Talents Only: Hoofdklasse C en D #11

Hoofdklasse B-jeugd

In speelronde 11 vielen de eerste beslissingen in B-Hoofdklasses C en D. In poule C zorgde een verrassing uit Alphen aan den Rijn ervoor dat Maassluis aan de verkeerde kant van de streep terechtkwam en KCC/SO natural het kwartfinaleticket binnen kon slepen. Dat gold ook voor PKC/SWKGroep in poule D, dat directe concurrent DSC ontving.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – TOP/SolarCompleet B1
Het eerste duel van B-Hoofdklasse C vond plaats in Maassluis. De hekkensluiter ontving TOP, dat vanaf een mooie plek twee om de play-offs strijdt. Het kwaliteitsverschil op papier was echter nauwelijks terug te zien op het veld. Hoewel TOP sterk verdedigde, wist de ploeg aanvallend het verschil niet te maken. Maassluis bleef bijna de gehele wedstrijd bij de huidige runner-up in de buurt, maar moest uiteindelijk toch een steeds groter gat laten vallen. Maassluis verloor en bleef op twee punten met nog maar drie wedstrijden om het programma. TOP deed wat het moest doen en heeft het ticket naar de kwartfinale stevig in handen. (Uitslag: 16-20)

Tempo B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1