Talents Only: Hoofdklasse C en D #11

Talents Only: Hoofdklasse C en D #11

Hoofdklasse B-jeugd

In speelronde 11 vielen de eerste beslissingen in B-Hoofdklasses C en D. In poule C zorgde een verrassing uit Alphen aan den Rijn ervoor dat Maassluis aan de verkeerde kant van de streep terechtkwam en KCC/SO natural het kwartfinaleticket binnen kon slepen. Dat gold ook voor PKC/SWKGroep in poule D, dat directe concurrent DSC ontving.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – TOP/SolarCompleet B1
Het eerste duel van B-Hoofdklasse C vond plaats in Maassluis. De hekkensluiter ontving TOP, dat vanaf een mooie plek twee om de play-offs strijdt. Het kwaliteitsverschil op papier was echter nauwelijks terug te zien op het veld. Hoewel TOP sterk verdedigde, wist de ploeg aanvallend het verschil niet te maken. Maassluis bleef bijna de gehele wedstrijd bij de huidige runner-up in de buurt, maar moest uiteindelijk toch een steeds groter gat laten vallen. Maassluis verloor en bleef op twee punten met nog maar drie wedstrijden om het programma. TOP deed wat het moest doen en heeft het ticket naar de kwartfinale stevig in handen. (Uitslag: 16-20)

Tempo B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Zo’n anderhalf uur later kon Tempo de eerste beslissing maken in de strijd om degradatie. Maassluis moest na het verlies tegen TOP per se Tempo voorbij op de ranglijst, dat met zeven punten de enige nog in te halen ploeg was. Met een overwinning kon Tempo daar een einde aan maken. De ploeg uit Alphen aan den Rijn moest daarvoor echter wel Fortuna verslaan. Fortuna bevond zich echter twee punten achter TOP, en was daarmee de grootste uitdager voor de kwartfinaletickets. In speelronde 11 wilde het echter niet lukken voor de Delftenaren. Tempo verdedigde sterk en maakte de juiste doelpunten, terwijl Fortuna de verkeerde kansen pakte. Bij rust stond de thuisploeg op een enorm verrassende 8-5 voorsprong. De tweede helft zag een sterker Fortuna dan in het eerste bedrijf, maar de ploeg wist niet verder te komen dan 16-15. Tempo verraste vriend en vijand door Fortuna af te troeven in Alphen aan den Rijn, en schakelde daarmee Maassluis uit. Fortuna verloor terrein en heeft nog drie ronden om eventueel vier punten goed te maken op TOP. (Uitslag: 17-15)

KCC/SO natural B1 – Avanti/Flexcom B1
De overwinning van Tempo had ook het effect dat KCC de kwartfinaletickets kon veiligstellen. Winst zou een gat van zes punten met de Fortuna betekenen, dat niet meer te dichten zou zijn in de laatste ronden. De koploper faalde niet. Na een beginfase waarin Avanti goed meekon, klom KCC van 4-4 naar 8-4 om vervolgens door te bouwen naar een 12-6 ruststand. De verdedigende druk van de thuisploeg haalde de angel behoorlijk uit de aanval van Pijnacker. De tweede helft zag KCC het verschil alleen nog maar verder oplopen. Uiteindelijk was het invalster Kirsten van der Kooij die mocht tekenen voor het laatste Capelse doelpunt, dat het totaalaantal doelpunten van KCC B1 in dit zaalseizoen op maar liefst 300 bracht. Avanti verloor en ziet Tempo op gelijke hoogte komen. KCC plaatste zich voor de kwartfinales en mag nu proberen de eerste plaats te behouden, om met voordeel de nacompetitie in te gaan. (Uitslag: 24-11)

Die Haghe B1 – Sporting Delta B1
De laatste ploeg in de strijd om handhaving komt uit Dordrecht. Sporting Delta had net als Maassluis nog maar twee punten, maar de ploeg heeft nog een extra wedstrijd tegoed tegen Tempo B1. In speelronde 11 trof de ploeg echter Die Haghe. Die Haghe is de middenmoter van Hoofdklasse C. TOP had met de overwinning op Maassluis een einde gemaakt aan de kleine kans op kwartfinales voor de Hagenezen, maar degradatie was ook al lang en breed uit zicht. Het was Sporting Delta dat beter startte in Den Haag. De ploeg schoot met scherp en kwam snel op een 0-4 voorsprong, waarna Die Haghe hard moest aanzetten om weer bij te komen. Dat deed het, en met rust toonde het scorebord 11-11. De tweede helft was echter voor de thuisploeg. De teams gingen gelijk op tot 14-14, maar vervolgens was Die Haghe los. Het verschil werd al snel zes, waarmee de wedstrijd gespeeld was. In de laatste minuten wist Sporting Delta nog iets terug te doen, maar het gat werd niet kleiner dan drie. Die Haghe won na een prima tweede helft, terwijl Sporting Delta een ware Houdini-act nodig heeft om zich van degradatie te redden. (Uitslag: 21-18)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 11 20
2. TOP B1 11 18
3. Fortuna B1 11 14
4. Die Haghe B1 11 12
5. Avanti B1 11 9
6. Tempo B1 10 9
7. Sporting Delta B1 10 2
8. Maassluis B1 11 2

 

Programma:    
Maassluis B1 - KCC B1
     
Die Haghe B1 - Tempo B1
TOP B1 - Sporting Delta B1
Avanti B1 - Fortuna B1

Hoofdklasse D

Oranje Wit B1 – Fortis B1
In Dordrecht kwam Fortis op bezoek bij Oranje Wit. De wedstrijd begon aanvallend ietwat stroef met weinig doelpunten van beide kanten. De thuisploeg wist verscheidene belangrijke spelers van Fortis min of meer te neutraliseren, maar Fortis wist over meerdere schijven te scoren. Hierdoor kwam de ploeg vroeg aan de leiding, en het wist die voorsprong om te zetten naar een 8-10 ruststand. Na rust counterden de Dordtenaren echter, onder andere met een superieure Mees Oppe. De aanvoerder van de thuisploeg zou in de tweede helft maar liefst 8 keer de korf vinden. Fortis knokte zich weer aan de leiding. De wedstrijd bleef spannend, maar uiteindelijk was de ploeg uit Oost-Souburg de baas in Dordrecht. Fortis heeft daarmee de kwartfinaletickets binnen handbereik. Als zout in de wonde voor Oranje Wit kwam later op de dag het nieuws uit Bennekom dat Mees Oppe, ingevallen bij DVO/Accountor A1 – Oranje Wit A1, met een breuk in de pols het veld had moeten verlaten. De B1 zal het zonder hem af moeten. (Uitslag: 19-21)

PKC/SWKGroep B1 – DSC B1
In eigen hal kon PKC B1 zich dan eindelijk verzekeren van de kwartfinales. De ploeg had het hele seizoen het doel al duidelijk voor ogen, met na negen speelronden alleen puntverlies bij één gelijkspel tegen Fortis. Daarvoor moest het wel DSC voorbij, dat zelf ook behoorlijk veel belang had bij de punten. Een overwinning zou de ploeg dicht bij Fortis houden, en daarmee vlak bij plek twee. Het was echter PKC dat meteen de wedstrijd leek te domineren. De ploeg uit Papendrecht liep rap uit naar 8-4, maar DSC richtte zich knap op. De bezoekers uit Eindhoven kwamen terug naar 11-9 voor het rustsignaal klonk. Na rust startte DSC echter weer niet goed genoeg. PKC trok het gat weer open, deze keer naar 16-10. Weer moest DSC zich oprichten, maar de ploeg slaagde er niet meer in om op gelijke hoogte te komen. PKC sloot de wedstrijd positief af en mag met gerust hart de reguliere competitie uitspelen. DSC maakt nog kans op de kwartfinales, maar moet daarvoor de laatste wedstrijden winnen – te beginnen met Fortis zelf in de eerstvolgende ronde. (Uitslag: 20-17)

Vriendenschaar B1 – DeetosSnel B1
Tot slot ontving Vriendenschaar de hekkensluiter DeetosSnel. De ploeg uit Dordrecht had nog altijd geen punten weten te verzamelen, en mocht in speelronde 11 aantreden tegen de outsider voor de kwartfinales. Ook speelronde 11 bracht echter geen verlossing voor DeetosSnel. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam was simpelweg beter, en zette de bezoekers zonder al te veel grote problemen aan de kant. Aanvallend ging het de ploeg erg goed af met 19 doelpunten, een seizoensrecord en een flinke verbetering ten opzichte van de zeven goals in eigen huis, maar de ploeg kon niet tippen aan Vriendenschaar. DeetosSnel verloor de kans om misschien nog te handhaven, en mag de laatste twee wedstrijden rustig uitspelen. Vriendenschaar won en blijft in de race om eventuele kwartfinales. (Uitslag: 32-19)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 10 19
2. Fortis B1 9 15
3. Vriendenschaar B1 9 10
4. DSC B1 9 10
5. Oranje Wit B1 10 6
6. KOAG B1 9 6
7. DeetosSnel B1 10 0

 

Programma:    
Vriendenschaar B1 - Oranje Wit B1
     
KOAG B1 - PKC B1
DSC B1 - Fortis B1

 

Datum: 19 februari 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl