Talents Only: Hoofdklasse C en D #2

Talents Only: Hoofdklasse C en D #2

Hoofdklasse B-jeugd

Afgelopen weekend lieten poule C en D van de B-Hoofdklasse een breed scala aan wedstrijden zien. Sporting Delta moest in de achtervolging bij Tempo, Avanti/Flexcom beleefde een ongewone openingsfase in Maassluis en de derby tussen Oranje Wit en DeetosSnel was eindigde in een eenzijdige doelpuntenregen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

TOP/SolarCompleet B1 – Die Haghe B1
In Sassenheim waren de bezoekers uit Den Haag het grootste deel van de wedstrijd de baas. Die Haghe nam het initiatief vanaf de eerste minuut en kwam vroeg op voorsprong. TOP wist te herstellen en aan te sluiten, maar na de 5-5 kwam de spreekwoordelijke bal weer bij de Hagenezen te liggen. Het fellere en scherpere Die Haghe liep weer uit naar drie verschil, wat de ruststand op 8-11 bracht. In de tweede helft presteerde TOP beter, maar wist niet meer bij de bezoekers in de buurt te komen. Het verschil bleef rond de drie hangen, wat genoeg was voor de bezoekers om de punten verdiend mee naar Den Haag te nemen. (Uitslag: 15-19)

Maassluis B1 – Avanti/Flexcom B1
Het begin van de wedstrijd tussen Avanti en Maassluis was behoorlijk chaotisch. Aangezien beide ploegen in principe in het blauw spelen, waren de bezoekers van plan in het uittenue te starten. Deze shirts bevatten echter geen rugnummers, waardoor de spelers van Avanti het veld af moesten om de normale shirts aan te trekken. Dit ging wellicht ten koste van de scherpte van de bezoekers. Maassluis begon daarentegen bijzonder sterk, en wist in de eerste zes minuten zes keer de korf te vinden. Na de eenzijdige beginfase begon Avanti ook mee te scoren, wat de ruststand op 12-7 bracht. In de tweede helft wist de ploeg uit Pijnacker nog iets dichterbij te komen, maar de schade was al geleden. Daarnaast zorgde Maassluis ervoor genoeg te scoren om niet gepasseerd te worden. Na een rare wedstrijd bleven de punten in Maassluis. (Uitslag: 19-17)

Tempo B1 – Sporting Delta B1
In Alphen aan den Rijn ontving Tempo de Dordtenaren van Sporting Delta. Al vroeg in de wedstrijd leek Tempo oppermachtig. De thuisploeg was feller in de duels en scherper in de afronding. Dit bracht de ruststand op een duidelijke 11-5. De tweede helft vertoonde echter een ander beeld. Sporting Delta kwam veel sterker uit de kleedkamer. De ploeg werkte aan een comeback en kwam stapje voor stapje dichter bij, maar naarmate het einde van de wedstrijd naderde stokte het offensief. Pas zeven seconden voor het eindsignaal haalde Sporting Delta de 11 doelpunten, waarna Tempo met een buzzer beater de 15-11 nog binnenschoot. Tempo won dankzij een sterke eerste helft, Sporting Delta kon niet meer op tijd genoeg terugdoen. (Uitslag: 15-11)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – KCC/SO natural B1
In Delft was het startschot voor Fortuna. De thuisploeg schoot zuiver en liep meteen uit naar een 4-0 voorsprong. KCC had echter wel een antwoord paraat. De Capellenaren begonnen meer verdedigende druk te geven en zetten een serie van zes doelpunten neer, wat de stand op 4-6 bracht. Deze voorsprong namen de bezoekers mee de kleedkamers in. Toen bij een stand van 8-12 de tweede helft begon, bleef KCC doorzetten. De achterstand en het langere uithoudingsvermogen van de bezoekers deed de jonge ploeg van Fortuna verder de das om, wat misschien zorgde voor een iets geflatteerde uitslag. Fortuna beleefde een goede start, maar KCC ging verdiend met de punten naar huis. (Uitslag: 15-27)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC/SO natural B1 2 4
2. Tempo B1 2 4
3. Die Haghe B1 2 2
4. Maassluis B1 2 2
5. Avanti/Flexcom B1 2 2
6. TOP/SolarCompleet B1 2 2
7. Sporting Delta B1 2 0
8. Fortuna/Delta Logistiek B1 2 0

 

Programma:    
KCC/SO natural B1 - Tempo B1
Avanti/Flexcom B1 - TOP/SolarCompleet
Die Haghe B1 - Maassluis B1
Sporting Delta B1 - Fortuna/Delta Logistiek

Hoofdklasse D

Oranje Wit B1 – DeetosSnel B1
De Dordtse derby tussen DeetosSnel en Oranje Wit was te beschrijven als eenrichtingsverkeer. De wedstrijd startte nog vrij kalm, met een stand van 4-1 na een minuut of 10. Het laatste kwartier van de eerste helft ging de oranje-witte doelpuntenkraan echter wagenwijd open. Doelpunt na doelpunt viel door de korf van DeetosSnel. In de laatste drie minuten wist Oranje Wit maar liefst zeven doelpunten te maken. Dit had als resultaat een bizarre ruststand van 20-2. Ook de tweede helft bracht geen verandering voor DeetosSnel. Oranje Wit bleef domineren, onder andere dankzij Jesper Vinken en Mees Oppe met respectievelijk 9 en 12 doelpunten. De uitslag was enorm, maar gaf helaas voor de bezoekers wel een goed beeld van de wedstrijd. (Uitslag: 37-5)

KOAG B1 – DSC B1
In Krimpen aan den IJssel werd DSC ontvangen door KOAG. KOAG had in speelronde 1 op het nippertje Oranje Wit weten te verslaan, terwijl DSC hetzelfde deed bij DeetosSnel. Gebaseerd op de wedstrijd hierboven leek het dus aannemelijk dat KOAG veruit de betere partij zou zijn, maar niets bleek minder waar. De twee teams zetten een spannend duel neer, met twee min of meer gelijkwaardige ploegen. DSC en KOAG bleven lang bij elkaar in de buurt. Pas in de tweede helft wist DSC een gaatje te slaan. De thuisploeg bleef de bezoekers echter op de hielen zitten. DSC wist het de voorsprong twee keer uit te breiden naar 3, maar kwam niet verder dan dat. Uiteindelijk was er te weinig tijd voor KOAG om de achterstand nog goed te maken. DSC won na een interessante wedstrijd. (Uitslag: 19-21)

Fortis B1 – PKC/SWKGroep B1
Dankzij het feit dat er slechts zeven ploegen in poule D zitten, bevatte speelronde 2 de eerste wedstrijd voor Fortis. Die eerste wedstrijd voor hun begon bijzonder traag wat doelpunten betreft. Beide ploegen gaven veel verdedigende druk, waardoor beide ploegen na 12 speelminuten slechts één keer de korf hadden weten te vinden. De rest van de tweede helft gaf iets meer aanvallend spektakel, maar de ruststand van 5-6 was nog niet iets om over naar huis te schrijven. Na rust kwam PKC beter de kleedkamers uit. Nu was PKC de betere ploeg tegenover Fortis, wat zich vertaalde naar een prima overwinning voor de ploeg uit Papendrecht. Fortis begon traag in de zaal, PKC pakte de tweede overwinning. (Uitslag: 12-17)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC/SWKGroep B1 2 4
2. DSC B1 2 4
3. KOAG B1 2 2
4. Oranje Wit B1 2 2
5. Fortis B1 1 0
6. Vriendenschaar B1 1 0
7. DeetosSnel B1 2 0

 

Programma:    
PKC/SWKGroep B1 - Oranje Wit B1
DeetosSnel B1 - Fortis B1
Vriendenschaar B1 - KOAG B1

Datum: 27 november 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl