Talents Only: Hoofdklasse C en D #14

Talents Only: Hoofdklasse C en D #14

Hoofdklasse B-jeugd

Voor de B’s zit de zaalcompetitie erop. De laatste ronde van de B-Hoofdklasse C werden er vier onderlinge duels uitgevochten, met als belangrijkste het duel in Sassenheim. Daar kon TOP/SolarCompleet als koploper de kwarfinales ingaan door koploper KCC/SO natural te verslaan.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Maassluis B1 – Sporting Delta B1
Het eerste duel van de laatste ronde ging tussen de degradanten van poule C. Maassluis en Sporting Delta konden beide niets meer aan hun lot doen, maar Maassluis kon nog wel van de laatste plek afkomen door met meer dan drie punten te winnen van de bezoekers uit Dordrecht. Daar wist de ploeg zonder meer in te slagen. Na twee volle helften was het de thuisploeg die met een verschil van zes punten aan de leiding stond, en daarmee als zevende op de ranglijst eindigt. Sporting Delta heeft lang mogen meedoen om handhaving, maar eindigt uiteindelijk als hekkensluiter. (Uitslag: 19-13)

TOP/SolarCompleet B1 – KCC/SO natural B1
Dan de wedstrijd waar het echt om draaide in de laatste speelronde. KCC en TOP hadden zich beide al geplaatst voor de kwartfinales, maar de volgorde waarop was nog veranderbaar. KCC was de favoriet, aangezien die ploeg bijna de hele competitie al bovenaan staat. De enige uitzondering daarop was echter na de overwinning van TOP op de Capellenaren, waardoor de ploeg uit Sassenheim tijdens de kerstvakantie de koppositie innam. Nu moest TOP dat trucje zien te herhalen. Het was echter KCC dat een groot deel van de wedstrijd controleerde. De ploeg legde het baltempo hoog en zorgde voor veel dreiging van afstand, wat leidde tot een ruststand van 11-14. De tweede helft leek KCC de deur in het slot te proberen te gooien met 11-17, toen de thuisploeg plotseling de wedstrijd om wist te keren. Ineens ging de motor draaien bij TOP. Bij 19-19 kwam de ploeg langszij, om vervolgens haar concurrent er niet meer langs te laten. TOP won in eigen huis en mag daarom vanaf de eerste plek de kwartfinales in. KCC zakte een plek, en moet in de eerste kwartfinale op bezoek bij DVO in Bennekom. (Uitslag: 29-26)

Die Haghe B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Vlak onder de kampioensstrijd streden Fortuna en Die Haghe om plek drie. Die Haghe stond maar twee punten achter op de Fortunezen, maar moest met een marge van acht doelpunten winnen om op de derde plek te eindigen. Het duel ging bijzonder traag van start wat betreft doelpunten. Pas na vijf minuten viel de 2-0 door de korf, maar vanaf dat moment nam Fortuna de wedstrijd over. Binnen een minuut viel de gelijkmaker, gevolgd door een wedstrijd waarin de Delftenaren simpelweg de betere ploeg waren. Bij rust stond de score op 8-14. Ook in de tweede helft bleef Fortuna domineren. Het verschil werd uitgebouwd naar tien, waarna ook een aantal spelers uit de C-jeugd hun opwachting maakten. Die Haghe eindigt het zaalseizoen op plek vier, terwijl Fortuna niet ontevreden hoeft te zijn met een mooie derde plek. (Uitslag: 16-26)

Avanti/Flexcom B1 – Tempo B1
Tot slot van Hoofdklasse C werd Tempo ontvangen door Avanti. Ook deze ploegen hadden beide nog belang bij het duel, aangezien zowel Tempo als Avanti na dertien wedstrijden negen punten hadden weten te verzamelen. De winnaar van het duel in Pijnacker zou eindigen op de vijfde plek, terwijl de verliezer het zou moeten doen met een klassering vlak boven de degradatiestreep. Het was Avanti dat de wedstrijd het best startte. De thuisploeg kwam vroeg op een voorsprong van 5-2, maar wist niet verder te komen dan dat. Het gat tussen de twee ploegen zou de rest van de wedstrijd niet groter worden dan drie. Tempo counterde, en bracht de ruststand op 7-8. De tweede helft zag Tempo vanaf 10-10 wegspringen. Ook de ploeg uit Alphen aan den Rijn bleef echter hangen bij drie verschil, want bij 10-13 ging Avanti weer meescoren. Dat kwam echter net te laat. Bij 12-15 viel de laatste Alphense goal, maar dat bleek nipt genoeg. De slotfase van Avanti kon het verschil niet meer goedmaken. Tempo won in de laatste speelronden en claimde daarmee plek vijf. Avanti eindigt op plek zes. (Uitslag: 14-15)

Eindstand Hoofdklasse C:

  W P
1. TOP B1 14 24
2. KCC B1 14 24
3. Fortuna B1 14 20
4. Die Haghe B1 14 16
5. Tempo B1 14 11
6. Avanti B1 14 9
7. Maasluis B1 14 4
8. Sporting Delta B1 14 4

Hoofdklasse D

Vriendenschaar B1 – Fortis B1
In het laatste zaalduel van het seizoen wist Vriendenschaar het Fortis behoorlijk lastig te maken. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam was weliswaar lange tijd met DSC de voornaamste kandidaat om Fortis en PKC van de kwartfinales af te houden, maar in de laatste speelronden was het verschil in punten tussen de twee aanzienlijk geworden. In het directe duel startte Vriendenschaar echter als bovenliggende partij. Het team was scherper en feller dan dat van Fortis, dat in de eerste instantie weinig motivatie om te winnen liet zien. De achterstand van 5-1 werkte echter als een wake-up call voor de bezoekers. Fortis zette aan en kwam terug, om vervolgens de eerste helft met een voorsprong van 9-11 af te sluiten. De tweede helft nam Vriendenschaar echter weer de touwtjes in handen. Bij 18-16 zette Fortis een time-out in, waarin de afspraken werden gemaakt. De juiste spelers werden uitgespeeld, en de ploeg uit Oost-Souburg wist de wedstrijd nog net op tijd om te keren. Vriendenschaar verloor het laatste duel en eindigt op plek drie, op gepaste afstand van de tweede plek. Die tweede plek wordt in beslag genomen door Fortis, dat een moeizame wedstrijd speelde, maar toch ook nog de laatste punten binnen wist te slepen. (Uitslag: 19-20)

DSC B1 – Oranje Wit B1
Het duel tussen Oranje Wit en DSC begon met een sterker Oranje Wit. De ploeg uit Dordrecht speelde vrijwel de hele competitie al aan de onderkant van de ranglijst, maar met een terugkerende Mees Oppe in de basis en een felle start wist de ploeg tegen DSC op een vroege 5-2 voorsprong te komen. De Eindhovenaren wisten de achterstand echter al snel te herstellen en op voorsprong te komen. Vlak voor rust bereikte de wesdtrijd twee hoogtepunten, met een buzzerbeater van Dordtenaar Jesper Vinken en een doelpunt vanaf de middenlijn van Eindhovenaar Rik Mulder. In de tweede helft kwam Oranje Wit weer terug in de wedstrijd, wat nog zorgde voor een enorm spannende eindfase. De overwinning ging echter toch nog net naar DSC, dat net het laatste woord had. DSC won de laatste wedstrijd net, en kijkt terug op een zaalseizoen waarin de kwartfinales net buiten bereik waren. Oranje Wit streed tot de laatste minuut, maar verloor ook het laatste duel. (Uitslag: 19-18)

KOAG B1 – DeetosSnel B1
Tot slot ontving KOAG DeetosSnel. Ook voor KOAG had degradatie even mogelijk geleken, maar voor DeetosSnel was dat ook echt werkelijkheid geworden. De ploeg was samen met ZKV uit poule B de enige ploeg die nog geen punten had weten te verzamelen, en de laatste kans voor DeetosSnel lag in Krimpen aan den IJssel. Het zat er echter niet in voor de Dordtenaren. KOAG was de betere ploeg en maakte kort werk van de hekkensluiter. De thuisploeg kwam eigenlijk niet echt in de problemen en sloot het zaalseizoen positief af, terwijl DeetosSnel puntloos degradeert naar de eerste klasse. (Uitslag: 24-10)

Eindstand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 12 23
2. Fortis B1 12 21
3. Vriendenschaar B1 12 14
4. DSC B1 12 12
5. KOAG B1 12 8
6. Oranje Wit B1 12 6
7. DeetosSnel B1 12 0

 

Programma kwartfinales:    
DOS'46 B1 - Fortis B1
DVO/Accountor B1 - KCC/SO natural
TOP/SolarCompleet B1 - KZ/Thermo4U B1
PKC/SWKGroep B1 - Unitas/Perspectief B1

 

Datum: 19 maart 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl