting Delta nog wil handhaven, dan zal het Tempo voorbij moeten. Die ploeg ontving in speelronde 10 koploper KCC. Die ontmoeting is echter nooit echt een wedstrijd geweest. Vanaf minuut één liet KCC merken de betere ploeg te zijn en voor niets minder dat twee punten naar Alphen aan den Rijn te zijn afgereisd. Na verloop van tijd leek de gemakzucht wel langzaamaan wortel te schieten bij de bezoekers, wat netjes werd afgestraft door Tempo. KCC maakte echter genoeg doelpunten om geen seconden in de problemen te komen. Tempo wist niet te stunten tegen de koploper, terwijl KCC zakelijk de eerste plek behield. (Uitslag: 19-34)

Maassluis B1 – Die Haghe B1
Dankzij het verlies van Sporting Delta én Tempo kon Maassluis, dat net als Sporting Delta in totaal twee punten had weten te bemachtigen, grote stappen zetten richting eventuele handhaving. Daarvoor moest het echter wel Die Haghe verslaan. Die Haghe was vooraf beslist de favoriet, maar het was Maassluis dat de touwtjes in de eerste helft in handen had. Pas in de tweede helft kon de ploeg uit Den Haag beginnen met dominantie te tonen en uit lopen naar een gat van zeven. Dat hield de ploeg echter niet vol, waarna Maassluis hard weer terugkwam. De thuisploeg schoot erg goed, en maakte de slotfase nog bijzonder spannend. Uiteindelijk was het echter toch Die Haghe dat de overwinning binnen wist te slepen. De Hagenezen kwamen op de goede momenten weer te scoren, en passeerde daarmee Avanti op de ranglijst. Maassluis was dicht bij een verrassing, maar moest het doen zonder punten. (Uitslag: 19-22)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 10 18
2. TOP B1 10 16
3. Fortuna B1 10 14
4. Die Haghe B1 10 10
5. Avanti B1 10 9
6. Tempo B1 9 7
7. Sporting Delta B1 9 2
8. Maassluis B1 10 2

 

Programma:    
Maassluis B1 - TOP B1
Tempo B1 - Fortuna B1
KCC B1 - Avanti B1
Die Haghe B1 - Sporting Delta B1

Hoofdklasse D

Fortis B1 – DeetosSnel B1
Waar de underdogs in Hoofdklasse C in speelronde 10 vaak nog konden meedoen voor eventuele punten, was DeetosSnel nergens in Oost-Souburg. Na enkele minuten prijkte het gat van 4-0 al op het scorebord. De thuisploeg was zo dominerend dat de 11-3 ruststand nog een relatief kleine stand leek in vergelijking met het kwaliteitsverschil. In de tweede helft spaarde Fortis krachten op de juiste momenten, wat leidde tot een steeds groter verschil. Met nog zo’n twaalf minuten op de klok zette de runner-up op de ranglijst de verdediging potdicht. DeetosSnel kwam niet meer tot scoren, terwijl Fortis nog maar eens de schutters in positie bracht. Met name Finn van Lomwel wist met zijn negen doelpunten het enorme verschil op papier te krijgen. DeetosSnel verloor en heeft nog een minieme kans om te handhaven, en moet daarvoor alle laatste drie wedstrijden winnen. Fortis doet wat het moet doen en stevent op de kwartfinales af. (Uitslag: 28-8)

KOAG B1 – Vriendenschaar B1
Het duel tussen KOAG en Vriendenschaar was een stuk interessanter. KOAG verloor in speelronde drie nipt in Hardinxveld-Giessendam, en stond ook gezien de positie op plek zes gebrand aan de start in Krimpen aan den IJssel. Vriendenschaar stand zelf midden op de ranglijst en was al bijna veilig, en was nog een lichte outsider om bovenin nog mee te doen. Na een enorm tactisch duel met veel wissels over en weer om de juiste spelers op de juiste plekken te krijgen, wist KOAG uiteindelijk de overwinning binnen te slepen. De ploeg pakte twee punten die wel eens zeer belangrijk zouden kunnen blijken aan het eind van de rit. Vriendenschaar verloor de kans om op gelijke hoogte met DSC te komen, en ziet de kans op de nacompetitie kleiner worden. (Uitslag: 20-18)

Oranje Wit B1 – PKC/SWKGroep B1
Wie had verwacht dat PKC Oranje Wit zou afslachten, zou vooraf niet meteen ongelijk worden gegeven. De Dordtenaren dartelen al het hele seizoen rond de degradatiestreep, terwijl de ploeg uit Papendrecht pas in de vorige speelronde voor het eerst een punt verloor. Die verwachting bleek echter compleet onterecht. Oranje Wit schoot uit de startblokken met twee vroegen goals van Jesper Vinken, en wist die voorsprong verrassend lang vol te houden. De thuisploeg wist de juiste spelers in positie te brengen, maar het wist het verschil net niet naar vier de tillen. Nadat de ploegen bij 8-6 de kleedkamers opzochten vocht de topfavoriet zich met moeite terug. Bij 11-11 passeerden de bezoekers Oranje Wit. Die ploeg deed wat het kon om terug te komen, maar PKC zette de verdediging goed dicht en liet de Dordtenaren er niet meer naast. Oranje Wit was dicht bij een stunt tegen de koploper, maar moest het in de slotfase toch afleggen. PKC maakte het iets spannender dan de ploeg vooraf hoopte, maar heeft nu in de komende speelronde genoeg aan een gelijkspel om het ticket naar de kwartfinales veilig te stellen. (Uitslag: 13-15)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 9 17
2. Fortis B1 8 13
3. DSC B1 8 10
4. Vriendenschaar B1 8 8
5. Oranje Wit B1 9 6
6. KOAG B1 9 6
7. DeetosSnel B1 9 0

 

Programma:    
Oranje-Wit B1 - Fortis B1
PKC B1 - DSC B1
Vriendenschaar B1 - DeetosSnel B1
Datum: 12 februari 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl