Talents Only: Hoofdklasse C en D #13

Talents Only: Hoofdklasse C en D #13

Hoofdklasse B-jeugd

In de voorlaatste ronden van B-Hoofdklassen C en D vielen de laatste beslissingen. In poule C werd duidelijk welke ploegen naar de kwartfinales gaan, kan de volgorde nog veranderen. In poule D sloot de koploper PKC/SWKGroep B1 het reguliere zaalseizoen af bij de hekkensluiter.

Hoofdklasse C

Sporting Delta B1 – Tempo B1
Het eerste duel van de week werd al op dinsdag gespeeld. Het duel tussen Tempo en Sporting Delta was begin februari gestaakt wegens een ongeval, en werd op 5 maart uitgespeeld. Toen de wedstrijd eerst gespeeld werd stond er nog veel op het spel, aangezien Sporting Delta destijds nog kon handhaven ten koste van Tempo. Dat was nu niet meer het geval. De spelers uit Alphen aan den Rijn reisden af naar Dordrecht om de laatste 20 minuten te spelen, beginnend bij een stand van 10-9. Al deze omstandigheden zorgden voor een relatief slordige wedstrijd. Uiteindelijk wist Sporting Delta de voorsprong te behouden. Sporting Delta wint het onderlinge duel tegen Tempo toch nog, maar heeft er geen profijt meer bij. (Uitslag: 19-16)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Maassluis B1
Op zaterdag kon het gewone programma beginnen. Dat begon in poule C met een duel tussen hekkensluiter Maassluis en Fortuna/Delta Logistiek. Voor Maassluis stond er al niets meer op het spel, al kon de ploeg nog proberen op gelijke hoogte te komen met Sporting Delta. Fortuna moest met grote cijfers winnen om de deur naar de kwartfinales nog om een minieme kier te houden. Om 12 uur ’s middags ging het duel van start. Maassluis weerde zich kranig, maar werd verslagen door de kwalitatief betere Delftenaren. Fortuna won in eigen huis, terwijl Maassluis aan de onderkant van de ranglijst zal blijven bungelen. (Uitslag: 23-15)

Sporting Delta B1 – KCC/SO natural
In het tweede duel in Dordrecht van afgelopen week werd KCC ontvangen door Sporting Delta. KCC is heer en meester in B-Hoofdklasse C, maar hield bij de Dordtenaren een slag om de arm gezien de goede wedstrijd die de ploeg neerzette tegen TOP in de voorgaande ronde. Deze keer was daar echter geen sprake van. Vanaf de eerste minuut domineerden de Capellenaren met een hoog rendement, wat de ploeg de gehele eerste helft wist vol te houden. Met een ruststand van 24-5 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft kon Sporting Delta bij vlagen iets meer terugdoen, maar het verschil in kwaliteit was duidelijk. KCC won ruim, en heeft de definitieve eerste plek binnen handbereik. (Uitslag: 11-41)

TOP/SolarCompleet B1 – Tempo B1
De enige ploeg die KCC nog van die eerste plek af kan houden is TOP. Daarvoor moest de ploeg uit Sassenheim in de voorlaatste ronde echter nog wel Tempo opzij zetten. Waar dat op papier heel goed te doen leek, bleek de praktijk iets lastiger. TOP nam vanaf de eerste minuut het initiatief, maar de bezoekers uit Alphen aan den Rijn zorgden ervoor dat ze bleven aanklampen. De thuisploeg wist vlak voor rust nog even los te komen, waardoor het scorebord tijdens de pauze 13-11 in plaats van 11-11 liet zien. In de tweede helft was Tempo er echter weer rap bij. Er waren interessante duels te zien tussen spelers als Sanne Pijpers en Dyanne Haagsman, die beide verantwoordelijk waren voor een groot aandeel van de treffers van hun respecievelijke teams. Bij Tempo hield ook Rick van der Waals de Alphense doelpuntenkraan open, maar de laatste tien minuten gaven de doorslag. Nadat TOP bij 21-20 weer eens op voorsprong kwam, vroeg de Sassemse leiding een time-out aan. De afspraken werden duidelijk gemaakt, en pas toen kon TOP uitlopen. Tempo kwam niet meer op gelijke hoogte. TOP kwalificeert zich met een iets geflatteerde uitslag officieel voor de kwartfinales, en heeft in de laatste ronde de kans om KCC op de valreep van de eerste plek te stoten. Tempo zal het moeten doen zonder punten, maar met een mooie wedstrijd met veel doelpunten. (Uitslag: 32-24)

Avanti/Flexcom B1 – Die Haghe B1
Tot slot bracht Die Haghe een bezoekje aan Avanti. Avanti stond maar één plaatsje onder de Hagenezen, maar had al geen mogelijkheid meer om ze nog te passeren. Wel kon de ploeg zorgen dat Tempo geen aanspraak meer kon maken op de vijfde plek. Voor Die Haghe bracht een overwinning de mogelijkheid om toch nog als derde het zaalseizoen af te sluiten. De wedstrijd startte in het voordeel van Avanti, dat in hoog tempo een 3-0 voorsprong aanlegde, maar Die Haghe counterde hard door via 4-4 op 6-9 te komen. Bij 10-12 zochten de ploegen de kleedkamers op. Na rust startte Die Haghe duidelijk als betere. De ploeg liep uit naar zeven verschil bij 17-24. In de slotfase zakte de thuisploeg weer wat in, maar het verschil was al gemaakt. Die Haghe won en zal in de laatste ronde strijden voor de derde plaats, terwijl voor Avanti een onderling duel tegen Tempo om plek vijf wacht. (Uitslag: 22-26)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC/SO natural B1 13 24
2. TOP/SolarCompleet B1 13 22
3. Fortuna/Delta Logistiek B1 13 18
4. Die Haghe B1 13 16
5. Avanti/Flexcom B1 13 9
6. Tempo B1 13 9
7. Sporting Delta B1 13 4
8. Maasluis B1 13 2

 

Programma:    
Maassluis B1 - Sporting Delta B1
TOP B1 - KCC B1
Die Haghe B1 - Fortuna B1
Avanti B1 - Tempo B1

Hoofdklasse D

DeetosSnel B1 – PKC/SWKGroep B1
In Hoofdklasse D begon het weekend met een duel tussen de koploper en de hekkensluiter. Geen van beide ploegen konden hun lot nog veranderen, maar PKC zou haar laatste wedstrijd van het reguliere zaalseizoen graag de ongeslagen status behouden. DeetosSnel moest nog altijd proberen niet te degraderen zonder punten te verzamelen. Het krachtsverschil tussen de twee uiteinden van de ranglijst werd echter al snel duidelijk. DeetosSnel startte niet verkeerd, maar werd in het tweede deel van de eerste helft overrompeld door de groepsleider. Zodra het rustsignaal klonk liet het scorebord 14-5 zien. Ook in de tweede helft was PKC beter, maar de ontbrekende scherpte gaf DeetosSnel de kans om de verdediging bijna dicht te zetten. De ploeg uit Dordrecht speelt een mooie tweede helft, maar blijft puntloos. PKC is klaar in poule D en mag zich voorbereiden op de kwartfinales, waar het Unitas of Wageningen zal treffen. (Uitslag: 11-22)

DSC B1 – Vriendenschaar B1
Het duel tussen Vriendenschaar en DSC was ondertussen een strijd om plek drie geworden. Beide ploegen maakten lang kans op een kwartfinaleticket, maar met de overwinning van Fortis op DSC in de voorgaande speelronde waren alle mogelijkheden verdwenen. Nu moest DSC winnen om kans op plek drie te houden. Vroeg in de wedstrijd was het Vriendenschaar dat de touwtjes in handen nam. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam werd echter al snel bijgehaald door de thuisploeg, en bij 7-7 sloeg het wedstrijdbeeld nog verder om. DSC nam de leiding en kwam op een plotselinge 12-8 voorsprong. Die wist de ploeg echter niet lang genoeg vast te houden. Bij 15-11 counterde Vriendenschaar. De bezoekers scoorde vijfmaal op rij en kwamen daarmee weer op voorsprong. De slotfase was bijzonder spannend, maar uiteindelijk kwam Vriendenschaar als winnaar uit de bus. Vriendenschaar verzekert zich van plek drie in B-Hoofdklasse D, terwijl DSC het met de vierde plek moet doen. (Uitslag: 17-18)

Fortis B1 – KOAG B1
Het duel tegen KOAG kwam voor Fortis op een mooi moment. Fortis had te maken met enkele spelers die terugkwamen van blessures en in het ritme moesten komen voor de kwartfinales, waarvoor KOAG een mooie kandidaat leek. Het werd een mooi duel, met twee ploegen die vrijuit speelden en oorspronkelijk behoorlijk gelijk opgingen. Na verloop van tijd zette Fortis echter enven wat harder aan, wat zorgde voor een ruststand van 16-11. Ook de tweede helft was vermakelijk voor de neutrale toeschouwer. Er waren enkele mooie doelpunten te zien in Oost-Souburg, waar KOAG geen aanspraak meer kon maken op de punten. KOAG krijgt in de laatste ronde de mogelijkheid om Oranje Wit toch nog te passeren op de ranglijst door te winnen van DeetosSnel. Fortis won van KOAG, en gaat nog op bezoek bij Vriendenschaar voor de ploeg afreist naar de kwartfinale in Nijeveen. (Uitslag: 26-18)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 12 23
2. Fortis B1 11 19
3. Vriendenschaar B1 11 14
4. DSC B1 11 10
5. Oranje Wit B1 11 6
6. KOAG B1 11 6
7. DeetosSnel B1 11 0

 

Programma:    
Vriendenschaar B1 - Fortis B1
DSC B1 - Oranje Wit B1
KOAG B1 - DeetosSnel B1
Datum: 12 maart 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl