Talents Only: Hoofdklasse C en D #12

Talents Only: Hoofdklasse C en D #12

Hoofdklasse B-jeugd

Speelronde 12 van de B-Hoofdklassen werd verdeeld over twee weken. In zowel poule C als poule D kwamen de eerste twee ploegen in actie op 21 februari, gevolgd door de andere teams op 2 maart. Ook kon Fortis zich in poule D verzekeren van een plaats in de kwartfinales, terwijl TOP/SolarCompleet bijna hetzelfde kon doen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – KCC/SO natural B1
In poule C ging de vroege wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter. KCC had zich al verzekerd van een plek bij de bovenste twee, terwijl Maassluis met twee punten de kans op handhaving al vergeven had. Het wedstrijdbeeld vormde zich dan ook naar die verhoudingen. KCC domineerde in Maassluis en wist haar tegenstander ruim onder de tien te houden. Maassluis had weinig in te brengen tegen de Capellenaren en leed een ruime, maar niet onverwachte nederlaag. KCC won en stelde de eerste positie op de ranglijst nog een ronde veilig. (Uitslag: 7-23)

Die Haghe B1 – Tempo B1
Dan het duel tussen Tempo en Die Haghe. Tempo was nog niet helemaal veilig van degradatie, aangezien Sporting Delta op papier nog kans had om de ploeg te passeren op de ranglijst. Die Haghe bevond zich op een comfortabele vierde plek en zal, met de kwartfinales uit het zicht, hopen eventueel nog een plekje te kunnen stijgen. De ploegen startten gelijk opgaand, in een defensief sterke wedstrijd. Tempo wist Die Haghe tot veel plaatsfouten te dwingen, mede dankzij een scherpe Jasper de Hoogd. Dit bracht de ruststand op 7-6. In de tweede helft ging Tempo echter qua scorend vermogen de mist in, terwijl Die Haghe steeds beter aanviel. De Hagenezen liepen van 8-7 uit naar 13-7, waarmee de wedstrijd feitelijk gespeeld was. Tempo is nog niet helemaal veilig, Die Haghe houdt het vizier op de derde plek. (Uitslag: 16-11)

TOP/SolarCompleet B1 – Sporting Delta B1
In Sassenheim ontving de nummer twee van de ranglijst de nummer twee van de onderkant van de ranglijst. Sporting Delta kon profiteren van het verlies van Tempo, maar had minstens een punt nodig om kijk de houden op handhaving. TOP had zelf echter ook wel belang bij een overwinning, aangezien een overwinning de ploeg praktisch zeker zou maken van de kwartfinales. Ondanks de verhoudingen op de ranglijst ging TOP een zware middag tegemoet. Sporting Delta scoorde makkelijk en wist verdedigend controle op de Sassemers uit te oefenen. Dit resulteerde in een verrassende ruststand van 11-12 voor de degradatiekandidaat. Wat TOP in de eerste helft niet lukte, lukte in de tweede helft echter wel. De ploeg nam de touwtjes in handen en wist hard uit te lopen. TOP speelde de wedstrijd zakelijk uit en rondde de wedstrijd af met een ruime overwinning. Sporting Delta verloor en zal daardoor in seizoen 2019-2020 in de eerste klasse uitkomen. (Uitslag: 28-17)

Avanti/Flexcom B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Tot slot ontving Avanti de nummer drie van de ranglijst. Aangezien de rest van het linker rijtje gewonnen had, moest Fortuna winnen om ook nog maar een beetje in de race om de kwartfinales te blijven. Avanti hoefde zich dankzij het verlies van Sporting Delta geen zorgen meer te maken om degradatie en kon een rustige wedstrijd spelen. Ondanks een sterke start van de thuisploeg wist een zuiver Fortuna op voorsprong te komen. De bezoekers creëerden al snel een gaatje, dat zich uitte in een ruststand van 6-10. In het tweede bedrijf dreigde Avanti nog enkele keren iets terug te doen, maar de Fortunezen lieten het verschil niet onder de twee doelpunten komen. Avanti verloor van de ploeg uit Delft, maar Fortuna moet in de laatste twee wedstrijden vier punten en een doelsaldo van 59 goals goedmaken op TOP om zich te plaatsen voor de kwartfinales. (Uitslag: 13-18)

Stand Hoofdklasse C

  W P
1. KCC B1 12 22
2. TOP B1 12 20
3. Fortuna B1 12 16
4. Die Haghe B1 12 14
5. Tempo B1 11 9
6. Avanti B1 12 9
7. Sporting Delta B1 11 2
8. Maassluis B1 12 2

 

Programma      
Sporting Delta B1 - Tempo B1 (5 maart, inhaalwedstrijd)
       
Fortuna B1 - Maassluis B1  
Sporting Delta B1 - KCC B1  
TOP B1 - Tempo B1  
Avanti B1 - Die Haghe B1  

Hoofdklasse D

Vriendenschaar B1 – Oranje Wit B1
In poule D ging de wedstrijd op donderdag 21 februari tussen Oranje Wit en Vriendenschaar. De twee ploegen waren elk verwikkeld in een eigen strijd aan andere kanten van de ranglijst. Oranje Wit vocht nog met KOAG om plekken vijf en zes, terwijl Vriendenschaar moest winnen om kans te houden op de kwartfinales. Oranje Wit startte stroef, maar een aantal vroege wissels bracht de ploeg al snel op het juiste spoor. Hierdoor besloot ook Vriendenschaar tot een wissel nog voor het rustsignaal klonk, al zou de gewisselde Naomi Stok in de eindfase weer worden ingebracht. De ploegen lagen uiteindelijk verrassend dicht bij elkaar, maar het was toch de thuisploeg die de wedstrijd over de streep trok. Oranje Wit verloor, terwijl Vriendenschaar de kwartfinales nog even in het vizier houdt. (Uitslag: 19-17)

KOAG B1 – PKC/SWKGroep B1
Negen dagen later trad de concurrent van Oranje Wit aan tegen de koploper. KOAG ontving PKC, dat de kwartfinaletickets al binnen had. Er stond echter nog wel iets op het spel voor de ongeslagen Papendrechters aangezien een overwinning de ploeg kon verzekeren van de eerste plek – en daarmee het thuisvoordeel in de eerste kwartfinale. KOAG kwam echter tactisch beslagen ten ijs, door het Papendrechtse spel met achterverdedigen te vertragen. Dit lukte behoorlijk goed, waardoor de ploeg uit Krimpen aan den IJssel mee kon tot 7-7, voor PKC iets uitliep naar een 8-10 ruststand. De bezoekers waren echter simpelweg de betere ploeg, en in de tweede helft scheen het kwaliteitsverschil steeds meer door. KOAG verloor in eigen huis van koploper PKC, dat zich verzekert van de eerste plek. (Uitslag: 14-20)

DSC B1 – Fortis B1
Tot slot werd Fortis ontvangen in Eindhoven. De ploeg uit Oost-Souburg kon zich ondanks de overwinning van Vriendenschaar officieel plaatsen voor de kwartfinales door directe concurrent DSC te verslaan. Fortis kon echter niet beschikken over verscheidene basisspelers, wat betekende dat de ploeg met een relatief nieuwe opstelling speelde en een scherp DSC in eigen zaal de leiding nam. Na de 2-2 liep sloeg de ploeg een gaatje, wat resulteerde in een ruststand van 9-6. Na rust sloeg de wedstrijd echter om. De juiste mensen werden uitgespeeld bij Fortis, en al snel kwam de ploeg in een flow terecht. 9-6 veranderde in 9-9, waarna de ploeg uitliep naar 12-18 in de eindfase. Fortis was de betere ploeg en versloeg DSC, en weet nu al dat in de kwartfinale een zware wedstrijd te wachten staat: Fortis gaat op bezoek bij DOS’46 B1, de ongeslagen leider van poule A. (Uitslag: 16-20)

Stand Hoofdklasse D

  W P
1. PKC/SWKGroep B1 11 21
2. Fortis B1 10 17
3. Vriendenschaar B1 10 12
4. DSC B1 10 10
5. KOAG B1 10 6
6. Oranje Wit B1 11 6
7. DeetosSnel B1 10 0

 

Programma:    
DeetosSnel B1 - PKC B1
DSC B1 - Vriendenschaar B1
Fortis B1 - KOAG B1

 

Datum: 5 maart 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl